Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Makilrojs iespaidīgi uzvar pirmajā turnīrā pēc šķiršanās no Vozņacki

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Makilrojs iespaidīgi uzvar pirmajā turnīrā pēc šķiršanās no Vozņacki
Rorijs Makilrojs
Foto: EMPICS Sport/Scanpix

Pasaules golfa pirmais numurs Adams Skots nokļūšanu reitinga virsotnē aizvadītās nedēļas nogalē atzīmēja ar vēsturisku uzvaru Fortvortā, Teksasā. Tikmēr Rorijs Makilrojs ļoti emocionālu nedēļu noslēdza uz uzvaras nots Eiropas tūres sacensībās Ventvortā, Anglijā.

Skots pirms nedēļas kļuva par 17. golferi, kuram izdevies tikt ranga 1. vietā. Nozīmīgo notikumu austrālietis atzīmēja ar uzvaru Teksasā notikušajā "Crowne Plaza Colonial" turnīrā, kurā viņš "play off" apspēlēja Džeisonu Dafneru. Abi 72 bedrītes izgāja ar -9.

Skots ir pirmais golferis, kurš ticis pie "Texas Slam" – uzvaras četros šajā reģionā notiekošajos turnīros. Adams 2007. gadā uzvarēja "Houston Shell Open", nākamajā gadā "HP Byron Nelson" un 2010. gadā "Valero Texas Open".

Nedēļas turnīrā Eiropas tūrē triumfēja Rorijs Makilrojs, kurš to izdarīja dažas dienas pēc šķiršanās no Dānijas tenisistes Karolīnas Vozņacki. Ziemeļīrijas golferis pēdējā dienā izcēlās ar 66 sitienu raundu, atspēlēja septiņus sitienus un Ventvortā (Anglija) notikušajā "BMW PGA Championship" uzvarēja ar rezultātu -14. Tas bija par vienu sitienu labāks rādītājs nekā īram Šeinam Laurijam.

Atspēlēti septiņi sitieni pēdējā raundā ir Rorija karjeras lielākā atspēlēšanās. Iepriekšējais labākais rādītājs bija četri sitieni 2010. gadā "Wells Fargo Championship" un 2013. gadā "Australian Open". Uzvara Ventvortā Rorijam ir nozīmīgākais tituls divu gadu laikā – kopš triumfa "PGA Championship".