Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Skots izgāžas Orlando, neizmantojot iespēju kļūt par ranga līderi

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Skots izgāžas Orlando, neizmantojot iespēju kļūt par ranga līderi
Mets Everijs 30 gadu vecumā izcīnījis pirmo PGA titulu
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Pasaules golfa reitinga otrais numurs Adams Skots svētdien iespaidīgi izlaida uzvaru "Arnold Palmer Invitational" turnīrā, tajā karjeras pirmo titulu ļaujot izcīnīt amerikānim Metam Everijam. Skotam izlaistā uzvara liegusi kļūt par ranga līderi.

Turnīrā no starta līdz pat pēdējam raundam vadībā bija "Masters" čempions Adams Skots, kurš tomēr pamanījās izlaist uzvaru, atsvaidzinot atmiņā visiem labi zināmo sabrukšanu "Open" finišā pirms divām vasarām. Skotam sacensību vidusdaļā bija pat astoņu sitienu pārsvars, bet pirms pēdējā raunda – trīs. Tik daudz atpalika Kīgans Bredlijs, bet Everijam bija četru sitienu deficīts.

Vienubrīd turnīra laikā deviņu sitienu attālumā no līdera esošais Everijs pēdējā raundā iespēja rezultātu -2, kamēr Skotam +4. Austrālijas golferis pēdējās 14 bedrītēs netrāpīja nevienu "birdie", beigās samierinoties ar trešo vietu. Skots finišēja ar -11, Bredlijam -12, bet čempionam -13. Bredlijs pēdējā bedrītē netrāpīja "birdie" bumbiņu, nespējot tikt pie pārspēles.

Everijs 30 gadu vecumā izcīnīja karjeras pirmo PGA titulu, kam līdzi nāk 1 116 000 dolāru vērts čeks no 6.2 miljonu lielā balvu fonda, kā arī ceļazīme uz gada pirmo "major" turnīru – "Masters". Everijs Ogastā līdz šim nav spēlējis.

Atgriežoties pie Skota, viņš, izlaižot uzvaru, neizmantoja iespēju izstumt Taigeru Vudsu no ranga 1. vietas. Ja Skots būtu uzvarējis Orlando, viņš no 10.-13. aprīlim paredzēto "Masters" sāktu ne vien pagājušā gada čempiona statusā, bet arī pasaules pirmā numura godā.

Vudss Orlando nespēlēja muguras sāpju dēļ. Pagaidām ir liela neskaidrība par to, vai Vudss tiks atpakaļ uz kājām, lai varētu piedalīties "Masters". Tajā par ranga 1. vietu cīnīsies ne tikai Vudss un Skots, bet arī Eiropas labākais golferis – zviedrs Henriks Stensons.