Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Startē 30. Latvijas Amatieru čempionāts golfā

Startē 30. Latvijas Amatieru čempionāts golfā
Publicitātes foto

“Ozo Golf Club” laukumā, Rīgā, nedēļas nogalē no 16. līdz 18.jūnijam risināsies vienas no pašmāju golfa sezonas prestižākajām sacensībām - Latvijas Amatieru čempionāts, kas notiks jau 30. reizi un pulcēs spēcīgu dalībnieku sastāvu. Čempionātā startēs 85 sportisti, sacenšoties 69 vīriešiem un 16 sievietēm.

Latvijas Amatieru čempionāta uzvarētājus sieviešu un vīriešu konkurencē noteiks trīs dienu sacensībās, izspēlējot 54 bedrītes (18 bedrītes katru dienu). Latvijas čempionu laurus ierasti sadalīs sitienu spēles formātā, kā arī labākos paredzēts noteikt handikapa ieskaitē atsevišķi vīriešu un sieviešu konkurencē.

Latvijas Golfa federācijas prezidents Vilis Krištopans: “Varam patiesi lepoties ar savu nacionālo amatieru čempionātu, kas gadsimtiem senajā sporta veidā šogad atzīmē 30. gadskārtu. Lieliski sagatavotajā „Ozo Golf Club” laukumā par uzvaru cīnīsies spēcīgi pretendenti, turklāt atsevišķi ieviestā handikapa ieskaite ļaus par savu labāko rezultātu un balvām sacensties ikvienam dalībniekam, padarot turnīru par īstiem golfa svētkiem.”

Vīriešu konkurencē viens no galvenajiem pretendentiem uz uzvaru būs četrkārtējais čempions Roberts Eihmanis, kurš nacionālajā čempionātā ir nepārspēts kopš 2014.gada. Dalībnieku vidū būs arī pieckārtējais Latvijas amatieru čempions Kārlis Broders, kam jārēķinās ar vairāku jaunu pretendentu tīkojumiem uz visaugstākajām vietām.

Ierasti mazāks dalībnieču skaits ir sieviešu turnīrā, kur arī gaidāma augsta līmeņa spēlētāju spēkošanās. Galvenās pretendentes uz uzvaru ir ASV studentu sporta (NCAA) sezonu noslēgušās Linda Dobele un Anna Diāna Švanka, kura Latvijā palikusi nepārspēta pēdējos divos amatieru čempionātos. Profesionāļu statusa dēļ dalībnieču vidū nebūs Lauras Jansones un Kristas Puisītes.

Cīņai ir pieteikušies arī vairāki golferi, kuri guvuši izcilus panākumus citos sporta veidos. Uz starta vietas kāps 2000.gada pasaules čempions riteņbraukšanā Romāns Vainšteins un Latvijas hokeja valstsvienības kapteinis Kaspars Daugaviņš, kā arī trijās olimpiskajās spēlēs startējušais peldētājs Artūrs Jakovļevs.

Visos līdzšinējos Latvijas amatieru čempionātos kopš 1995.gada ir piedalījušies divi spēlētāji - Andris Keisels un Māris Gulāns, kuri dalībnieku vidū būs arī šoreiz.

Visas turnīra dienas skatītājiem ieeja sacensībās ir bez maksas. Personiskas drošības dēļ apmeklētāji ir aicināti ievērot „Ozo Golf Club” laukumā izvietotās norādes.

Latvijas amatieru čempionātu atbalsta Rīgas Brīvostas pārvalde, Virši-A, Cēsu Alus

FAKTI UZZIŅAI: Latvijas Amatieru čempionāts ir augstākā līmeņa amatieru sacensības Latvijā, kuras organizē Latvijas Golfa federācija sadarbībā ar “Ozo” golfa klubu. Latvijas nacionālais čempionāts pirmo reizi notika 1987.gadā Zviedrijā, no 1995. līdz 1997.gadam uzvarētājus noteica Nītvaljas laukumā, Igaunijā, bet Latvijā sacensības notiek kopš 1998.gada.

Golfā amatierisms nav meistarības līmeņa, bet gan spēlētāja statusa apliecinājums. Nacionālie amatieru čempionāti ir vienas no prestižākajām ikgadējām sacensībām arī tradicionālajās golfa lielvalstīs.

Informāciju sagatavoja:
Gundars Galkins
Latvijas Golfa federācijas
sabiedrisko attiecību un mediju koordinators


Taigers Vudss. Foto: EPA/Scanpix
1

"Nike" un Taigers Vudss pārtrauc 27 gadus ilgušo sadarbību

Sporta apģērbu gigants "Nike" un vēsturē atpazīstamākais golferis Taigers Vudss paziņojuši par sadarbības pārtraukšanu. Tā sākās 1996. gadā, kad Vudss kļuva par profesionāli, un ilga 27 gadus.
Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas golferi atgūst Raidera kausu

LETA--AFP. Eiropas golferi svētdien Romā noturēja pārsvaru duelī ar ASV komandu un savā īpašumā atguva Raidera kausu.
Karlota Siganda un Susanna Petešena. Foto: AFP/Scanpix

Eiropas golferes saglabā savā īpašumā Sūlheima kausu

LETA--AP. Eiropas golferes svētdien Spānijā cīnījās neizšķirti ar ASV komandu, saglabājot savā īpašumā Kaštena Sūlheima vārdā nosaukto kausu.