Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Kepka grupas biedrus Vudsu un Molinari pārspēj par deviņiem sitieniem

Kepka grupas biedrus Vudsu un Molinari pārspēj par deviņiem sitieniem
Taigers Vudss un Brukss Kepka. Foto: AP/Scanpix

Pagājušā gada "PGA Championship" uzvarētājs Brukss Kepka kļuva par pirmā raunda uzvarētāju ceturtdien "Bethpage Black" golfa laukumā Fārmingdeilā (Ņujorkā) startējušajā turnīrā. Kepka pirmās 18 bedrītes izspēlē ar 63 sitieniem jeb -7, sasniedzot par vienu sitienu labāku rezultātu nekā Jaunzēlandes pārstāvis Denijs Lī.

"PGA Championship" līderi pēc pirmā raunda: -7 Brukss Kepka, -6 Denijs Lī, -3 Tomijs Flītvuds, -2 Maiks Lorenco-Vera, Čezs Rīvijs, Lūks Lists, Suns Kans un Pets Peress.

"PGA Championship" līdz šim bija zināms kā ceturtais jeb sezonas pēdējais "major" turnīrs. Pirms diviem gadiem tika paziņots, ka turnīrs notiks citā laikā, no augusta pārceļoties uz maiju, kas nozīmē kļūt par gada otro lielu turnīru pēc "Masters". "PGA Championship" maijā notiek pirmoreiz kopš 1949. gada.

Šonedēļ Longailendā notiekošajā turnīrā vienā grupā spēlē pēdējo četru "major" turnīru uzvarētāji – "US Open" un "PGA Championship" uzvarētājs Brukss Kepka, "The Open" čempions Frančesko Molinari un "Masters" uzvarētājs Taigers Vudss. Pirmajā dienā pozitīvā noskaņojumā bija tikai Kepka, kurš jau dienas pirmajā pusē kļuva par līderi un tādā godā palika arī līdz raunda beigām, bet pārējie divi grupas biedri raundu pabeidza ar +2, nokļūstot deviņu sitienu attālumā no nesatricināmā Kepkas.

Minētais trio raundu sāka no 10. bedrītes jeb sarežģītākā posma ar trim grūtām bedrītēm pēc kārtas. Kepka 10. bedrītē izcēlās ar "birdie", kas trāpīts ar sitienu no grīna malas. Bruksam vēl viens bērdijs bija raunda pēdējā bedrītē, sasniedzot rezultātu, kas dienas turpinājumā netika atkārtots. Kepka sakrāja septiņus "birdie", nepieļaujot nevienu kļūdu zaudētu sitienu izskatā.

Tikmēr Vudsam startā "double bogey" un vēl viena identiska neveiksme arī 17. bedrītē. Sākot pirmo deviņu bedrīšu posmu, Vudsam divi "birdie" pēc kārtas. Viņš ceturtajā bedrītē izcēlās ar "eagle", uz īsu brīdi tiekot sarkano rezultātu grupā ar -1. Taigers atlikušajās piecās bedrītēs pieļāva vairākas kļūdas uz grīna un zaudēja trīs sitienus.

Vudsam ceturtdien bija pirmais turnīru raunds kopš 14. aprīļa, kad viņš Ogastā kļuva par pieckārtēju "Masters" čempionu, izcīnot 15. "major" titulu. Vudss šonedēļ "Bethpage Black" laukumā, kur 2002. gadā izcīnīja "US Open" titulu, nospēlēja tikai deviņas treniņa bedrītes, vairāk nespējot izdarīt slimības dēļ.

Četrkārtējais "PGA Championship" uzvarētājs Vudss pagājušajā sezonā "Bellerive Country Club" golfa laukumā Sentluisā bija Kepkas sīvākais konkurents, toreiz finišējot 2. vietā ar rezultātu -14, kamēr Kepkam bija -16.

Tagad Kepkas tuvākais sekotājs ir Denijs Lī, kurš 28 gadu vecumā tādā pozīcijā nokļuvis pirmoreiz. Viņa labākais rezultāts "major" turnīros ir dalīta 17. vieta pirms trim gadiem Ogastā. Lī ceturtdienu izspēlēja ar 64 sitieniem, sakrājot astoņus "birdie", no kuriem divi bija pēdējās divās bedrītēs. Viņa iepriekšējais viena raunda rekords "major" turnīros bija 68 sitieni.


, 2019-05-17 08:15, pirms 5 gadiem
Pa krūmiem 18+
, 2019-05-17 08:18, pirms 5 gadiem
ĪStais Kepka!
Nellija Korda. Foto: Reuters/Scanpix

Golfere Korda atkārto LPGA rekordu un triumfē piektajā turnīrā pēc kārtas

LETA--AP. ASV golfere Nellija Korda svētdien atkārtoja Sieviešu profesionālā golfa asociācijas (LPGA) rekordu, triumfējot piektajā turnīrā pēc kārtas.
Taigers Vudss. Foto: EPA/Scanpix
1

"Nike" un Taigers Vudss pārtrauc 27 gadus ilgušo sadarbību

Sporta apģērbu gigants "Nike" un vēsturē atpazīstamākais golferis Taigers Vudss paziņojuši par sadarbības pārtraukšanu. Tā sākās 1996. gadā, kad Vudss kļuva par profesionāli, un ilga 27 gadus.
Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas golferi atgūst Raidera kausu

LETA--AFP. Eiropas golferi svētdien Romā noturēja pārsvaru duelī ar ASV komandu un savā īpašumā atguva Raidera kausu.