Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Golferes sāks startu pasaules amatieru komandu čempionātā

Golferes sāks startu pasaules amatieru komandu čempionātā
Linda Dobele, Krista Puisīte un Māra Puisīte
Foto: Latvijas Golfa federācija

No 27. līdz 30. septembrim Latvijas sieviešu golfa izlase startēs pasaules amatieru komandu čempionātā, kas risināsies divos laukumos Antāljā, Turcijā. Latvija būs viena no 53 valstīm, kas cīnīsies par turnīra galveno balvu - "Espirito Santo" kausu.

Latvijas izlasē spēlēs Krista Puisīte, Māra Puisīte un valstsvienības debitante tik augsta līmeņa sacensībās Linda Dobele. Māsas Puisītes sacensību vietā ieradās no ASV, kur mācās un trenējas golfā Teksasas valsts universitātē. Potenciālā komandas līdere ir Krista Puisīte, kuru ASV studentu sporta (NCAA) rangā tikai dažas pozīcijas šķir no labāko piecdesmitnieka.

Sieviešu konkurencē Latvijas izlase pasaules čempionātā sacentīsies trešo reizi, un kapteines Santas Pučes vadītajā komandā māsas Puisītes spēlēja gan debijas reizē 2008. gadā Austrālijā, gan divus gadus vēlāk Argentīnā.

Krista Puisīte: “Priecājos par iespēju pārstāvēt Latviju, un atbildības sajūta ir liela. Kopš iepriekšējā pasaules čempionāta esmu labāk sagatavojusies un jūtos pārliecinātāka par sevi. Arī Māra spēj sasniegt labus rezultātus, un ticu, ka Lindai satraukums mazināsies ar katru izspēlēto kārtu. Komandas vietu neprognozēšu, taču ticam, ka izdosies labāk nekā Argentīnā. Jānovēl mums visām izturību, cīņassparu un labu noskaņojumu.”

Starptautiskās Golfa federācijas rīkotajā čempionātā laureātes noteiks četru dienu sacensībās, izspēlējot 72 bedrītes (18 bedrītes ik dienu). Katru dienu komandas rezultātā ieskaitīs divus labākos rezultātus. Pa divām kārtām četru dienu laikā izspēlēs "Gloria Golf Club" Vecajā un Jaunajā laukumā. Latvija turnīru sāk ceturtdien Jaunajā laukumā, spēlējot kopā ar Igaunijas komandu.

Pasaules čempionātā 2008. gadā Austrālijā Latvijas sieviešu komanda izcīnīja negaidīti augstu 29. vietu 48 valstu konkurencē, turklāt latvietes bija otrās labākās no Austrumeiropas golferēm. Savukārt Argentīnā komandas rezultāts sitienu izteiksmē bija tikai par diviem punktiem sliktāks, bet tas deva 45. vietu 52 komandu konkurencē.

Vēlāk šogad Turcijā no 4. līdz 7. oktobrim pasaules amatieru komandu čempionātā spēlēs arī Latvijas vīriešu izlase. “'Antalya Golf Club" un "Cornelia Golf Club" laukumos Latviju pārstāvēs Roberts Eihmanis, Mikus Gavars un Kārlis Broders.

Latvijas Golfa federācija pateicas SIA "Latvijas Mobilais Telefons" par ieguldījumu nacionālās izlases sagatavošanā un dalībā pasaules čempionātā, kā arī Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK) par sniegto atbalstu.

Uzziņai: pasaules komandu čempionāts notiek ik otro gadu un ir prestižākās nacionālo komandu sacensības amatieriem. Golfā amatierisms nav meistarības līmeņa, bet gan spēlētāja statusa apliecinājums.

Pasaules čempionāta rezultāti tiešsaistē: Women's World Amateur Team Championship-...

Informāciju sagatavoja
Gundars Galkins
Latvijas Golfa federācijas
sabiedrisko attiecību un mediju koordinators


, 2012-09-27 12:18, pirms 12 gadiem
lol prikola pec iegaju live score - pec 6 bedrem Latvija pirmajaa vietaa ar - 4
, 2012-09-27 12:38, pirms 12 gadiem
-5
, 2012-09-27 17:32, pirms 12 gadiem
Pēc pirmās dienas Latvija 2 aiz Zviedrijas.
, 2012-09-28 14:04, pirms 12 gadiem
Izskatās tā, it kā viņas visas trīs būtu māsas

Lai izdodas veiksmīgi nostartēt!
Nellija Korda. Foto: Reuters/Scanpix

Golfere Korda atkārto LPGA rekordu un triumfē piektajā turnīrā pēc kārtas

LETA--AP. ASV golfere Nellija Korda svētdien atkārtoja Sieviešu profesionālā golfa asociācijas (LPGA) rekordu, triumfējot piektajā turnīrā pēc kārtas.
Taigers Vudss. Foto: EPA/Scanpix
1

"Nike" un Taigers Vudss pārtrauc 27 gadus ilgušo sadarbību

Sporta apģērbu gigants "Nike" un vēsturē atpazīstamākais golferis Taigers Vudss paziņojuši par sadarbības pārtraukšanu. Tā sākās 1996. gadā, kad Vudss kļuva par profesionāli, un ilga 27 gadus.
Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas golferi atgūst Raidera kausu

LETA--AFP. Eiropas golferi svētdien Romā noturēja pārsvaru duelī ar ASV komandu un savā īpašumā atguva Raidera kausu.