Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Skolu jaunatne piedalīsies pirmajos "Golfs ABC" sporta svētkos

Andrejs Siliņš

Skolu jaunatne piedalīsies pirmajos "Golfs ABC" sporta svētkos
“Golfs ABC” nodarbība Siguldas 3.pamatskolā
Foto: Latvijas Golfa federācija

Bērni no dažādu Latvijas novadu skolām piektdien, 13.maijā, „Viesturu” golfa laukumā, Jaunmārupē, tiksies Latvijas Golfa federācijas rīkotajos pirmajos „Golfs ABC” sporta svētkos. Plašajā programmā paredzētas dažādas sportiskas aktivitātes, kas jaunajiem sportistiem ļaus draudzīgā noskaņā sacensties un vienlaicīgi gūt pilnīgāku izpratni par golfu.

Ar Karaliskā un Antīkā Sentendrjūsas golfa kluba (R&A) atbalstu īstenotajā „Golfs ABC” apmācības pilotprogrammā šogad iesaistīja deviņas skolas, kuru audzēkņi piedalīsies sporta svētkos. Pēc treniņos līdz šim paveiktā darba skolu sporta skolotājiem un skolēniem tā būs iespēja satikties vienkopus īstā golfa laukumā un dalīties savos sasniegumos, zināšanās un pieredzē, kā arī iegūt jaunas prasmes un draugus.

Sporta svētku dalībniekiem paredzētas dažādas sacensības, turklāt golfa aktivitātes būs gan individuālā ieskaitē, gan grupās un komandās. Katras skolas komandā aicināts iekļaut astoņus dažāda vecuma dalībniekus no 1. līdz 6.klasei, turklāt jābūt vismaz trim meitenēm.

Santa Puče, Latvijas Golfa federācijas ģenerālsekretāre: „Projektā uzaicinājām piedalīties skolas, kas ir netālu no golfa laukumiem, un līdz ar to skolēniem ikdienā ērti pieejami. Latvijas Golfa federācija savam olimpiskajam sporta veidam piesaista arvien vairāk jauno spēlētāju, un drīzā nākotnē gaidām „GolfsABC” dalībnieku skaita tālāku pieaugumu. Savukārt pirmo „Golfs ABC” Sporta svētku dalībniekiem novēlu sportisku cīņassparu un neatlaidību, kā arī nepalaist garām iespēju iegūt jaunus draugus spēlē, kas vieno miljoniem cilvēku visā pasaulē!”

„Golfs ABC” apmācības pilotprogrammā izmantots speciāls R&A nodrošinātais SNAG (Starting New at Golf) inventārs un apmācības metodika, kas ļauj vienkāršā un tajā pat laikā aizraujošā veidā ļoti efektīvi apgūt sporta veidā nepieciešamās pamatiemaņas. Lai darbotos programmā, skolēniem nav nepieciešamas priekšzināšanas golfa spēlē, un visa nepieciešamā apmācība bez maksas ir nodrošināta arī sporta skolotājiem.