Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Spīta kļūdas atver durvis konkurentiem

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Spīta kļūdas atver durvis konkurentiem
Džordans Spīts
Foto: AFP/Scanpix

Svētdien Ogastā tiks kronēts sezonas pirmais "major" čempions golfā. Arvien vadībā ir pagājušā gada uzvarētājs Džordans Spīts, taču amerikāņa paviršības devušas cerības uz uzvaru vairākiem tuvākajiem sekotājiem.

Trešās dienas gaidītākais notikums bija Džordana Spīta un Rorija Makilroja duelis. Abi savākuši četrus no pēdējiem sešiem "major" tituliem un šāda līmeņa sacensību otrajā daļā jeb sestdienā vai svētdienā kopā spēlēja pirmoreiz.

"Major" turnīros viņiem iepriekš bija četri raundi kopā pirmajās divās dienās, bet, skaitot visus turnīrus, 14 raundi. Tajos dominēja Makilrojs, Teksasas golferi pārspējot ar lielu pārsvaru (-35 pret -7). Sestdien Ogastā nopietna spēkošanās izpalika, turklāt Eiropas pirmais numurs atpalika jau pašā raunda ievadā.

Spīts startēja ar rezultātu -4, Makilroju apsteidzot par vienu sitienu. Pēc trešās bedrītes pārsvars sasniedza jau trīs sitienus. Makilrojs 2. un 3. bedrītes izspēlē trāpīja smiltīs un zaudēja vienu sitienu, kamēr Spīts ieguva vienu, izvirzoties vadībā ar -5.

Makilroja "Grand Slam" sapnis šķietami noslīka 11. bedrītes izspēlē. Pirmais sitiens kokos. Cenšoties glābt situāciju un riskējot, Rorijs ar otro sitienu bumbiņu trāpīja ūdenī. Šīs bedrītes izspēle beidzās ar diviem zaudētiem sitieniem. Makilrojam trešajā raundā nebija neviena "birdie", toties zaudēti pieci sitieni. Tā pārtrūka Makilroja iespaidīgā sērija 80. "major" raundos pēc kārtas gūt vismaz vienu "birdie". Rorijam iespēju uz "grīna" netrūka, taču vairākas reizes pietrūka pavisam nedaudz.

Makilrojs (+2) pirms svētdienas cīņām Spītam zaudē piecus sitienus, lai gan vienubrīd bija astoņi. Džordans spēcīgi izgāza raunda finišu. Spēlējot kā pa viļņiem, viņam pēc 15. bedrītes bija izdevies tikt līdz -6 (tuvākajam sekotājam tobrīd -2), taču pēdējās divas bedrītes nospēlētās ar +3. Vispirms viens sitiens zaudēts 17. bedrītes izspēlē, bet pēc tam divi pēdējā bedrītē, kad ar pirmo sitienu bumbiņa raidīta kokos un vēlāk ar pirmo mēģinājumu neizdevās tikt uz "grīna".

Neskatoties uz haosu trešā raunda beigās, Spīts arvien ir vadībā, lai gan viņam (-3) ir tikai viena sitiena pārsvars četru vietā. "Masters" vēsturē tikai trīs golferi spējuši aizstāvēt titulu. Spīts ir pirmais spēlētājs kopš Bena Hougana 1954. gadā ar vienvadību pēc 54 bedrītēm, spēlējot esošā čempiona statusā. Hougans togad nespēja nosargāt titulu, pārspēlē zaudējot Semam Snīdam.

Spīta tuvākais sekotājs ir 24 gadus vecais "Masters" debitants Smailijs Hofmans. Viņš tikai otro reizi startē "major" sacensībās. Debija bija 2014. gadā "US Open", kur viss beidzās jau pēc 36 bedrītēm. Svētdien būs pirmā reize, kad Hofmans spēlēs pēdējā grupā PGA turnīros. Hofmanam sestdien bija dienas labākais raunds, nospēlējot ar -3.

Ar otro labāko raundu izcēlās 58 gadus vecais Bernhards Langers. Divkārtējais čempions (1985, 1993) bija tuvu tādam pašam raundam, kāds izdevās Hofmanam, taču pēdējā bedrītē pieļāva kļūdu. Langers "Masters" turnīrā pirmoreiz spēlēja laikā, kad pārējie trīs šobrīd turnīra Top 4 esošie golferi vēl nebija piedzimuši! Vācietis startēs priekšpēdējā grupā ar Japānas pārstāvi Hideki Macujamu (24), kurš pērn Ogastā finišēja 5. vietā, sasniedzot savu labāko rezultātu "major" turnīros.

"Masters 2016" Top 7 pēc trešās dienas

VGolferisValsts+/-R1R2R3Summa
1.Džordans SpītsASV-3667473213
2.Smailijs KaufmansASV-2737269214
3.Hideki MacujamaJapāna-1717272215
Bernhards LangersVācija-1727370215
5.Denijs ViletsAnglijaE707472216
Dastins DžonsonsASVE737172216
Džeisons DejsAustrālijaE727371216

Visi rezultāti redzami šeit.