Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Līderis Keisijs un čempions Vudss bez kļūdām "Masters" pirmajā dienā

Līderis Keisijs un čempions Vudss bez kļūdām "Masters" pirmajā dienā
Pols Keisijs. Foto: AP/Scanpix

Ceturtdien Ogastā sākās no aprīļa pārceltais "Masters" turnīrs, kur pēc pilnībā neizspēlēta pirmā raunda vadībā ar rezultātu -7 atrodas Anglijas golferis Pols Keisijs. Viņam ir divu sitienu pārsvars pār tuvāko sekotāju grupu, kurā ietilpst trīs golferi. Savukārt trīs sitienu attālumā ir pagājušā gada čempions Taigers Vudss.

Līderi pēc pirmā raunda: -7 Pols Keisijs, -5 Vebs Simpsons, Zanders Šofelī un Džastins Tomass (10 bedrītes), -4 Hideki Macujama, Lī Vestvuds, Luī Ustheizens, Patriks Rīds, Taigers Vudss, Metjū Vulfs (11), Adams Skots (10) un Dilans Fritelli (9).

"Masters" tradicionāli ir gada pirmais "major" sērijas turnīrs, taču šogad koronavīrusa pandēmijas dēļ tika pārcelts no aprīļa uz novembrim, kļūstot par gada trešo un pēdējo "major". Šogad nenotika britu "Open" turnīrs.

Turnīra 84 gadu vēsturē pirmais "Masters", kas nenotiek martā vai aprīlī un norisinās bez skatītājiem, sākās ar pamatīgām lietusgāzēm un vētru, ceturtdienas rītā esot gandrīz trīs stundas ilgai piespiedu pauzei. Tā rezultātā pirmais raunds netika izspēlēts pilnībā, daļai golferu esot ar pabeigtām tikai septiņām bedrītēm.

Kad laiks bija noskaidrojies, golferiem bija teicami spēles apstākļi, tam atspoguļojoties uz rezultāta tablo. Raunda labāko rezultātu sasniegušais Pols Keisijs spēlēja vienā no agrajām grupām un pēc kļūšanas par līderi tādā statusā arī pabeidza pirmo dienu.

43 gadus vecais anglis nospēlēja nekļūdīgu raundu ar pieciem bērdijiem un vienu "eagle". Bez "major" tituliem esošajam Keisijam 65 sitienu raunds ir labākais sākums kādā no četriem lielajiem turnīriem, šonedēļ spēlējot 66. "major".

Taigers Vudds pērn Ogastā pēc 11 gadu pārtraukuma uzvarēja "major" turnīrā (kopš 2008. gada "US Open"), iegūstot piekto zaļo žaketi. Vudss titula aizstāvēšanu sāka ar ļoti sen neredzētu kvalitatīvu raundu. 15-kārtējais "major" čempions atkārtoja savu labāko "Masters" pirmo raundu (68 sitieni), nospēlējot bez zaudētiem sitieniem.

Viņam tas pirmoreiz izdevās "Masters" turnīra pirmajā raundā, bet pēdējais "major" raunds bez "bogey" bija 2009. gada "PGA Championship". Karjerā kopumā nekļūdīgs "major" turnīra sākums Taigeram izdevies tikai ceturto reizi. Divos no trim iepriekšējiem gadījumiem viņš kļuva par čempionu (2000. gadā "US Open" un britu "Open"), bet trešajā reizē ieguva 2. vietu (2009. gada "PGA Championship").


Taigers Vudss. Foto: EPA/Scanpix
1

"Nike" un Taigers Vudss pārtrauc 27 gadus ilgušo sadarbību

Sporta apģērbu gigants "Nike" un vēsturē atpazīstamākais golferis Taigers Vudss paziņojuši par sadarbības pārtraukšanu. Tā sākās 1996. gadā, kad Vudss kļuva par profesionāli, un ilga 27 gadus.
Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas golferi atgūst Raidera kausu

LETA--AFP. Eiropas golferi svētdien Romā noturēja pārsvaru duelī ar ASV komandu un savā īpašumā atguva Raidera kausu.
Karlota Siganda un Susanna Petešena. Foto: AFP/Scanpix

Eiropas golferes saglabā savā īpašumā Sūlheima kausu

LETA--AP. Eiropas golferes svētdien Spānijā cīnījās neizšķirti ar ASV komandu, saglabājot savā īpašumā Kaštena Sūlheima vārdā nosaukto kausu.