Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Golfere Laura Jansone izcīna vietu Eiropas profesionāļu tūrē

Krišs Upenieks

Golfere Laura Jansone izcīna vietu  Eiropas profesionāļu tūrē
Laura Jansone
Foto: Tristan Jones/LET

Latvijas profesionālā golfa spēlētāja Laura Jansone otrdien Marokā veiksmīgi finišēja piecas dienas ilgušajā kvalifikācijas turnīrā un nopelnīja pilnu tūres karti dalībai Dāmu Eiropas tūrē (LET) 2016.gadā. Jansone LET spēlēs ceturto sezonu pēc kārtas un saglabā izredzes kvalificēties Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Kvalifikācijā augstāko iegūstamo kategoriju dalībai LET Jansone Marakešā nodrošināja ar turnīrā piecu kārtu summā dalītu 15.vietu. Jansone 90 bedrītes piecās kārtās izspēlēja ar 353 sitieniem (68-74-68-71-72) jeb septiņiem sitieniem zem teorētiski nepieciešamās normas (PAR).

LET kvalifikācijā, ieskaitot priekšsacīkstes, startēja 241 golfere, bet izšķirošajā atlases turnīrā piedalījās 35 valstu 115 spēlētājas. Vietu LET ieguva kvalifikācijā 31 labākā kvalifikācijas dalībniece.

Visveiksmīgāk 27 gadus vecā Jansone nospēlēja turnīra pirmajā un trešajā kārtā, kad 18 bedrītes izspēlēja ar 68 sitieniem jeb -4 zem PAR. Šoreiz sasniegtais rezultāts Jansonei ir labākais, kāds jebkad viņai ir bijis pa spēkam LET kvalifikācijā.

Kvalifikācijas pamatturnīrs risinājās divos Marakešas golfa laukumos „Amelkis Golf Club” un „Samanah Country Club”, pulcējot gan golferes, kas iepriekš veiksmīgi startēja priekškvalifikācijas turnīros, gan spēlētājas, kam pēc iepriekšējiem sasniegumiem bija garantēta dalība galvenajā kvalifikācijā. Jansone 2015.gadā tūres kopvērtējumā ieņēma 90.vietu, kas nodrošināja dalību daļā nākamās sezonas turnīru, taču kvalifikācijā Marokā sasniegtais rezultāts jūrmalniecei garantēs jaunajā sezonā plašākas sacensību iespējas.

Kvalifikācijas pamatturnīrā uzvarēja Indijas golfere Aditi Ašoka ar rezultātu -23 zem PAR, tuvāko sāncensi dānieti Deisiju Nīlsenu apsteidzot par trim sitieniem.

LET sezona sāksies februārī ar Jaunzēlandes un Austrālijas sieviešu „Open” turnīriem, bet vēlāk paredzētas sacensības Āzijā, Āfrikā un Eiropā. Līdz 2016.gada 11.jūlijam turnīros varēs krāt ieskaites punktus cīņā par ceļazīmi uz Riodežaneiro, kur golfs pēc 104 gadu pauzes nākamgad atgriezīsies olimpisko spēļu programmā.

Olimpisko spēļu golfa turnīra dalībnieces noteiks pēc spēlētāju vietas pasaules rangā, kur Jansonei pēc pašreizējiem rezultātiem ir jāapsteidz piecas tiešās konkurentes, lai kvalificētos olimpiskajam startam.

Uzziņai: Laura Jansone ir divkārtēja ASV studentu sporta (NCAA) „Atlantic Sun” konferences čempione (2008., 2010.), „Latvian Open” uzvarētāja (2007.) un trīskārtēja Latvijas amatieru čempione (2004., 2006., 2007.). Profesionāle kopš 2011.gada sezonas.

Informāciju sagatavoja:
Gundars Galkins
Latvijas Golfa federācijas
Sabiedrisko attiecību un mediju koordinators