Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Latvijas golferes 14. vietā pasaules amatieru komandu čempionāta pusceļā

Latvijas golferes 14. vietā pasaules amatieru komandu čempionāta pusceļā
Krista Puisīte
Foto: Latvijas Golfa federācija

Latvijas sieviešu golfa izlase pasaules amatieru komandu čempionātā Turcijā pēc piektdien aizvadītās otrās kārtas dala 14. vietu. Turnīrā komandām jāizspēlē vēl divas kārtas, kas būtiski var izmainīt vietu sadalījumu atlikušajās sacensību dienās.

Komandas līdere 21 gadu vecā Krista Puisīte nospēlēja ar teorētiski nepieciešamajai sitienu normai (PAR) atbilstošiem 72 sitieniem, savukārt Māras Puisītes rezultāts bija 76 sitieni jeb +4 virs PAR. Latvijas izlases debitante pasaules čempionātā Linda Dobele 18 bedrītes izspēlēja ar +18 virs PAR, taču tas neietekmēja komandas rezultātu, ko kārtā nosaka, summējot divus labākos individuālos rezultātus.

Latvijas rezultāts otrajā kārtā tādējādi bija +4 virs PAR, bet divu dienu summā komanda nospēlējusi ar +2 virs PAR. Cīņā par turnīra galveno balvu "Espirito Santo" kausu vadībā ar -8 zem PAR izvirzījās pašreizējā čempione Dienvidkoreja, kas par pieciem sitieniem apsteidz tuvākās konkurentes Vācijas un Kanādas golferes.

Latvijas meitenes piektdien Antaljā spēlēja “Gloria Golf Club” Vecajā laukumā, kas izrādījās nedaudz sarežģītāks kā dienu iepriekš iepriekš spēlētais Jaunais laukums, kur komanda pēc pirmās kārtas pakāpās negaidīti augstu uz otro vietu.

Starptautiskās Golfa federācijas rīkotajā čempionātā laureātes 53 valstu konkurencē noteiks četru dienu sacensībās, izspēlējot 18 bedrītes ik dienu. Katru dienu komandas rezultātā ieskaitīs divus labākos individuālos rezultātus. Pa divām kārtām līdz svētdienai izspēlēs "Gloria Golf Club" Vecajā un Jaunajā laukumā.

Māsas Puisītes sacensību vietā ieradās no ASV, kur mācās un trenējas golfā Teksasas valsts universitātē. Puisītes Latviju pasaules čempionātos pārstāvēja gan debijas reizē 2008. gadā Austrālijā, kur tika gūta 29. vieta, gan divus gadus vēlāk Argentīnā, kad komanda ieguva 45. vietu.

Pasaules čempionāta rezultāti tiešsaistē: Women's World Amateur Team Championship-...


Nellija Korda. Foto: Reuters/Scanpix

Golfere Korda atkārto LPGA rekordu un triumfē piektajā turnīrā pēc kārtas

LETA--AP. ASV golfere Nellija Korda svētdien atkārtoja Sieviešu profesionālā golfa asociācijas (LPGA) rekordu, triumfējot piektajā turnīrā pēc kārtas.
Taigers Vudss. Foto: EPA/Scanpix
1

"Nike" un Taigers Vudss pārtrauc 27 gadus ilgušo sadarbību

Sporta apģērbu gigants "Nike" un vēsturē atpazīstamākais golferis Taigers Vudss paziņojuši par sadarbības pārtraukšanu. Tā sākās 1996. gadā, kad Vudss kļuva par profesionāli, un ilga 27 gadus.
Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas golferi atgūst Raidera kausu

LETA--AFP. Eiropas golferi svētdien Romā noturēja pārsvaru duelī ar ASV komandu un savā īpašumā atguva Raidera kausu.