Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

"Open" vadībā Makilrojs, čempionam Mikelsonam slikts sākums

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Open" vadībā Makilrojs, čempionam Mikelsonam slikts sākums
Rorijs Makilrojs
Foto: AFP/Scanpix

Ceturtdien Hoileikā, Liverpūlē, startēja 143. "The Open Championship" turnīrs, kas ir sezonas trešais "major" kategorijas turnīrs. Pēc 18 bedrītēm ar rezultātu -6 vadībā atrodas Rorijs Makilrojs, no kura viena sitienu atpaliek Mateo Manasero.

Sacensību pirmajā dienā apstākļi golfa spēlēšanai bija teju ideāli, kas arī atspoguļojās rezultātos. Jāteic gan, ka tie labāki bija agrāk startējušajiem. Sev raksturīgi labs sākums izdevās Rorijam Makilrojam, kurš pirmo dienu izspēlēja ar 66 sitieniem. Makilrojam šogad pirmajos raundos kopējais rezultāts ir -55, bet milzīga problēma ir bijusi piektdiena, kad viņam bieži vien viss aizgājis greizi.

Pirmajā četriniekā ir uzreiz trīs Itālijas golferi – Mateo Manasero, kurš pirmo raundu pabeidza ar trim "birdie" pēdējās četrās bedrītēs, ir rezultāts -5, bet ar -4 dalītu 3. vietu ieņem brāļi Molinari.

Šosezon pirmos divus "major" turnīrus pēc muguras operācijas izlaidušais Taigers Vudss sāka ar diviem "bogey" un ļoti piesardzīgu un pacietīgu golfu, bet raunda otrajā pusē darbojās agresīvāk, pirmo dienu pabiedzot ar -3. Vudsam šodien bija tikai trešais golfa raunds kopš marta. Kad turnīrs pēdējo reizi notika Liverpūlē (2006. gadā), Taigers kļuva par čempionu.

Pagājušā gada čempions Fils Mikelsons pirmo dienu pabeidza ar +2, kas viņam dod tikai dalītu 83. vietu un daudz darba piektdien, kad viņam būs jāizvairās no došanās mājās jau pēc pirmajiem diviem raundiem. Katastrofa ceturtdien gadījās 2012. gada čempionam Ērnijam Elsam, kuram +7. Viņam spēle nepareizā virzienā aizgāja jau pašā pirmajā bedrītē.

"The Open Championship" 1. raunda rezultāti

VGolferisValsts+/-
1.Rorijs MakilrojsZiemeļīrija-6
2.Mateo ManaseroItālija-5
3.Brukss KepkaASV-4
Edoardo MolinariItālija-4
Frančesko MolinariItālija-4
Džims FjuriksASV-4
Serhio GarsijaSpānija-4
Adams SkotsAustrālija-4
Šeins LaurijsĪrija-4

Visi rezultāti: The Open Championship - Score Centre page