Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

2015. gada "PGA Championship" uzvarētājs Dejs līdera godā pēc pirmās dienas

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

2015. gada "PGA Championship" uzvarētājs Dejs līdera godā pēc pirmās dienas
Džeisons Dejs. Foto: AP/Scanpix

Ceturtdien "TPC Harding Park" Sanfrancisko sākās sezonas pirmais golfa "major" sērijas turnīrs. Pēc 18 bedrītēm līderu duetā ar -5 ir bijušais čempions Džeisons Dejs un Brendons Tods, kuriem ir minimāls pārsvars pār deviņiem golferiem, ieskaitot pēdējo divu gadu uzvarētāju Bruksu Kepku.

"PGA Championship" līderi pēc 1. raunda: -5 Brendons Tods un Džeisons Dejs, -4, Skotijs Šeflers, Martins Kaimers, Zanders Šofelī, Bads Kolijs, Zeks Džonsons, Brukss Kepka, Džastins Rouzs, Brendans Stīls, Maiks Lorenco-Vera.

102. "PGA Championship" izcīņa koronavīrusa pandēmijas dēļ no maija tika pārcelta uz augustu, šim turnīram šoreiz kļūstot par sezonas pirmo "major", nevis "Masters", kas šogad notiks novembrī. "US Open" plānots septembrī, bet britu "Open" tika atcelts.

2015. gada "PGA Championship" uzvarētājs Džeisons Dejs bez turnīru uzvarām ir kopš 2018. gada, bet "major" titulu pretendentu pulkā pēdējoreiz bija vēl senāk – 2016. gadā (2. vieta "PGA Championship"). Slimību vajātais Austrālijas golferis ceturtdien ilgi bija vienīgā līdera godā, bet vēlāk viņu noķēra pēcpusdienā startējušais Brendons Tods, kurš vēl ne reizi "major" turnīros nav finišējis pirmajā desmitniekā.

Kārtējo reizi uz visnozīmīgāko titulu pretendē pēdējo gadu stabilākais "major" spēlētājs Brukss Kepka, kurš šonedēļ Kalifornijā cenšas kļūt par tikai septīto spēlētāju, kurš kādā no "major" sērijas turnīriem uzvarējis trīs gadus pēc kārtas. Pērn viņš bija tuvu tādām panākumam "US Open", kur "hat trick" neizdevās, samierinoties ar 2. vietu.

Neveiksmīgi nospēlēja pirmais numurs Džastins Tomass, kurš pagājušajā nedēļā uzvarēja Memfisā, atgriežoties ranga 1. vietā. 2017. gada "PGA Championship" uzvarētājs pirmo raundu izspēlēja ar +1, pēdējā bedrītē izceļoties ar "birdie", kas viņam ļāva nedaudz uzlabot nepatīkamo situāciju. Tomasam raunda otrajā pusē bija divas bedrītes ar "double bogey".

Tomass spēlē pirmo divu raundu "PGA Championship" tituliem bagātāko spēlētāju grupā ar bijušajiem ranga līderiem – četrkārtējo "PGA Championship" uzvarētāju Taigeru Vudsu (1999, 2000, 2006, 2007) un divkārtējo čempionu Roriju Makilroju (2012, 2014). No šī trio vislabāk nospēlēja Vudss, kuram rezultāts -2, pirms priekšpēdējās bedrītes esot ar -3. Savukārt Makilrojs, kuram vienā posmā bija trīs "bogey" pēc kārtas, bet citā stadijā trīs "birdie" četrās bedrītēs, finišēja ar PAR.