Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Vudlends labo Vudsa rekordu un nomaina Rouzu "US Open" līdera godā

Vudlends labo Vudsa rekordu un nomaina Rouzu "US Open" līdera godā
Gerijs Vudlends. Foto: AP/Scanpix

Peblbīčā (Kalifornija) notiekošajā 119. "US Open" golfa izcīņā otrajā raundā notika līdera maiņa, kad par labākā rezultāta īpašnieku ar -9 kļuva šāda līmeņa turnīros vēl ne reizi neuzvarējušais amerikānis Gerijs Vudlends. Viņš uzstādīja jaunu "US Open" pirmo 36 bedrīšu rekordu "Pebble Beach Golf Links" laukumā.

"US Open" Top 10 pēc otrā raunda: -9 Gerijs Vudlends, -7 Džastins Rouzs, -6 Luī Ustheizens, -5 Erons Vaizs un Rorijs Makilrojs, -4 Čezs Rīvijs, Česons Hedlijs, Mets Kučars, Brukss Kepka un Mets Volless.

Pirmās dienas līderis Džastins Rouzs piektdienu sāka ar minimālu viena sitiena pārsvaru. 2013. gada čempions startēja raunda pirmajās divās stundās un tobrīd netika apdraudēts, kamēr pašam izdevās nedaudz palielināt pārsvaru – Anglijas golferis tika līdz -8, kas tobrīd bija trīs sitienu atrāviens, bet līdz raunda noslēgumam viens sitiens tika zaudēts.

No pirmās dienas sekotāju kvarteta Erons Vaids, Rikijs Faulers, Zandels Šofelī un Luī Ustheizens (visiem bija -5) otrajā dienā savu rezultātu spēja uzlabot tikai Dienvidāfrikas golferis, kuram raibs raunds ar sešiem "birdie" un pieciem "bogey".

Ar dienas labāko raundu izcēlās jaunais līderis Gerijs Vudlends, kuram 65 sitieni jeb -6. Viņš sakrāja sešus bērdijus, nepieļaujot nevienu kļūdu. Pēdējo divu bedrīšu laikā notika potenciāls divu sitienu pavērsiens amerikāņa labā. Viņš 8. bedrītē ar sarežģītu trajektoriju izglāba PAR, bet 9. bedrītē no 15 metru attāluma ieripināja "birdie" bumbiņu.

Vudlenda pirmajos divos raundos sasniegtais -9 ir turnīra vēsturē labākais rezultāts pēc 36 bedrītēm Peblbīčā notikušajos sešos "US Open" turnīros. Iepriekšējo rekordu 2000. gadā savā graujošajā uzvarā uzstādīja Taigers Vudss, kuram toreiz turnīra pusceļā bija -8. Taigeram pēc 36 bedrītēm bija sešu sitienu pārsvars, bet turnīra noslēgumā 15! Šonedēļ Vudss Peblbīčā spēlē vāji, līderim zaudējot deviņus sitienus.

35 gadus vecais Vudlends uzvarējis trīs PGA turnīros, bet "major" turnīros viņam ir tikai viens Top 10 finišs, ar to izceļoties pagājušajā sezonā "PGA Championship", kur Vudlends ieņēma dalītu 6. vietu. Vudlends toreiz bija vadībā pēc 36 bedrītēm, bet turnīra noslēgumā čempionam Bruksam Kepkam zaudēja sešus sitienus.

Pēdējo divu gadu "US Open" čempions Kepka Peblbīčā pirmos divus raundus izspēlēja ar vienādu rezultātu -2, kas viņam summā dod piecu sitienu deficītu pret Vudlendu. Četros no pēdējiem astoņiem "major" turnīriem uzvarējušais Kepka cenšas kļūt par tikai otro golferi, kurš turnīra 119 gadu vēsturē uzvarējis trīs gadus pēc kārtas. Vienīgais ar tādu sasniegumu ir skots Villijs Andersons, kurš izcēlās pirms vairāk nekā 100 gadiem – no 1903. līdz 1905. gadam.


Nellija Korda. Foto: Reuters/Scanpix

Golfere Korda atkārto LPGA rekordu un triumfē piektajā turnīrā pēc kārtas

LETA--AP. ASV golfere Nellija Korda svētdien atkārtoja Sieviešu profesionālā golfa asociācijas (LPGA) rekordu, triumfējot piektajā turnīrā pēc kārtas.
Taigers Vudss. Foto: EPA/Scanpix
1

"Nike" un Taigers Vudss pārtrauc 27 gadus ilgušo sadarbību

Sporta apģērbu gigants "Nike" un vēsturē atpazīstamākais golferis Taigers Vudss paziņojuši par sadarbības pārtraukšanu. Tā sākās 1996. gadā, kad Vudss kļuva par profesionāli, un ilga 27 gadus.
Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas golferi atgūst Raidera kausu

LETA--AFP. Eiropas golferi svētdien Romā noturēja pārsvaru duelī ar ASV komandu un savā īpašumā atguva Raidera kausu.