Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Vudsa nedienas turpinās ar 80 sitieniem "US Open" pirmajā dienā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vudsa nedienas turpinās ar 80 sitieniem "US Open" pirmajā dienā
Taigers Vudss
Foto: AFP/Scanpix

Ceturtdien "Chambers Bay" golfa klubā Takomā, ASV ziemeļrietumos, startēja sezonas otrais "major" turnīrs – "US Open". Pēc pirmās dienas ir divi līderi ar rezultātu -5, kas izdevās Dastinam Džonsonam un Henriksam Stensonam. Bet kārtējo reizi uzmanības centrā sliktās spēlēs dēļ nokļuva ilgus gadus dominējušais Taigers Vudss. Viņam murgaina diena ar rezultātu +10!

"Chambers Bay" ir ļoti jauns golfa laukums, kas tika atklāts 2007. gadā. Tas ir PAR-70 laukums, kas ir neglīta paskata, tipiskā britu "links" golfa stilā veidots laukums. "Grīni" neizskatās pēc "grīniem", proti, tiem nav malu. Visā plašajā laukumā ir tikai viens koks. 1. un 18. bedrītei PAR mēdz būt četri vai pieci sitieni – atkarībā no dienas. Savukārt 17. bedrītei garām bieži brauc vilciens!

Raunda izspēlēšana var aizņemt līdz pat sešām stundām. Šī vieta, kur augstvērtīgi rezultāti sarežģītā laukuma dēļ nav gaidāmi, prestižo "US Open" turnīru rīko pirmo reizi.

Taigers Vudss pirms septiņiem gadiem tieši "US Open" turnīrā izcīnīja pēdējo no saviem 14 "major" tituliem, uzvarot vienā no saviem mīļākajiem laukumiem – "Torrey Pines". Toreiz spēlējot uz vienas kājas (Vudsam bija ceļgala savainojums), Taigers "play-off" pieveica Roko Mīdieitu.

Trīskārtējais čempions pēdējā turnīrā pirms došanās uz "US Open" jūnija sākumā izcēlās ar karjeras sliktāko raundu, taču par veciem nopelniem arvien bija favorītu desmitniekā pirms šonedēļ notiekošā sezonas otrā "major" turnīra. Taigeram sacensības faktiski beidzās jau pirmajā dienā.

Vudsam 80+ sitienu raunds šogad ir jau trešo reizi. Nospēlējot tikai 15 raundus! Viņš pēc pirmās dienas ieņem 152. vietu no 156 dalībniekiem. Taigeru apsteidza visi turnīrā startējošie amatieri, ieskaitot 15 gadus veco amerikāni Kolu Hammeru, kuram ir par trim sitieniem labāks rezultāts nekā titulētajam Vudsam. Taigers pēcāk pajokoja, ka viņam vismaz izdevās pārspēt Rikiju Fauleru. Talantīgais amerikānis startēja vienā grupā ar Vudsu un tika pie rezultāta +11.

Pirmā raunda laikā vislabākais rezultāts bija Dastinam Džonsonam, kuram divas bedrītes līdz finišam bija -6. Tiklīdz sākās runas par "major" turnīru rekordu labošanu, amerikānis nospēlēja ne tik labi, kā vēlētos, un pēdējā bedrītē vienu sitienu zaudēja.

Tikmēr lielisks no tāluma izpildīts "birdie" sitiens pēdējā bedrītē Džonsonu ļāva noķert Henrikam Stensonam. Abi ar -5 kļuva par līderiem. Zviedru golferim 65 sitieni ir karjeras labākais raunds "major" sacensībās. Abiem līderiem vienu sitienu zaudē amerikānis Patriks Rīds. Arī viņam karjeras labākais raunds (66 sitieni) "major" turnīros, iepriekšējo rekordu uzlabojot par četriem sitieniem.

Pasaules pirmais numurs Rorijs Makilrojs pirmajā dienā atzīmējās ar rezultātu +2 jeb abiem līderiem zaudē septiņus sitienus. 2011. gada "US Open" čempions profesionālās karjeras laikā nevienā turnīrā nav spējis uzvarēt, ar "plusiem" pēc pirmā raunda.

Ja sezonas pirmajā "major" turnīrā Ogastā karjeras "Grand Slam" lūkoja noformēt Makilrojs, tad "US Open" to cenšas paveikt Fils Mikelsons. Amerikāņu kreilis šajā turnīrā 2. vietā ierindojies sešas reizes! Mikelsons pirmo raundu sāka cerīgi un pēc astoņām bedrītēm bija ticis līdz rezultātam -3, bet dienas turpinājumā zaudēja divus sitienus.

Pērn Painhērstā ar astoņu sitienu pārsvaru triumfējušais Martins Kaimers titula aizstāvēšanu sāka ar tādu pašu 18 bedrīšu rezultātu kā Makilrojs, proti, +2. Tāds rezultāts šobrīd iekļaujas "cut" robežās. "Masters" čempions Džordans Spīts ar -2 ieņem dalītu 7. vietu.

"US Open 2015" līderi pēc pirmās dienas

VGolferisValsts+/-Sitieni
1.Dastins DžonsonsASV-565
Henriks StensonsZviedrija-565
3.Patriks RīdsASV-466
4.Braiens KempbelsASV-367
Bens MārtinsASV-367
Mets KučarsASV-367

Visi rezultāti: 2015 U.S. Open Leaderboard and Scoring -...

  +2 [+] [-]

, 2015-06-19 09:06, pirms 9 gadiem
Nesen bija + 13, tagad +10. Sāk jau veidoties tendence. Visiem izcilajiem kādreiz pienāk laiks , kad viņš vairs nav izcils, bet vai tāpēc viņu mazāk cienīsim par to, ko kādreiz viņš ir sasniedzis.