Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Laurijs ar 63 sitienu trešo raundu piesakās "British Open" titulam

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Laurijs ar 63 sitienu trešo raundu piesakās "British Open" titulam
Šeins Laurijs. Foto: Reuters/Scanpix

Īrijas golferis Šeins Laurijs sestdien Portrašā (Ziemeļīrija) ar fenomenālu sniegumu veica skaļu pieteikumu uzvarai "The Open Championship" turnīrā, kad trešo raundu izspēlēja ar 63 sitieniem, pirms pēdējās dienas iegūstot četru sitienu pārsvaru (-16) pār tuvāko sekotāju Tomiju Flītvudu.

"The Open Championship" Top 10 pēc trešā raunda: -16 Šeins Laurijs, -12 Tomijs Flītvuds, -10 Dž.B. Holmss, -9 Brukss Kepka un Džastins Rouzs, -8 Rikijs Faulers un Lī Vestvuds, -7, Denijs Vilets, Džons Rams, Tonijs Finau un Džordans Spīts.

Sestdien Portrašā bija patīkami spēlēšanas apstākļi gandrīz bez liela vēja, tādai situācija radot augsni lieliskiem rezultātiem. Vienubrīd tikai četru sitienu intervālā satilpa 26 golferi, solot pamatīgu intrigu svētdien gaidāmajā pēdējā raundā, taču viens spēlētājs bija noskaņojies tik iespaidīgu titula pretendentu daudzumu nepieļaut.

Šeins Laurijs trešo raundu izgāja ar 63 sitieniem jeb šajā gadījumā -8. Īrijas golferis sensacionāli nospēlēja "back 9", kur viņam bija pieci bērdiji deviņās bedrītēs (10, 12, 15, 16 un 17). Laurija iespaidīgais finišs aktualizēja runas par 62 sitienu raundu. Tas "British Open" vēsturē izdevies tikai vienam golferim – 2017. gadā Sautportā (Anglija) notikušā turnīra trešajā raundā izcēlās DĀR spēlētājs Brendens Greiss. Laurijs šodien pēdējā bedrītē nespēja gūt nepieciešamo bērdiju, bumbiņai apstājoties pie bedrītes.

Laurijs, kurš turnīra vadībā bija pirmās dienas lielāko daļu (viņu ar pēdējā bedrītē trāpītu "birdie" apsteidza Dž.B. Holmss) un arī pēc otrā raunda, ar 197 sitieniem uzstādīja turnīra 54 bedrīšu rekordu. Bez "major" tituliem esošais Laurijs otro reizi šāda līmeņa turnīra pēdējo raundu sāks ar četru sitienu pārsvaru. Viņam 2016. gadā Oukmontā (Pensilvānija) bija identisks pārsvars pēc 54 bedrītēm "US Open" turnīrā. Laurijs pēdējo dienu izspēlēja ar 76 sitieniem, esot spiests samierināties ar dalītu 2. vietu.

Neviens no šobrīd pirmajā trijniekā esošajiem golferiem vēl nav uzvarējis šāda līmeņa turnīrā. Tas ir izdevies Bruksam Kepkam un Džastinam Rouzam, kuri no Laurija atpaliek ļoti daudz – septiņus sitienus. Tiesa, pasaules pirmajam numuram Kepkam rīt būs pārsvars divu iemeslu dēļ – pieredzē un laikapstākļos. Tiek gaidīts vējains un lietains laiks – apstākļi, kuros amerikānim viņa spēka spēles dēļ teorētiski ir būtisks pārsvars pār tiem golferiem, kuri labāk spēlē uz grīna, bet ir vājāki līdz grīnam. Nelabvēlīgu apstākļu dēļ pēdējā raunda sākums tika pārcelts dažas stundas agrāk, pēdējais pāris startēs plkst. 15:47.

Titula aizstāvēšanu sestdien faktiski pabeidza Frančesko Molinari, kurš pagājušajā gadā Kārnustī (Skotijā) izcīnīja Itālijai pirmo "major" titulu. Viņš pirmajās divās dienās ar +1 tik vien spēja, kā kvalificēties sestdienas un svētdienas mačiem. Molinari ar +2 ir tikai dalītā 54. vietā, Laurijam zaudējot 18 sitienus!