Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Dastins Džonsons atkal piesakās "major" titulam

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Dastins Džonsons atkal piesakās "major" titulam
Dastins Džonsons
Foto: AFP/Scanpix

Oukmontā (Pensilvānijas štats) startējis sezonas otrais "major" turnīrs golfā – "US Open". Dabas stihiju ietekmēto sacensību līdera godā ir lielo turnīru debitants Endrjū Lendrijs un bieži tuvu titulam bijušais Dastins Džonsons, bet vairākiem elites spēlētājiem ļoti neveiksmīgs starts.

Kā jau ierasts, golfa turnīri sākas ceturtdienā. Izņēmums nebija arī prestižais "US Open". Tiesa, pirmajā dienā lietus un vētras dēļ daudz izdarīt nebija iespējams. Pilnu raundu nospēlēja tikai deviņi golferi, bet puse golferu pat vēl nebija izdarījusi savu pirmo sitienu. "US Open" tik daudz spēles laika pēdējo reizi bija zaudēts 2009. gadā Betpeidžā, kad pirmo raundu pabeigt neizdevās nevienam spēlētājam.

Pirmajā raundā vislabāko rezultātu uzstādīja mazpazīstamais amerikānis Endrjū Lendrijs. "US Open" debitants 18 bedrītes izspēlēja ar 66 sitieniem. Tieši pēdējā bedrītē gūtais "birdie" viņam ļāva uzstādīt Oukmontā notikušo "US Open" turnīru pirmā raunda rekordu. Tradicionāli ļoti sarežģīti spēlējošajā laukumā iepriekšējais labākais pirmo 18 bedrīšu rezultāts bija 67 sitieni.

28 gadus vecais Lendrijs, kurā rangā atrodas tikai 624. vietā, pie spēlēšanas "US Open" tika caur kvalifikāciju un bija starp tiek veiksminiekiem, kam daudz izdevās nospēlēt ceturtdien. Viņš turnīra pirmajā dienā vienubrīd bija iekrājis trīs sitienu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem. Piektdien Lendrijam bija jāizdara tikai viens sitiens, pabeidzot 18. bedrītes izspēli.

Piektdien vairāki golferi izspēlēja arī otro raundu, viņu vidū bija Dastins Džonsons. Amerikānim pirmajā raundā 67, bet otrajā 69 sitieni, dalot pirmo vietu ar Lendriju, kurš gan izspēlējis tikai 18 bedrītes. Džonsons, kurš vairākas reizes bijis tuvu panākumam "major" turnīros un pērn "US Open" izgāzās pēdējās bedrītes izspēlē, atsakoties no titula, piektdien neizmantoja vairākas iespējas kļūt par vienīgo līderi, jo regulāri viņam nedaudz pietrūka "birdie" gūšanai.

Dastina labie starti "major" turnīros nav nekas jauns. Parasti finišs viņam ir ļoti neveiksmīgs. Džonsons pēdējos deviņos "major" turnīros pirmos divus raundus izspēlējis ar -40, kas ir pārliecinoši labākais rezultāts, otro labāko apsteidzot par 15 sitieniem. Savukārt trešajā un ceturtajā raundā viņam tikai -2, kas dod vietu Top 50 beigās.

Ranga pirmajam trijniekam ļoti neveiksmīgs sākums. Pasaules pirmais numurs Džeisons Dejs pirmās 18 bedrītes izspēlēja ar 76 sitieniem, kas šajā golfa laukumā ir +6. Pēc tik slikta sākuma "major" turnīrā nevienam nav izdevies uzvarēt kopš 1955. gada "US Open", kurā par čempionu kļuva Džeks Fleks.

Pagājušā gada čempions Džordans Spīts pirmo raundu izspēlēja ar 72 sitieniem, bet reitinga trešajam numuram Rorijam Makilrojam, kurš "US Open" triumfēja 2011. gadā, astoņi "bogey" un pagalam nelāgs 77. Sezonas pirmā "major" turnīra uzvarētājs Denijs Vilets atzīmējās ar 75 sitienu raundu. Visi rezultāti: U.S. Open Leaderboard and Scoring: U.S. Open -...