Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

"US Open" pirmajā dienā spīd Faulers, ranga līderiem lielas problēmas

"US Open" pirmajā dienā spīd Faulers, ranga līderiem lielas problēmas
Rikijs Faulers
Foto: AFP/Scanpix

Ceturtdien "Erin Hills" golfa laukumā Viskonsinā sākās sezonas otrais golfa "major" turnīrs, un pēc "US Open" pirmā raunda izspēles līdera pozīcijā ar rezultātu -7 izvirzījies ASV golfa talants Rikijs Faulers, kurš šajā nedēļas nogalē lūko izcīnīt pirmo "major" titulu.

Rikijs Faulers pirms trim gadiem visos četros lielajos turnīros ierindojās pirmajā pieciniekā, ieskaitot 2. vietu "US Open", taču līdz šim tā arī vēl spējis tikt pie kāda no gola četrām nozīmīgākajām individuālajām trofejām. 65 sitieni un neviena "bogey" pirmajā dienā ir ļoti labs pieteikums šīs sērijas pārtraukšana, tiesa, Faulera pārsvars pēc 18 bedrītēm ir minimāls.

Dalītā 2. vietā ar -6 atrodas anglis Pols Keisijs un pārsteidzoši arī "US Open" debitants Zanders Šofelī. 23 gadus vecais amerikānis pirmoreiz spēlē "major" sacensībās. Viņš ir pirmais golferis "US Open" 117 gadu vēsturē ar 66 sitienu raundu bez "bogey" savā debijā.

Ļoti vāji pirmajā dienā nospēlēja ranga līderis un pērn "US Open" turnīrā pirmo "major" titulu beidzot ieguvušais Dastins Džonsons, kuram šobrīd +3 dod tikai dalītu 118. vietu. Džonsons nekļuva par nelabvēlīgu laikapstākļu upuri. Tieši pretēji – pirmajā dienā apstākļi spēlēšanai bija pat ļoti labi.

Vēl lielāka neveiksme otrajam numuram Rorijam Makilrojam, kuram, neskatoties uz "eagle" jau otrajā bedrītē, nācās samierināties ar +6. Ziemeļīrijas golferim 78 sitieni ir sliktākais rezultāts viņa "US Open" karjerā (27 raundi). Tikmēr trešais numurs Džeisons Dejs izcēlās ar +7 un tikai pēdējā bedrītē ar "birdie" izvairījās no 80 sitienu raunda. Arī Austrālijas golferim tik nelāgi "US Open" līdz šim nebija klājies.

Meitas izlaiduma dēļ (tas notiek Kalifornijā) "US Open" šoreiz izlaiž Fils Mikelsons, kurš sešas reizes bijis šī turnīra 2. vietā. Filam pietrūkst tikai "US Open", lai iegūtu pilnu "major" turnīru komplektu. Mikelsonam pirmais izlaistais "major" turnīrs kopš 2009. gada. "US Open" viņš pēdējo reizi nespēlēja 1993. gadā, kad nespēja kvalificēties.

Tā kā veselības un likuma pārkāpumu problēmu dēļ "US Open" nespēlē arī Taigers Vudss, šis ir pirmais "major" turnīrs bez abu titulēto amerikāņu līdzdalības kopš 1994. gada "Masters".

Visi rezultāti: U.S. Open Leaderboard and Scoring: U.S. Open -...


Taigers Vudss. Foto: EPA/Scanpix
1

"Nike" un Taigers Vudss pārtrauc 27 gadus ilgušo sadarbību

Sporta apģērbu gigants "Nike" un vēsturē atpazīstamākais golferis Taigers Vudss paziņojuši par sadarbības pārtraukšanu. Tā sākās 1996. gadā, kad Vudss kļuva par profesionāli, un ilga 27 gadus.
Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas golferi atgūst Raidera kausu

LETA--AFP. Eiropas golferi svētdien Romā noturēja pārsvaru duelī ar ASV komandu un savā īpašumā atguva Raidera kausu.
Karlota Siganda un Susanna Petešena. Foto: AFP/Scanpix

Eiropas golferes saglabā savā īpašumā Sūlheima kausu

LETA--AP. Eiropas golferes svētdien Spānijā cīnījās neizšķirti ar ASV komandu, saglabājot savā īpašumā Kaštena Sūlheima vārdā nosaukto kausu.