Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Eiropas golferi dubulto pārsvaru Raidera kausā

Eiropas golferi dubulto pārsvaru Raidera kausā
Serhio Garsija
Foto: AFP/Scanpix

Eiropas golferu izlase sestdien Glenīglsā (Skotija) dubultoja pārsvaru 40. Raidera kausa izcīņā, pirms pēdējās dienas pret amerikāņiem esot vadībā ar 10:6. Lai nosargātu titulu, Eiropas komandai svētdien jāgūst 4 no pieejamiem 12 punktiem.

Tāpat kā pirmajā dienā, arī šodien notika pa četriem "fourballs" un "foursomes" mačiem. Eiropas dienu sāka ar divu punktu pārsvaru (5:3), kas tika dubultots, pirms svētdien gaidāmajām 12 vienspēlēm esot komfortablā vadībā ar 10:6.

ASV golferi sestdien rīta sesijā, kad notika "fourballs" formāta mači, vienu punktu atspēlēja, toties pēcpusdienā mājinieki ieguva 3½ no iespējamiem četriem punktiem, tādā veidā savu pārsvaru pirms svētdienas cīņām palielinot jau līdz četriem punktiem. Rīt Skotijā pie vārda tiks visi 24 golferi, aizvadot kopumā 12 spēles.

Mājiniekiem šodien rīta sesijā vienīgo uzvaru guva vakar divus panākumus izcīnījušais Džastina Rouza un Henrika Stensona duets. Zviedrs pēcpusdienā muguras sāpju dēļ nespēlēja, tādējādi viņam ar Rouzu neizdevās kļūt par pirmo pāri Eiropas izlases vēsturē, kam izdevies uzvarēt visos četros mačos.

Amerikāņiem dienas otrajā pusē puspunktu, izvairoties no "sausās" sesijas, sagādāja Patriks Rīds un Džordans Spīts, kuriem neizšķirts ar Roriju Makilroju un Martinu Kaimeru. Eiropas komandā starp punktu guvējiem bija Lī Vestvuds, kuram tagad ir 23 punkti Raidera kausa izcīņās. Rekords ar 25 pieder Nikam Faldo.

Četru punktu pārsvars pirms pēdējās dienas nebūt neļauj jau priecāties par uzvaru, jo atspēlēšanās gadījumi nav jāmeklē tālu. Eiropa pirms diviem gadiem Medainā bija identiskā situācijā. Proti, ASV svētdienas cīņas sāka ar četru punktu atrāvienu, bet pamanījās zaudēt. Amerikāņi 6-10 deficītu atspēlēja 1999. gadā, tiesa, toreiz Eiropai bija visnotaļ vāja komanda.

Ņemot vērā to, ka trīs dienu laikā ir iespējams iegūt maksimāli 28 punktus, lai uzvarētu Raidera kausā, jāsavāc 14½ punkti. Tiesa, esošajai čempionei titula aizstāvēšanai pietiek ar 14 punktiem jeb neizšķirtu.

Eiropa uzvarējusi septiņas no pēdējām deviņām Raidera kausa izcīņām, bez tam amerikāņi izbraukumā titulu iegūt nav spējuši kopš 1993. gada! Skaidrs, ka statistika un arī pirmo dienu rezultāti ir Eiropas pusē, taču sports ir neprognozējams. Svētdien pirmais no 12 mačiem startēs plkst. 11:36 pēc vietējā laika. Visi rezultāti šeit.

Komandu sastāvi

Eiropa: Rorijs Makilrojs (Ziemeļīrija), Henriks Stensons (Zviedrija), Serhio Garsija (Spānija), Džastins Rouzs (Anglija), Martins Kaimers (Vācija), Tomass Bjerns (Dānija), Viktors Dibuisons (Francija), Džeimijs Donaldsons (Velsa), Greiems Makdauls (Ziemeļīrija), Stīvens Galakers (Skotija), Ians Poulters (Anglija) un Lī Vestvuds (Anglija).

Kapteinis: Pols Makginlijs (Īrija).

ASV: Baba Vatsons, Rikijs Faulers, Džims Fjuriks, Džimijs Volkers, Fils Mikelsons, Mets Kučars, Džordans Spīts, Patriks Rīds, Zeks Džonsons, Kīgans Bredlijs, Vebs Simpsons un Hanters Meihans.

Kapteinis: Toms Vatsons.

Abu komandu 12 spēlētāju sastāvi tika noteikti sekojoši: deviņi labākie sezonas punktu ieskaitē automātiski garantēja spēlēšanu visprestižākajā komandu turnīrā, bet trīs tika pie kapteiņu "wild card". Augstāk norādītajos sastāvos visi trīs "wild card" ieguvēji ir katras vienības saraksta beigās.

Raidera kausa rezultātu kopsavilkums

KomandaUZN
ASV25122
Eiropa971
Lielbrit. un Īrija030
Lielbritānija3151

Nellija Korda. Foto: Reuters/Scanpix

Golfere Korda atkārto LPGA rekordu un triumfē piektajā turnīrā pēc kārtas

LETA--AP. ASV golfere Nellija Korda svētdien atkārtoja Sieviešu profesionālā golfa asociācijas (LPGA) rekordu, triumfējot piektajā turnīrā pēc kārtas.
Taigers Vudss. Foto: EPA/Scanpix
1

"Nike" un Taigers Vudss pārtrauc 27 gadus ilgušo sadarbību

Sporta apģērbu gigants "Nike" un vēsturē atpazīstamākais golferis Taigers Vudss paziņojuši par sadarbības pārtraukšanu. Tā sākās 1996. gadā, kad Vudss kļuva par profesionāli, un ilga 27 gadus.
Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas golferi atgūst Raidera kausu

LETA--AFP. Eiropas golferi svētdien Romā noturēja pārsvaru duelī ar ASV komandu un savā īpašumā atguva Raidera kausu.