Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Uzvarēt gatavais Vudss piedalīsies "PGA Championship"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Uzvarēt gatavais Vudss piedalīsies "PGA Championship"
Taigers Vudss
Foto: AP/Scanpix

Muguras savainojums? Kāds muguras savainojums? Titulētais ASV golferis Taigers Vudss trešdien paziņoja, ka sāpes vairs nejūt ir ne tikai gatavs startēt gada pēdējā "major" turnīrā "PGA Championships", bet arī tajā uzvarēt.

Ļoti neveiksmīgu sezonu aizvadošais Vudss svētdien nepabeidza Akronā notikušo "Bridgeston Invitational" turnīru, izstājoties pēdējā raunda pusē. Taigeram atkal bija problēmas ar muguru, savainojumu gūstot ceturtā raunda otrās bedrītes izspēlē.

Vudsa kārtējā izstāšanās radīja pamatotas bažas par viņa nespēlēšanu Luisvilā, kur "Valhalla Golf Club" šodien startēs sezonas pēdējais "major" kategorijas turnīrs "PGA Championship". Pēdējo reizi, kad Valhalla uzņēma "PGA Championship", par uzvarētāju kļuva tieši Vudss (2000. gads). Tiesa, tagad šis golfa laukums ir ievērojami izmainījies.

Sacensību organizatori Taigeram pagarināja lēmuma pieņemšanas termiņu, ļaujot par piedalīšanos turnīrā paziņot vēlākais 10 minūtes pirms sacensību sākuma. Vudss turnīra norises vietā ieradās vakar, nospēlēja treniņu raundu un pēc tam paziņoja, ka ir gatavs startēt. Un nevis vienkārši startēt, bet uzvarēt.

Zinot to, ka Vudss "major" turnīros nav uzvarējis kopš 2008. gada, Taigera izteikumi var likt pasmaidīt. Taču jāatceras, ka pēdējo no savām 14 "major" trofejām viņš pirms sešiem gadiem "US Open" izcīnīja uz vienas kājas, toreiz nozīmīgo turnīru pabeidzot ar ceļgala savainojumu.

Vudss trešdien pēc savu spēju pārbaudes golfa laukumā paziņoja, ka pagājušās nedēļas nogalē gūtajam muguras savainojumam nav sakara ar marta beigās veikto muguras operāciju. Šoreiz viņam bijis neliels krusta kaula defekts (kauls izkustējies), kuru nepieciešamības gadījumā atkal var viegli salabot ar turnīra norises vietā esoša ārsta palīdzību.

"Man šobrīd nav sāpju, ja neskaita galvassāpes, kas rodas, runājot ar medijiem," jokojot atzina Vudss. "Vienīgais, ko varu kontrolēt, ir mana spēle. Centīšos uzvarēt, tas ir vienīgais, kam esmu koncentrējies. Ātrums un spēks ir atgriezušies."

Vudss kopš pavasarī veiktās muguras operācijas piedalījies tikai trīs turnīros, viņa sezonas labākais rezultāts ir dalīta 25. vieta. Taigers "PGA Championship", kurā viņš uzvarējis četras reizes (1999, 2000, 2006, 2007), sāks plkst. 8:35 pēc vietējā laika (ar Latviju septiņu stundu starpība), startējot intriģējošā grupā ar Filu Mikelsonu un Podregu Haringtonu.

Izmantotie resursi:
2014 PGA Championship at the Valhalla Golf...