Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Vudsa eksperiments cieš fiasko, Makilrojs pārņem vadību

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vudsa eksperiments cieš fiasko, Makilrojs pārņem vadību
Rorijs Makilrojs
Foto: AFP/Scanpix

Taigera Vudsa mēģinājums piedalīties "PGA Championship" cieta prognozējamu neveiksmi, amerikāņu golferim Luisvilā izstājoties pēc pirmajiem diviem raundiem. Vudss jaunajam līderim Rorijam Makilrojam 36 bedrītēs zaudēja 15 sitienus, esot spiests atzīt sakāvi.

Sacensību otrā diena "Valhalla" golfa klubā sākās ar pamatīgām lietus gāzienu, kā rezultātā laukums ievērojami pielija. 2. raunda sākums nedaudz iekavējās, bet dienas pirmajā pusē startējušajiem golferiem kādu laiku nācās spēlēt lietu. Viņu vidū bija arī Rorijs Makilrojs. Pēdējos divos turnīros uzvarējušais Makilrojs dienu sāka vienu sitienu aiz līderu trio Lī Vestvuda, Raiena Pālmera un Kevina Čapela.

Makilrojs ar devītajā bedrītē (kas šajā gadījumā bija 18. bedrītē, jo Makilroja grupa raundu sāka no 10. bedrītes) izpildītu "eagle" sitienu pirmo reizi divu sitienu pārsvaru ieguva. Atrāviens uz kādu laiku tika piebremzēts, bet raunda pēdējā bedrītē gūtais "birdie" Rorijam atkal ļāva būt divu sitienu attālumā no tuvākajiem sekotājiem un turnīra pirmo pusi pabeigt ar rezultātu -9.

Jūlijā "Open" turnīrā triumfējušais Makilrojs trešo reizi "major" turnīros pirmajos divos raundos izcēlies ar rezultātu, kas ir 67 vai mazāk sitieni, šoreiz viņam 66 un 67. Abos iepriekšējos turnīros – 2011. gadā "US Open" un šogad "Open Championship" – viņš kļuva par čempionu.

Pēc Makilroja startēja vēl ļoti daudz grupas, tāpēc par komfortablu pārsvaru pirms pēdējiem diviem raundiem nevarēja būt ne runas. Tiesa, tuvāk par vienu sitienu viņam tā arī neviens nespēja tikt. 2. vietā ar -8 atrodas Džeisons Dejs, kuram tādu rezultātu nodrošināja pēdējās divās bedrītēs gūti "birdie". Raundu pabeidzot ar "birdie", rezultātu -8 ieguva arī Džims Fjuriks. -7 ir trim golferiem, bet -6 diviem, ieskaitot Filu Mikelsonu, kurš otro dienu pabeidza ar "eagle".

Pavisam bēdīgi atkal izskatījās Taigers Vudss, apstiprinot visiem ļoti labi zināmo – viņam šonedēļ spēlēt nevajadzēja. Tāpat kā pirmajā dienā, arī šoreiz Vudss sākumā netrāpīja labu "birdie" bumbiņu, bet pēc tam viņa spēle iespaidīgi pajuka – atkal bezcerīgas darbības uz "grīna", tāpat bumbiņas regulāri sistas skatītājos un citas neprecizitātes. Vudss raunda pirmajā pusē atkal savainojuma muguru, taču neizstājās, bet pieklibojot tomēr finišu sasniedza.

Vudsam pēdējā bedrītē "birdie", kas viņam bija tikai trešais šī turnīra ietvaros. Taigers sacensības Luisvilā pabeidza ar +6, netika pāri "cut" un faktiski var likt punktu sezonai, jo skaidri redzams, ka spēlēt augstā līmenī viņš pašreiz nav gatavs. "PGA Championship" Vudsam bija pēdējā iespēja pārliecināt par savu lietderību septembra beigās gaidāmajā Raidera kausā. Tam kvalificēties viņš nevar, jo šogad spēlējis maz un nav savācis nepieciešamos punktus, bet uz kādu no Toma Vatsona trim "wild card" cerēt īsti nav pamata.

Vudss pēdējo no saviem 14 "major" tituliem izcīnīja 2008. gadā. Viņa misija noķert 18 titulu īpašnieku Džeku Niklausu izskatās arvien neiespējamāka. Pagājuši jau 26 "major" turnīri kopš Taigera pēdējā triumfa šīs kategorijas sacensībās. Niklausam ilgākais "sausuma" posms bija 20 turnīri – starp 17. un 18. "major" titulu. Džekam 38 gadu vecumā bija 15 "major" tituli, Taigeram arvien ir 14.

Šogad bez uzvarām esošais Vudss nav vienīgais titulētais golferis, kurš "PGA Championship" pēdējos divos raundos nepiedalīsies. "Cut" barjera pārāk augsta bija arī šajā turnīrā pēdējos sešos gados uzvarējušajiem Podregam Haringtonam, Kīganam Bredlijam un Martinam Kaimeram.

"PGA Championship" 2014 līderi pēc 2. raunda

VGolferisValsts+/-R1R2Summa
1.Rorijs MakilrojsZiemeļīrija-96667133
2.Džeisons DejsAustrālija-86965134
Džims FjuriksASV-86668134
4.Raiens PālmersASV-76570135
Rikijs FaulersASV-76966135
Miko IlonensSomija-76768135
7.Fils MikelsonsASV-66967136
Bernds VīzbergersAustrija-66968136

Visi rezultāti pieejami šeit.