Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Vilis Krištopans kļūst par Latvijas Golfa federācijas prezidentu

Vilis Krištopans kļūst par Latvijas Golfa federācijas prezidentu
Vilis Krištopans
Foto: Latvijas Golfa federācija

Latvijas Golfa federācijas (LGF) biedri trešdien ārkārtas kopsapulcē vienbalsīgi ievēlēja Vili Krištopanu par LGF prezidentu. Krištopans pēc LGF biedru atbalsta saņemšanas pauda apņēmību veicināt olimpiskā sporta veida popularitāti un atpazīstamību Latvijā, kā arī uzsvēra nepieciešamību saliedēt golfa sabiedrību vienotu mērķu sasniegšanai.

Videokonferences savienojumā Krištopans pastāstīja, ka izvērstu LGF darbības plānu izstrādās pēc pilnīgas iepazīšanās ar situāciju federācijā. Krištopans nolēma piekrist jaunam izaicinājumam, jo ir pārliecināts, ka spēs darbam federācijā veltīt pietiekami daudz laika, lai sasniegtu augstus mērķus. LGF prezidents atzina, ka golfs viņam atklāja jaunu pasauli, tādēļ Krištopans ir gatavs no sporta veida ne tikai ņemt, bet jaunajā amatā arī grib dot ko pretim.

Vilis Krištopans: "Runāt ir viegli, bet grūtības sākas, kad jāstrādā. Iesim uzbrukumā un tad redzēsim. Mums jāapvieno jau esošie spēki, lai nebūtu neapmierināto, un visi iesaistītos vienotu mērķu sasniegšanai. Durvis uz golfu noteikti vajag atvērt tiem ļoti daudzajiem cilvēkiem, kam tas vēl arvien ir tumša bilde. Golfa popularizēšanai vajadzīga speciāla programma. Skaidrs, ka nebūs pieprasījuma pēc jauniem laukumiem, ja nebūs spēlētāju skaita pieauguma. Tehnoloģiju laikmetā mums arī virtuālajā pasaulē jāizskatās ļoti labi, lai nopietni runātu ar sporta veida atbalstītājiem”.

Golfa popularitātē un spēlētāju skaita pieaugumā Krištopans par Latvijai nopietnu izaicinājumu nosauca ne tikai Igaunijas, bet arī Lietuvas panākumus. Taču LGF prezidents atgādināja, ka Latvija golfā var lepoties ar unikālu kvalitātes rādītāju, jo uz mazāk nekā tūkstoš reģistrētajiem spēlētājiem divas meitenes - Māra Puisīte un Linda Dobele - ir ASV augstskolu komandās, plus pērn šo sistēmu absolvēja Krista Puisīte, bet Laura Jansone spēlē profesionālajā Dāmu Eiropas tūrē. “Amerikā neviens netic šādas proporcijas iespējamībai,” piebilda LGF prezidents.

LGF biedru ārkārtas pilnsapulcē par Krištopanu nobalsoja visi septiņi klātesošie federācijas biedru pārstāvji. Sapulcē bija pārstāvētas septiņas no astoņām LGF iesaistītajām organizācijām.

LGF biedri pateicās federācijas līdzšinējam prezidentam Vitautam Tučkum par ilggadējo ieguldījumu un veikumu golfa sabiedrības labā. Pamatojot lēmumu atkāpties, Tučkus uzsvēra, ka katrā veidojumā pienāk brīdis, kad nepieciešamas pārmaiņas, lai ienāktu jaunas aktivitātes un jauni cilvēki. LGF prezidenta amatā Tučkus darbojās kopš 2006.gada marta.

Federācijas prezidenta amatam bija izvirzīti trīs pretendenti, taču Mareks Nemme lūdza viņa kandidatūru neizskatīt, jo jauniem pienākumiem nevarētu veltīt pietiekami daudz laika, savukārt Edgars Zālītis savu kandidatūru atsauca par labu Krištopanam, kurš tādējādi balsošanā bija vienīgais kandidāts.

Informāciju sagatavoja
Gundars Galkins
Latvijas Golfa federācijas
Sabiedrisko attiecību un mediju koordinators


, 2014-03-13 12:45, pirms 10 gadiem
Varbūt šo ziņu vispirms bija jaieliek golfa federācijas mājaslapā? Tur drusciņ smaržo pēc pelējuma...
, 2014-03-13 12:53, pirms 10 gadiem
Tad viņš vadīs federāciju pa video no Miami, vai kur nu tur atrodas?
Mož golfu arī var spēlēt pa video?
, 2014-03-13 13:15, pirms 10 gadiem
Lai Vilim Krištopanam veicas ne tikai RUNĀT, bet arī kaut ko IZDARĪT Latvijas golfa attīstības labā.
, 2014-03-13 18:03, pirms 10 gadiem
Muļķu zemes golfa federācijas priekšsēdētājs?
Taigers Vudss. Foto: EPA/Scanpix
1

"Nike" un Taigers Vudss pārtrauc 27 gadus ilgušo sadarbību

Sporta apģērbu gigants "Nike" un vēsturē atpazīstamākais golferis Taigers Vudss paziņojuši par sadarbības pārtraukšanu. Tā sākās 1996. gadā, kad Vudss kļuva par profesionāli, un ilga 27 gadus.
Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas golferi atgūst Raidera kausu

LETA--AFP. Eiropas golferi svētdien Romā noturēja pārsvaru duelī ar ASV komandu un savā īpašumā atguva Raidera kausu.
Karlota Siganda un Susanna Petešena. Foto: AFP/Scanpix

Eiropas golferes saglabā savā īpašumā Sūlheima kausu

LETA--AP. Eiropas golferes svētdien Spānijā cīnījās neizšķirti ar ASV komandu, saglabājot savā īpašumā Kaštena Sūlheima vārdā nosaukto kausu.