Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

"US Open" trešā diena: Džonsons izsēj visu pārsvaru, Mikelsons sit pa ripojošu bumbiņu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"US Open" trešā diena: Džonsons izsēj visu pārsvaru, Mikelsons sit pa ripojošu bumbiņu
Fils Mikelsons
Foto: Reuters/Scanpix

Golfa ranga līderis Dastins Džonsons arvien ir "US Open" pirmajā vietā, taču tagad līdera godu dala ar vēl trim golferiem, šim kvartetam svētdien gaidāmo pēdējo raundu sākot ar +3.

Sauthemptonā (Ņujorka) esošais "Shinnecock Hills" golfa laukums kļuvis par pamatīgu pārbaudījumu visiem golferiem. Pēc pirmā raunda zem PAR bija tikai četri spēlētāji, labākais rezultāts bija -1. Savukārt pēc otrā raunda mīnusos nokļuva tikai viens veiksminieks – 2016. gada čempions Dastins Džonsons, kuram bija -4 jeb šajā gadījumā it kā liels četru sitienu pārsvars pār tuvākajiem sekotājiem.

Džonsons visu pārsvaru trešajā dienā ātri izsēja, jo neveiksmīgi spēlēja uz grīna, kur viņam bija nepieciešams daudz vairāk sitienu nekā pirmajās divās dienās – sestdien 38 sitieni, kamēr pirmajos divos raundos attiecīgi 27 un 25. Džonsons trešo raundu izspēlēja ar +7, no patīkamā -4 nokrītot uz +3.

Tāds rezultāts ir vēl trim golferiem – pagājušā gada čempionam Bruksam Kepkam, kurš vienubrīd bija ticis vienīgā līdera godā, un vēl diviem amerikāņiem – Danielam Bergeram un Tonija Fino. Viņi pēc otrā raunda atradās dalītā 45. vietā. Labākais eiropietis ar +4 ir 2013. gada čempions Džastins Rouzs.

Ar sarežģīto laukumu pamatīgi cīnījās arī Fils Mikelsons, kuram bija cita veida karš. Vakar 48. dzimšanas dienu nosvinējušais Mikelsons bija tālu no līderiem un pavisam galvu pazaudēja 13. bedrītes izspēlē, kur viņam PAR-4 bedrītē gadījās +10. Mikelsons šeit tika pie divu sitienu soda, kas pienācās par ripojošas bumbiņas sišanu.

Populārā ASV golfera gājiens saņēma divējādu reakciju, kas pārsvarā bija negatīva. Turnīra tiesnešiem bija opcija Mikelsonu diskvalificēt, taču nolemts iztikt tikai ar divu sitienu sodu. Mikelsons trešo raundu izspēlēja ar +11, bet summā viņam +17 un dalīta 64. vieta.

"Ja kādu ar šo gājienu aizskāru, es atvainojos," sacīja Mikelsons. "Taču zināt noteikumus nekad nav slikta lieta, vēlies tos izmantot savā labā. Bumbiņa ripoja sliktā virzienā, bet es nejutu vajadzību pēc vairāku sitienu izpildīšanas turpu šurpu. Es jau vairākas reizes vēlējos to izdarīt [uzsist pa ripojošu bumbiņu] un tagad beidzot to izdarīju."