Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Rīds kļuvis par jaunāko WGC čempionu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Rīds kļuvis par jaunāko WGC čempionu
Patriks Rīds
Foto: AFP/Scanpix

Kopš svētdienas, 9. marta, Taigeram Vudsam vairs nepieder kāds no golfa rekordiem. Amerikānis vairs nav visu laiku jaunākais golferis, kuram izdevies uzvarēt "World Golf Championships" (WGC) posmā. Vakar Doralā (Florida) Vudsam šo godu atņēma amerikānis Patriks Rīds.

Doralā notikušais "Cadillac Championship" (otrais no sezonas četriem WGC posmiem) bija visnotaļ aizraujošs. Piektdien Floridā bija pamatīgs vējš, kā rezultātā pēc 36 bedrītēm tikai četriem golferiem bija "negatīvs" rezultāts. Turnīra otrajā pusē laikapstākļi uzlabojās, kas nozīmēja arī labākus rezultātus.

Pirms svētdien notikušā pēdējā raunda pretendentu uz uzvaru netrūka – visiem pa priekšu ar -4 soļoja Rīds, kuram bija divu sitienu pārsvars pār Džeisonu Dafneru un Hanteru Meihanu. Tālāk ar -1 bija Vudss un Džeimijs Donaldsons. Pērn Doralā uzvarējušajam Vudsam karjeras laikā ir uzvaras turnīros, kuros viņš pirms pēdējā raunda līderim zaudē trīs sitienus. 12. titulu, kas viņam vienlaicīgi būtu arī 80. jubilejas tituls, tādā veidā izcīnīt nebija lemts.

Rīds finišēja ar tādu pašu rezultātu, kā dienu sāka – ar -4. Rīdam trešais tituls gan pēdējos 14 turnīros, gan karjerā kopumā. Amerikānim vienu sitienu zaudēja tautietis Baba Vatsons un jau pieminētais velsietis Donaldsons. Taigeram pēdējā raundā ļoti vājš rezultāts ar 78 sitieniem, kas viņam summā deva +5 un dalītu 25. vietu.

Rīds 23 gadu, 7 mēnešu un 4 dienu vecumā kļuva par jaunāko WGC čempionu, atņemot Vudsam rekordu, kuru viņš uzsādīja 1999. gadā. Vudss Bridžestonā uzvarēja, būdams par 25 dienām vecāks nekā pašreiz ir Rīds.

Vudss piektdien 2. raundā izcēlās ar pēdējo piecu sezonu tālāko sitienu uz "grīna", bumbiņu bedrītē raidot no 28 metriem. Pašam Taigeram tik tāls sitiens nebija padevies kopš 2001. gada.

Vudsa iespaidīgais sitiens