Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Džounss ar fantastisku sitienu izcīna karjeras pirmo PGA titulu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džounss ar fantastisku sitienu izcīna karjeras pirmo PGA titulu
Mets Džounss
Foto: AFP/Scanpix

Trešo nedēļu pēc kārtas PGA tūrē kronēts jauns čempions. Svētdien karjeras pirmo titulu ASV tūrē izcīnīja austrālietis Mets Džounss, kurš pārspēlē uzveica Metu Kučaru, triumfējot "Shell Houston Open".

Sacensību pēdējo raundu ar šķietami komfortablu četru sitienu pārsvaru sāka Kučars, kuram bija -15, bet tuvākie sekotāji ar -11 bija 36 bedrīšu līderis Serhio Garsija un Kamerons Tringeils. Garsija kārtējo reizi labu pozīciju nespēja izmantot, savukārt vēlāk par čempionu kļuvušais Džounss no Kučara pēc 54 bedrītēm atpalika sešus sitienus.

Džounss pēdējo raundu izgāja ar iespaidīgu rezultātu – 66 sitieniem, nodrošinot "play off". Kučaram pēdējā bedrītē pietiktu ar PAR, lai kļūtu par čempionu, taču amerikānis bumbiņu raidīja ūdenī, vēlāk tiekot pie "bogey" un pārspēles. Džounss nevis vienkārši uzvarēja pārspēlē, bet paveica to ļoti iespaidīgi. Austrālijas golferim viens no gada labākajiem sitieniem (video redzams zemāk) nodrošināja karjeras pirmo PGA titulu.

33 gadus vecais Džounss ir ceturtais Austrālijas golferis, kuram šogad izdevies uzvarēt ASV tūres rīkotajos turnīros. Pārējie trīs ir Džeisons Dejs, Džons Sendens un Stīvens Baudičs. Tāpat kā pirms nedēļas "Valero Texas Open" uzvarējušais Baudičs, arī Džounss, pateicoties titula izcīnīšanai, ieguvis ielūgumu uz "Masters", kas sāksies jau ceturtdien.

Interesanti, ka šogad PGA rīkotajos turnīros uzvarējuši tikai divu valstu pārstāvji – Austrālija ar augstāk minētajiem četriem tituliem tālu atpaliek 2. vietā aiz ASV, kurai 17 čempioni.

Džounsa uzvaru gūstošais sitiens