Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

"Masters" pēdējā grupā Vudss, Molinari un Finau

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Masters" pēdējā grupā Vudss, Molinari un Finau
Frančesko Molinari. Foto: AFP/Scanpix

"Masters" turnīra pēdējo raundu ar divu sitienu pārsvaru sāks pašreizējais britu "Open" čempions Frančesko Molinari. Itālijas golferis 54 bedrītēs ieguva rezultātu -13 un svētdien pēdējā grupā spēlēs kopā ar četrkārtējo čempionu Taigeru Vudsu un bez "major" tituliem esošo Toniju Finau.

"Masters" līderi pēc trešā raunda: -13 Frančesko Molinari, -11 Tonijs Finau un Taigers Vudss, -10 Brukss Kepka, -9 Vebs Simpsons un Ians Polters, -8 Mets Kučars, Džastins Hārdings, Zanders Šofelī, Luī Ustheizens un Dastins Džonsons.

Sestdienas spilgtākais notikums bija trīs golferu izcelšanās ar 64 sitienu raundu. To iespēja Tonijs Finau, Vebs Simpsons un Patriks Kentlijs. Ja pirmie divi pirms sacensību pēdējās dienas ir piecniekā ar cerībām uz titulu, tad Kentlejs ar -6 ieņem vien dalītu 14. vietu un tik blīvā konkurencē uzreiz vairāk nekā 10 spēlētāju neveiksmes nesagaidīs. Vakar Ogastā notikušais ir "Masters" vēsturē vēl nepieredzēts gadījums – pirmoreiz kādu no četriem raundiem ar 64 sitieniem vai labāku rezultātu izspēlēja uzreiz trīs golferi.

Kamēr no vēlāk noskaidrotā līderu trio visagrāk startējušais Finau jau bija pabeidzis savu raundu ar rezultātu -11, viņa rezultātu atkārtoja Taigers Vudss un Frančesko Molinari. Vudss -11 sasniedza 16. bedrītē, bet Itālijas golferis 13. bedrītē. Molinari tobrīd atradās četru "birdie" sērijā, kas ilga no 12. līdz 15. bedrītei. Viņš tādējādi tika līdz -13, kas nozīmē divu sitienu pārsvaru pirms pēdējās dienas.

Molinari raunda finišā vienīgais uztraukuma brīdis radās 18. bedrītes izspēlē, kad viņš bumbiņu trāpīja smilšu bedrē. Frančesko izcēlās ar teicamu trešo sitienu un izglāba PAR. Molinari Ogastā sitienus nav zaudējis jau 43 bedrītēs pēc kārtas – kopš 1. raunda 11. bedrītes, kurā viņš pieļāva savu vienīgo "bogey" šonedēļ.

Četrkārtējais čempions Vudss (1997, 2001, 2002, 2005) vienmēr ar -11 vai labāku rezultātu pirms pēdējā raunda uzvarējis "Masters" turnīrā, taču 14-kārtējais "major" čempions vēl ne reizi šīs sērijas turnīros nav uzvarējis, kad viņš nav 1. vietā pēc 54 bedrītēm.

Sestdien Ogastā bija sauss laiks bez liela vēja un ar ātriem grīniem, radot ideālus spēlēšanas apstākļus. Svētdiena solās būt citādāka. Uztraucoties par dienas otrajā pusē gaidāmu vētru, pēdējais raunds sāksies daudz agrāk nekā ierasts – plkst. 7:30, bet pēdējā grupa startēs 9:20, turklāt ierasto pāru vietā būs grupas ar trim golferiem un startēs gan no pirmās, gan desmitās bedrītes.

Agrais starts nozīmē mazāku atpūtas laiku nekā pierasts. No pēdējās grupas dalībniekiem vislabākā situācijā ir šāda līmeņa turnīros vēl neuzvarējušais Finau, kurš trešo raundu pabeidza par 2-3 stundām agrāk nekā Vudss un Molinari. Latvijai ar Ogastu ir septiņu stundu starpība.