Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Džonsonam murgains "PGA Championship" sākums

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džonsonam murgains "PGA Championship" sākums
Dastins Džonsons
Foto: AFP/Scanpix

Ceturtdien Springfīldā (Ņūdžersija) startēja sezonas pēdējais golfa "major" turnīrs – "PGA Championship". Jau sacensību ievadā cerības uz uzvaru praktiski zaudēja turnīra galvenais favorīts Dastins Džonsons, kuram gaužām bēdīgs rezultāts ar +7.

"Baltusrol Golf Club" laukumā notiekošo sacensību pirmajos divos raundos kopā jāspēlē sezonas pirmo trīs "major" turnīru uzvarētājiem Denijam Viletam, Dastinam Džonsonam un Henrikam Stensonam. Vislabāk pirmās 18 bedrītes izspēlēja pavisam nesen "Open" turnīrā triumfējušais Stensons, kuram rezultāts -3 dod vietu labāko astoņniekā. "Masters" čempionam Viletam +1, bet Džonsonam pagalam neveiksmīga diena ar +7.

"US Open" čempionam tik slikts raunds pēdējo reizi bija janvārī. Džonsona ceturtdien uzstādītais rezultāts viņam dod vien dalītu 143. vietu. Sliktāk nostartēja tikai pieci golferi. Džonsonam viss greizi aizgāja jau pašā turnīra ievadā, kad viņam pirmajās septiņās bedrītēs jau bija +5.

Kamēr Džonsons pirms turnīra kotējās kā galvenais favorīts, 2. vietā bija divkārtējais čempions Rorijs Makilrojs, kurš šajā turnīrā uzvarēja 2012. un 2014. gadā. Makilrojs startēja ar +4 pirmo raundu, kas viņam ir īpašs ar to, ka Rorijs pirmoreiz savā "PGA Championship" karjerā (29 raundi) nospēlēja raundu bez "birdie". Visos "major" turnīros kopā viņam tikai ceturtais tāds raunds.

Kamēr favorītiem problemātisks starts, par pirmās dienas līderi ar -5 kļuva Džimijs Volkers. Viņam 65 sitieni ir karjeras labākais raunds lielajos turnīros, kur viņš pirmoreiz ir vadībā pēc kāda no raundiem. Volkers pēdējos trīs "major" turnīros izstājās jau pēc 36 bedrītēm. Amerikānim ir viena sitiena pārsvars pār Emiliano Griljo, Rosu Fišeru un 2010. gada čempionu Martinu Kaimeru. Pagājušā gada čempions Džeisons Dejs sāka ar -2.

"PGA Championship 2016" Top 8 pēc pirmās dienas

VGolferisValsts+/-
1.Džimijs VolkersASV-5
2.Emiliano GriljoArgentīna-4
Ross FišersAnglija-4
Martins KaimersVācija-4
5.Heriss InglišsASV-3
Džeimss HānsASV-3
Endijs SalivansAnglija-3
Henriks StensonsZviedrija-3

Visi rezultāti: 2016 PGA Championship Leaderboard and Scoring -...