Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Eiropas golferi ar septiņu punktu pārsvaru sakauj amerikāņus

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Eiropas golferi ar septiņu punktu pārsvaru sakauj amerikāņus
Eiropas Raidera kausa izlase. Foto: AFP/Scanpix

Ar graujošu Eiropas triumfu Parīzē beidzās Raidera kausa izcīņa. Mājinieki uzvarēja visās trijās dienās un summā ar 17½ pret 10½ pieveica ASV izlasi, kas izbraukumā nespēj uzvarēt jau 25 gadus.

Eiropas izlase pirmajās dienās bija iekrājusi lielu pārsvaru ar 10:6, kas nozīmēja nepieciešamību pēdējā dienā gūt tikai 4,5 punktus, kamēr amerikāņiem titula nosargāšanai vajadzēja uzvarēt astoņās no 12 vienspēlēm.

Viesu komanda uzvarēja trijos no pirmajiem četriem pabeigtajiem mačiem, viens beidzās neizšķirti, un ASV deficītu samazināja līdz vienam punktam, taču tuvāk netika. Eiropa bija vadībā lielākajā daļā no vēl notiekošajiem mačiem, tāpēc uzvaras gūšana bija laika jautājums.

Eiropiešu triumfs tika apstiprināts devītā mača laikā, kad Fils Mikelsons 16. bedrītes izspēlē ar savu pirmo sitienu bumbiņu raidīja ūdenī. Viņa pretinieks Frančesko Molinari pirms tam bija trāpījis lielisku pirmo sitienu, iegūstot "birdie" iespēju. Tobrīd jau ar divu punktu deficītu iedzinējos esošais Mikelsons atzina sakāvi, padodoties pirms nākamo sitienu izpildīšanas, un Eiropas komanda varēja sākt līksmot.

Mikelsons ar 47 mačiem kļuva par Raidera kausa rekordistu, pārspējot angli Niku Faldo (46 mači). Mikelsons ir arī ASV izlasē zaudējumiem bagātākais spēlētājs ar 22 zaudējumiem. Viņš šonedēļ Parīzē zaudēja abos mačos. Vēl sliktāk klājās Taigeram Vudsam, kurš zaudēja visos četros mačos.

Amerikāņiem Parīzē vāji nospēlēja arī pasaules pirmais numurs Dastins Džonsons, kurš zaudēja četrās no piecām spēlēm. 1-4-0 bilance ir Raidera kausa mačos sliktākais rezultāts aktīvajam ranga līderim.

"Open" čempions Molinari, kurš savās pirmajās divās Raidera kausa izcīņās nospēlēja bez uzvarām (0-4-2), trešajā turnīrā kļuva par Eiropas izlases galveno varoni, uzvarot visos piecos mačos. Pirmie četri bija piektdien un sestdien dubultspēlēs kopā ar debitantu Tomiju Flītvudu.

Molinari kļuva par pirmo spēlētāju Eiropas izlases vēsturē ar perfektu 5-0-0 bilanci vienā Raidera kausa turnīrā. Flītvudam tā izcelties neizdevās, svētdien ciešot sagrāvi pret Toniju Finau, kurš uzvaru nodrošināja jau četras bedrītes pirms finiša.

Neskatoties uz slikto formu, vienu no Eiropas kapteiņa Tomasa Bjerna piešķirtajām "wild card" dabūjušais Serhio Garsija pēdējā dienā ar 2&1 pieveica Rikiju Fauleru, kļūstot par Eiropas izlases vēsturē labāko punktu guvēju. Spāņa kontā tagad ir 25,5 punkti, kas ir par puspunktu vairāk nekā Faldo.

Tikmēr ASV kapteini Džimu Fjuriku "wild card" izvēle pamatīgi pievīla, jo viņa izraudzītie spēlētāji (Vudss, Mikelsons, Finau un Braisons Dešambo) Parīzē nospēlēja ar 2-10-0 bilanci, abas uzvaras guva Finau.

ASV joprojām Raidera kausa kopvērtējumā ir lielā vadībā ar 26:14 (divi mači beigušies neizšķirti), bet Eiropas izlase uzvarējusi deviņos no pēdējiem 12 turnīriem un savās mājās nav zaudējusi kopš 1993. gada. Nākamā izcīņa 2020. gadā notiks "Whistling Straits" golfa laukumā Viskonsinā.

Raidera kauss 2018, "Le Golf National" klubs Parīzē

3. dienas rezultāti (7-4-1)

MačsRezultāts
Rorijs Makilrojs – Džastins Tomass1UP
Pols Keisijs – Brukss KepkaA/S
Džastins Rouzs – Vebs Simpsons3&2
Džons Rams – Taigers Vudss2&1
Tomijs Flītvuds – Tonijs Finau6&4
Ians Polters – Dastins Džonsons2UP
Torbjerns Olesens – Džordans Spīts5&4
Serhio Garsija – Rikijs Faulers2&1
Frančesko Molinari – Fils Mikelsons4&2
Tirels Hatons – Patriks Rīds3&2
Henriks Stensons – Baba Vatsons5&4
Alekss Norens – Braisons Dešambo1UP

Raidera kausa sastāvi

Eiropas izlaseASV izlase
Džastins Rouzs (Anglija)Dastins Džonsons
Frančesko Molinari (Itālija)Brukss Kepka
Rorijs Makilrojs (Ziemeļīrija)Džastins Tomass
Džons Rams (Spānija)Braisons Dešambo
Tomijs Flītvuds (Anglija)Rikijs Faulers
Alekss Norens (Zviedrija)Džordans Spīts
Pols Keisijs (Anglija)Taigers Vudss
Henriks Stensons (Zviedrija)Baba Vatsons
Tirels Hatons (Anglija)Patriks Rīds
Serhio Garsija (Spānija)Vebs Simpsons
Ians Polters (Anglija)Tonijs Finau
Torbjerns Olesens (Dānija)Fils Mikelsons

  +1 [+] [-]

, 2018-09-30 19:42, pirms 6 gadiem
Fantastiska uzvara neaizmirstamā sērijā. Molinari un Flītvuds izvilka Eiropu uz savām mugurām. Šodien lielisku spēli demonstrēja 'underdog' Olesons. Bērziņ - Dastins Džonsons jau vairākas nedēļas nav pasaules nr.1

     [+] [-]

, 2018-09-30 20:11, pirms 6 gadiem
Lieliska uzvara! Kāds emocijas valdija laukumā.

     [+] [-]

, 2018-10-01 01:35, pirms 6 gadiem
Kuba-Baku Express rakstīja: Fantastiska uzvara neaizmirstamā sērijā. Molinari un Flītvuds izvilka Eiropu uz savām mugurām. Šodien lielisku spēli demonstrēja 'underdog' Olesons. Bērziņ - Dastins Džonsons jau vairākas nedēļas nav pasaules nr.1
Kā ta nav #1?? Uz nedēļu atdeva Rouzam un atgriezās #1 pozīcijā!