Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Makilrojs ļoti tuvu "US Open" triumfam

Makilrojs ļoti tuvu "US Open" triumfam
Rorijs Makilrojs nupat pabeidzis 3. raundu
Foto: Reuters/Scanpix

Ziemeļīrijas golferim Rorijam Makilrojam pirms „US Open” pēdējās kārtas ir astoņu sitienu pārsvars sezonas otrajā „major” turnīrā.

Vakar notikušo 3. raundu Makilrojs sāka ar sešu sitienu pārsvaru pār I. E. Jangu. Ziemeļīrijas golferis handikapu palielinājis līdz astoņiem sitieniem un pirms pēdējās dienas Rorijam izdevies sasniegt „US Open” turnīru 111 gadu ilgajā vēsturē līdz šim nepieredzētu rezultātu -14 sitieni zem „pāra”. 199 sitieni pirmajās trīs kārtās jeb 54 bedrītēs arī ir jauns turnīra rekords.

Tādējādi Makilrojam ir ļoti, ļoti labas iespējas šovakar tikt pie sava pirmā „major” titula. Arī „Masters” sacensībās Rorijs pēdējo raundu sāka ar vērā ņemamu handikapu, toreiz pirms pēdējām 18 bedrītēm 22 gadus vecajam sportistam bija četru sitienu pārsvars, kas tika izsēts milzīgā ātrumā, un pieredzes trūkuma dēļ Makilrojs aizvadīja murgainu raundu, gala beigās samierinoties ar vietu ārpus labāko desmitnieka.

„Zinu, kā jāattiecas pret rītdienu. „Masters” turnīrā man viss bija jauns. Toreiz nezināju, kādu spēli – aizsardzības vai uzbrukuma – piekopt. Bez šaubām uzvara man nozīmētu ļoti daudz. Lai arī mana karjera vēl ir īsa, uzskatu, ka man ir bijis gana pieredzes un šis ir īstais laiks, lai izcīnītu pirmo „major” titulu,” saka Makilrojs.

Šovakar acīmredzot saistošākā būs cīņa par otro vietu. Septiņus golferus šķir tikai divi sitieni. Vislabākās pozīcijās ir Jangs, kuram ir viena sitiena pārsvars pār Robertu Garigusu, Džeisonu Deju un Lī Vestvudu. Pie tam Jangs startēs pēdējā grupā kopā ar Makilroju un zinās, ko iespējuši konkurenti. Janga un Makilroja starts paredzēts plkst. 22:20 pēc Latvijas laika.

"US Open" līderi pēc trešās dienas

VGolferisValsts+/-
1.Rorijs MakilrojsZiemeļīrija-14
2.I. E. JangsDievidkoreja-6
3.Roberts GarigussASV-5
Džeisons DejsAustrālija-5
Lī VestvudsAnglija-5
6.Serhio GarsijaSpānija-4
Mets KučarsASV-4
Fredriks JakobsensZviedrija-4
9.Kjuns Tae KimsDievidkoreja-3

Izmantotie resursi:
MajorsChampionships.com


Taigers Vudss. Foto: EPA/Scanpix
1

"Nike" un Taigers Vudss pārtrauc 27 gadus ilgušo sadarbību

Sporta apģērbu gigants "Nike" un vēsturē atpazīstamākais golferis Taigers Vudss paziņojuši par sadarbības pārtraukšanu. Tā sākās 1996. gadā, kad Vudss kļuva par profesionāli, un ilga 27 gadus.
Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas golferi atgūst Raidera kausu

LETA--AFP. Eiropas golferi svētdien Romā noturēja pārsvaru duelī ar ASV komandu un savā īpašumā atguva Raidera kausu.
Karlota Siganda un Susanna Petešena. Foto: AFP/Scanpix

Eiropas golferes saglabā savā īpašumā Sūlheima kausu

LETA--AP. Eiropas golferes svētdien Spānijā cīnījās neizšķirti ar ASV komandu, saglabājot savā īpašumā Kaštena Sūlheima vārdā nosaukto kausu.