Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Nestabilais Vudss atgriešanās turnīrā pārspēj tikai divus spēlētājus

Nestabilais Vudss atgriešanās turnīrā pārspēj tikai divus spēlētājus
Taigers Vudss
Foto: AFP/Scanpix

Ar Japānas golfera Hideki Macujamas uzvaru svētdien Bahamu salās beidzās "Hero World Challenge" turnīrs, kurā galvenā uzmanība šoreiz bija nevis čempionam, bet gan vienam no pēdējo vietu ieguvējiem. Taigers Vudss savā atgriešanās turnīrā spēja apsteigt tikai divus spēlētājus un uzvarētājam zaudēja 14 sitienus.

Vudss sacensībās spēlētāja statusā nebija piedalījies kopš 2015. gada augusta un savu pirmo turnīru pēc 466 dienu pārtraukuma aizvadīja ar nestabilu golfu, kas viņam brīžiem deva cerības uz augstu pozīciju, tomēr noveda pie visnotaļ pieticīga iznākuma.

Bijušais ranga līderis, šobrīd vairs tikai 879. vietā esošais Vudss, turnīru pabeidza ar rezultātu -4, kas bija labāks par tikai diviem finišējušajiem golferiem un viņam deva 15. vietu 18 golferu konkurencē. Olimpiskais čempions Džastins Rouzs izstājās pēc pirmā raunda, tikmēr pilnu turnīru nospēlējušajiem Emiliano Griljo bija rezultāts +1, bet Raselam Noksam -2.

Vudsa rezultāti četrās dienās bija sekojoši: 73, 65, 70 un 76. Visiespaidīgākajā otrajā raundā viņam nebija neviena "bogey", vairākās bedrītēs izdevās izglābt PAR, turklāt 12. bedrītē nedaudz pietrūka, lai izceltos ar "hole-in-one".

Pēc 36 bedrītēm tā brīža līderim zaudējot vien divus sitienus, turnīra otrajā daļā 14 "major" titulu īpašniekam pietrūka pacietības, īpaši neprecīzi nostartējot turnīra pēdējā dienā. Nedēļas nogales sliktākajā raundā viņam bija trīs divkāršie "bogey", sabojājot līdz tam itin pieklājīgo turnīru.

"Bija lieliski atkal būt atpakaļ – spēlēt un sacensties ar pasaulē labākajiem golferiem. Diemžēl šonedēļ pieļāvu ļoti daudz kļūdu. Šis laukums ļauj būt agresīvam, taču jāspēj atrast balanss. Man bija daudz "birdie" (24), bet arī daudz kļūdu un sliktu lēmumu," savu pirmo turnīru vairāk nekā gada laikā rezumēja titulētais Vudss.

Vudss, kurš gada priekšpēdējā dienā svinēs 41. dzimšanas dienu, nespēja konkretizēt 2017. gada pirmās puses plānus un pirmo turnīru, vien norādīja, ka cer spēlēt pilnu sezonu, kuras ievadā jābūt gudram turnīru plānam pirms sezonas pirmā "major" turnīra Ogastā. Vudss pēdējo no saviem četriem lielajiem tituliem ieguva 2008. gadā.


Nellija Korda. Foto: Reuters/Scanpix

Golfere Korda atkārto LPGA rekordu un triumfē piektajā turnīrā pēc kārtas

LETA--AP. ASV golfere Nellija Korda svētdien atkārtoja Sieviešu profesionālā golfa asociācijas (LPGA) rekordu, triumfējot piektajā turnīrā pēc kārtas.
Taigers Vudss. Foto: EPA/Scanpix
1

"Nike" un Taigers Vudss pārtrauc 27 gadus ilgušo sadarbību

Sporta apģērbu gigants "Nike" un vēsturē atpazīstamākais golferis Taigers Vudss paziņojuši par sadarbības pārtraukšanu. Tā sākās 1996. gadā, kad Vudss kļuva par profesionāli, un ilga 27 gadus.
Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas golferi atgūst Raidera kausu

LETA--AFP. Eiropas golferi svētdien Romā noturēja pārsvaru duelī ar ASV komandu un savā īpašumā atguva Raidera kausu.