Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

"Masters" līdera godā nokļūst Rīds, Vudss spēj izdzīvot

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Masters" līdera godā nokļūst Rīds, Vudss spēj izdzīvot
Patriks Rīds
Foto: AFP/Scanpix

Par "Masters" turnīra 36 bedrīšu līderi pēc teicami aizvadīta otrā raunda kļuva amerikānis Patrīks Rīds, sasniedzot rezultātu -9. Sestdienas un svētdienas mačiem spēja kvalificēties četrkārtējais čempions Taigers Vudss, bet pagājušā gada uzvarētajām Serhio Garsijam turnīrs beidzās.

Patriks Rīds piektdienu sāka ļoti straujā tempā, izceļoties ar trim "birdie" pēc kārtas. Rīdam raunda turpinājumā bija vēl divas trīs "birdie" sērijas, pēc 15. bedrītes sasniedzot rezultātu -10, bet nākamajā bedrītē viens sitiens zaudēts, kā rezultātā amerikānis pēc 36 bedrītēm atrodas divu sitienu attālumā no tuvākā sekotāja, -7 sasniegušā Austrālijas golfera Marka Līšmana. Abi Ogastā cenšas iegūt pirmo "major" titulu, iepriekš lielajos turnīros vienreiz spējot finišēt 2. vietā.

Tālāk seko grupa ar vairākiem "major" čempioniem – Henriks Stensons (-5), Rorijs Makilrojs, kuram Ogastā nepieciešama uzvara, lai sasniegtu "Grand Slam", pirmās dienas līderis Džordans Spīts (abiem -4), ranga līderis Dastins Džonsons un pagājušās sezonas pēdējā "major" turnīra čempions Džastins Tomass (abiem -3).

"Masters" ir turnīrs, kurā grūti spēlējama laukuma dēļ vēsturiski nav iespējams atspēlēt lielus deficītus. Iespaidīgākā atspēlēšanās pēc 36 bedrītēm un uzvara turnīrā notikusi, esot astoņu sitienu attālumā. Tas tālajā 1956. gadā izdevās Džekam Bērkam.

Savukārt pēdējo 50 gadu laikā lielākais atspēlētais 36 bedrīšu deficīts ir seši sitieni. Šobrīd sešos sitienos ietilpst tikai septiņi golferi.

Prestižās sacensības turpinās, bet par piekto zaļo žaketi šajā nedēļas nogalē necīnīsies Taigers Vudss, kuram pēc diviem raundiem ir rezultāts +4, tik vien spējot, kā tikt virs "cut" līnijas, kas bija +5. Muguras savainojumu upuris Vudss pārtrauca trīs "major" turnīru sēriju ar izstāšanos jau pēc pirmajiem diviem raundiem. Vudss Ogastā spēlē pirmoreiz kopš 2015. gada. Tās sezonas pēdējos trīs "major" turnīros viņš nespēja kvalificēties sestdienas un svētdienas cīņām.

Pagājušā gada čempionam Serhio Garsijam turnīrs būtībā beidzās 1. raunda 15. bedrītē, kad viņš piecas reizes pēc kārtas trāpīja ūdenī un šo bedrīti izspēlēja ar 13 sitieniem. Pirmo raundu izspēlējis ar 81 sitienu, Garsija otrajā dienā nebija īpaši precīzāks, otro raundu veicot ar 78 sitieniem. Spāņa sakrātie 159 sitieni ir vissliktākais rezultāts "Masters" esošajam čempionam nākamā gada turnīrā. Garsija ierindojās dalītā 3. vietā no beigām, spējot apsteigt tikai divus amatieru statusā spēlējušus golferus.