Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionāts disku golfā uzņem apgriezienus

Krišs Upenieks

Latvijas Frisbija federācija informē, ka šīgada 9.aprīlī tiks atklāts jau ceturtais Latvijas Čempionāts disku golfā, kura 1. posms norisināsies Ērgļos, tikko izveidotajā “Ērgļu gaisa spēki” laukumā.

Neskatoties uz agro pavasari, Latvijas disku golfa spēlētāji jau gatavojas jaunajai sezonai un ir sākuši individuālos un grupu treniņus. Čempionāta starts jau pavisam drīz, un šī sezona solās būt spraiga un konkurējoša. Latvijas Čempionātu rīko Latvijas Frisbija federācija, kura aicina iesaistīties disku golfa spēlē ikvienu, kurš jūt sportisko azartu un kuram patīk sportot brīvā dabā. Latvijas Čempionāts notiks 3 divīzijās: vīriešu, sieviešu un U13 (piedalās dalībnieki vecumā no 7-13 gadiem). Uz pirmo posmu pieteikušies vairāk kā 60 spēlētāji.

Jaunās “Ērgļu gaisa spēku” disku golfa laukuma saimnieki būs parūpējušies par īpašu gaisotni ne tikai trasē, bet arī pusdienu laikā – tās notiks brīvā dabā un tās gatavos viens no Latvijas labākajiem šefpavāriem Kaspars Jansons.

LČ 2016. gada sezonas sacensību plāns
Čempionāta sacensības notiks piecos disku golfa laukumos Ērgļos, Rīgā, Talsu un Gulbenes novados:
1.posms – 9. aprīlis – Ērgļu gaisa spēki – Ērgļi
2. posms – 4. maijs – Ufogolf – Mežaparks, Rīga
3. posms – 4. un 5. jūnijs – BST Laumas Open – Laumu dabas parks, Īves pagasts, Talsu novads
4. posms – 9. jūlijs – Braku Takas un Ērgļu gaisa spēki – Ērgļi
5. posms – 30. jūlijs – Staru mototrase – Daukstu pagasts, Gulbenes novads
6. posms – 20. un 21. augusts – BST Braku Takas Open – Ērgļi
7. posms – 8., 9. oktobris – Laumas – Laumu dabasparks, Īves pagasts, Talsu novads

Kas ir disku golfs?
Disku golfs pastāv jau vairāk nekā 50 gadus, un tas tiek spēlēts līdzīgi kā tradicionālais golfs, tikai bumbiņas vietā, kas jāiesit bedrītē, disku golfā lidojošais šķīvītis jeb disks jātrāpa speciālā grozā. Uzvar tas, kas savu disku visos 9 vai 18 laukuma grozos ir trāpījis ar mazāko kopējo metienu skaitu. Spēle parasti notiek mežā, pļavās un parkos. Apvidus dabīgie koki, krūmi, pakalni un ūdens kalpo kā šķēršļi metienam, padarot spēli interesantāku un neprognozējamāku. Šobrīd pasaulē ir vairāk nekā trīs tūkstoši disku golfa laukumu un miljoniem spēlētāju. Šī spēle ir ļoti demokrātiska, jo tajā nav nekādu vecuma ierobežojumu un prasību pēc dārga, sarežģīta inventāra.

Disku golfs Latvijā
Latvijā pirmās disku golfa aktivitātes aizsākās 2008. gadā. Šobrīd Latvijā ir izveidoti jau četri disku golfa laukumi – Laumu dabas parkā Talsu novadā (www.Laumas.lv), “UfoGolfs” laukums Mežaparkā (www.UfoGolf.lv), Rīgā, laukums atrakciju parkā "Braku takas" Ērgļos (www.BrakuTakas.lv), kā arī vēl viens laukums Ērgļos (Ērgļu gaisa spēki). Pavisam drīz tiks atvērts jau piektais disku golfa laukums Staru mototrasē Daukstu pagastā, Gulbenes novadā. Un drīzā nākotnē tiek plānoti vēl jauni laukumi. Regulāro spēlētāju skaits Latvijā šobrīd sniedzas pāri pussimtam.

Informāciju sagatavoja:
Sandis Eņģelis
Latvijas Frisbija federācija