Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Kaimers "US Open" pirmajā dienā iekrāj trīs sitienu pārsvaru

Kaimers "US Open" pirmajā dienā iekrāj trīs sitienu pārsvaru
Martins Kaimers
Foto: AFP/Scanpix

Ceturtdien Painhērstas golfa klubā Ziemeļkarolīnā startēja sezonas otrais golfa "major" turnīrs – "US Open". Pirmo raundu ar 65 sitieniem izgāja bijušais ranga līderis Martins Kaimers, iegūstot trīs sitienu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem.

Kaimers "US Open" savu labāko rezultātu sasniedza pirms četriem gadiem, kad viņam bija dalīta 8. vieta. Šī gada turnīru vācietis sācis ar 65 sitienu pirmo raundu, kas nozīmē iegūt rezultātu -5 (PAR 70). Tas ir labākais raunds "US Open" turnīra vēsturē, sacensībām notiekot Painhērstas otrajā laukumā. Šeit "US Open" tiek uzņemts tikai trešo reizi, turnīram iepriekš šajā laukumā notiekot arī 1999. un 2005. gadā.

Kaimers teicami aizvadīja raunda otro pusi, kurā sakrāja četrus "birdie", no tiem trīs bija četrās no pēdējām piecām bedrītēm. 18. bedrītē ar sarežģītu sitienu izdevās nosargāt PAR, dienu pabeidzot ievērojamā atrāvienā no tuvākajiem sekotājiem. Kaimeram trīs sitienus zaudē četri golferi – dalītā 2. vietā ar -2 atrodas amerikāņi Kevins Na un Frans Kvins, Ziemeļīrijas golferis Greiems Makdauls (2010. gada čempions) un Zimbabves pārstāvis Brendons De Jongs.

Kaimers maijā uzvarēja prestižajā "The Players Championship" turnīrā, kas neoficiāli tiek dēvēts par piekto "major" turnīru, pārtraucot nepilnus četrus gadus ilgušo "sausuma" posmu ASV tūrē. Kaimeram tas bija pirmais PGA tituls kopš 2010. gada, kad viņš triumfēja "PGA Championship".

Pagājušā gada čempions Džastins Rouzs pirmo dienu izgāja ar +2, bet sešas reizes "US Open" 2. vietu izcīnījušais Fils Mikelsons pirmās 18 bedrītes izspēlēja ar PAR, ieņemot dalītu 16. vietu. Ranga līderim Adamam Skotam +3, bet +1 ir 2011. un 2012. gada čempioniem Rorijam Makilrojam un Vebam Simpsonam. Taigers Vudss, kurš turpina rehabilitāciju pēc muguras operācijas, izlaiž otro lielo turnīru pēc kārtas. Vudss pēdējo no saviem 14 "major" tituliem 2008. gadā izcīnīja tieši "US Open".


Taigers Vudss. Foto: EPA/Scanpix
1

"Nike" un Taigers Vudss pārtrauc 27 gadus ilgušo sadarbību

Sporta apģērbu gigants "Nike" un vēsturē atpazīstamākais golferis Taigers Vudss paziņojuši par sadarbības pārtraukšanu. Tā sākās 1996. gadā, kad Vudss kļuva par profesionāli, un ilga 27 gadus.
Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas golferi atgūst Raidera kausu

LETA--AFP. Eiropas golferi svētdien Romā noturēja pārsvaru duelī ar ASV komandu un savā īpašumā atguva Raidera kausu.
Karlota Siganda un Susanna Petešena. Foto: AFP/Scanpix

Eiropas golferes saglabā savā īpašumā Sūlheima kausu

LETA--AP. Eiropas golferes svētdien Spānijā cīnījās neizšķirti ar ASV komandu, saglabājot savā īpašumā Kaštena Sūlheima vārdā nosaukto kausu.