Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Eihmanis un Švanka vēlreiz uzvar Latvijas Amatieru golfa čempionātā

Andrejs Siliņš

Eihmanis un Švanka vēlreiz uzvar Latvijas Amatieru golfa čempionātā
Anna Diāna Švanka un Roberts Eihmanis
Foto: Latvijas Golfa federācija

Roberts Eihmanis un Anna Diāna Švanka svētdien "Ozo Golf Club" laukumā, Rīgā, uzvarēja 29. Latvijas Amatieru golfa čempionātā un nosargāja pērn iegūtos titulus. Eihmanis nacionālajā čempionātā palika nepārspēts ceturto reizi pēdējos piecos gados un trešo reizi pēc kārtas.

Eihmanis uzvaru nodrošināja ar trīs dienu summā sasniegtu rezultātu +15 virs PAR jeb 15 sitieniem virs teorētiski nepieciešamās normas. Čempions par diviem sitieniem apsteidza tuvāko konkurentu Reinholdu Pīrāgu, bet vēl par vienu sitienu vairāk bija trešās vietas īpašniekam Kristapam Krištopanam.

Pirms turnīra trešās kārtas vienādu rezultātu bija sasnieguši četri labākie spēlētāji turnīrā, tostarp Eihmanis, Pīrāgs un Krištopans. Izšķirošajā pēdējā sacensību dienā Eihmanis tomēr pierādīja savu pārākumu un nacionālajā čempionātā viņš nu ir nepārspēts kopš 2014.gada.

Savukārt 20 gadus vecā Švanka Latvijā startēja pēc pirmās sezonas ASV studentu sportā (NCAA), kur viņa Ziemeļkarolīnā ar sporta stipendiju mācās un spēlē Kempbela universitātes golfa komandā. Švanka sieviešu konkurencē uzvarēja pārliecinoši ar trīs kārtu summā panāktu rezultātu +6 virs PAR un 15 sitienu pārsvaru pār vēl vienu ASV studējošo golferi Lindu Dobeli. Vietu trijniekā pēdējā sacensību dienā nodrošināja Indra Eniņa.

Čempionātā startēja arī Latvijas valstsvienības hokejisti - Kaspars Daugaviņš sasniedza dalītu 37.vietu, savukārt Lauris Dārziņš sacensības noslēdza dalītā 42.pozīcijā.

Turnīra norisi sestdien ietekmēja nelabvēlīgi laikapstākļi, tomēr vētras sekas neatstāja paliekošu iespaidu. Vienīgās izmaiņas bija par dažām stundām pārceltie starta laiki, kā arī nepieciešamība golferiem apliecināt labas spēles prasmes spēcīgā vējā.

Visos līdzšinējos Latvijas amatieru čempionātos kopš 1995.gada ir piedalījušies tikai trīs spēlētāji - Andris Keisels, Māris Gulāns un LOK Goda prezidents Vilnis Baltiņš, kuri spēlēja arī šoreiz.

Latvijas Amatieru čempionāta rezultāti

Vīrieši (62 dalībnieku ieskaitē)

1.Roberts Eihmanis (73-82-76) +15 virs PAR
2.Reinholds Pīrāgs (73-82-78) +17
3.Kristaps Krištopans (76-79-79) +18

Sievietes (13 dalībnieču ieskaitē)

1.Anna Diāna Švanka (72-75-75) +6 virs PAR
2.Linda Dobele (75-82-80) +21
3.Indra Eniņa (87-82-75) +28

Informāciju sagatavoja
Gundars Galkins
Latvijas Golfa federācijas
sabiedrisko attiecību un mediju koordinators