Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Vudss pirmoreiz karjerā izlaiž visus sezonas četrus "major" turnīrus

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vudss pirmoreiz karjerā izlaiž visus sezonas četrus "major" turnīrus
Taigers Vudss
Foto: AFP/Scanpix

Bijušais ranga līderis un 14 golfa "major" trofeju īpašnieks Taigers Vudss otrdien paziņoja par nepiedalīšanos sezonas pēdējā lielajā turnīrā – "PGA Championship".

Prestižais turnīrs no 28. līdz 31. jūlijam notiks Springfīldā, Ņūdžersijā, kur četrkārtējo čempionu Vudsu šogad neredzēsim. Taigers 2016. gada sezonā nav spēlējis, turpinot atlabšanu pēc pagājušā gada 16. septembrī veiktās muguras operācijas. Viņa pēdējais turnīrs bija 2015. gada augustā.

40 gadus vecajam Vudsam tā pēdējo dažu gadu laikā nav pirmā procedūra problemātiskajai mugurai. Taigers pagājušajā sezonā mēģināja spēlēt, nebūdams pilnībā gatavs, taču augstvērtīgus rezultātus uzrādīt nespēja. Titulētais golferis šogad tādu pašu kļūdu neatkārtoja, gaidot, kad būs daudz labākā kondīcijā.

Vudss trīs reizes – 2008., 2011. un 2014. gadā – veselības problēmu dēļ izlaidis pa diviem "major" turnīriem, bet šogad ir pirmā sezona, kad viņš nav piedalījies nevienā no četrām lielajām sacensībām. Vudss pēdējo no saviem 14 "major" tituliem izcīnīja 2008. gadā, kad uzvarēja "US Open". Taigeram tas izdevās, spītējot ceļgala savainojumam.

Spēlējot pēc pilnībā neizdziedēta muguras savainojuma, Vudss savos pēdējos trīs "major" turnīros izstājās jau pēc nospēlētām 36 bedrītēm. Viņa pēdējais Top 10 finišs "major" sacensībās bija 2013. gadā "Open", kur viņš ieņēma dalītu 6. vietu.