Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

"Masters" čempions Garsija piecas reizes pēc kārtas trāpa ūdenī

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Masters" čempions Garsija piecas reizes pēc kārtas trāpa ūdenī
Serhio Garsija
Foto: Reuters/Scanpix

Ceturtdien Ogastā sākās sezonas pirmais golfa "major" sērijas turnīrs – "Masters", kura pirmajā dienā milzīgu neveiksmi piedzīvoja pagājušā gada čempions Serhio Garsija, 15. bedrīti izspēlējot ar 13 sitieniem un ar šo vēsturiski neveiksmīgo gājienu titula aizstāvēšanu padarot par neiespējamo misiju.

Serhio Garsija pirms gada Ogastā beidzot izcīnīja ilgi gaidīto pirmo "major" titulu. Spānijas golfera pirmais raunds "Masters" turnīrā esošā čempiona statusā beidzās ar pamatīgu vilšanos un jauna antirekorda uzstādīšanu.

Garsijam jau tā neveiksmīgi aizritējušais raunds par pamatīgu katastrofu kļuva 15. bedrītes izspēlē. Serhio piecas reizes pēc kārtas bumbiņu trāpīja ūdenī, tai pēc viņa neprecīziem sitieniem vairākas reizes noripojot no grīna un ieveļoties apkārt "grīnam" esošajā ūdenī. Šokējošās neveiksmes dēļ viņš PAR-5 bedrīti izspēlēja ar 13 sitieniem, kas ir jauns turnīra antirekords 15. bedrītei un atkārtots sliktākais vienas bedrītes rezultāts "Masters" vēsturē. 80. gados 13 sitienu gadījumi bijuši 12. un 13. bedrītei.

Tobrīd no +2 noslīdējis jau līdz +10 jeb īslaicīgi ieņemot priekšpēdējo vietu, Garsija 16. bedrītē ar "birdie" vienu sitienu atguva un pirmo raundu pabeidza ar +9, kas ir pārāk slikts rezultāts, lai cerētu uz titula nosargāšanu.

Pēc pirmā raunda līdera godā nokļuva 2015. gada čempions Džordans Spīts, kuram ir rezultāts -6. Viņš par diviem sitieniem apsteidz Toniju Fino un Metu Kučaru.

Ceturtdien Ogastā vislielākā uzmanība tika pievērsta četrkārtējam čempionam Taigeram Vudsam. Vairāku muguras savainojumu nomocītajam Vudsam šobrīd ir trīs "major" turnīru sērija ar izstāšanos jau pēc otrā raunda jeb 36 bedrītēm. Vudss pirmo raundu sāka cerīgi, trešajā bedrītē izceļoties ar dienas pirmo "birdie". Raunda turpinājums 14-kārtējam "major" čempionam bija nesekmīgs. Taigers regulāri kļūdījās ar pirmajiem sitieniem, bumbiņu raidot gan smiltīs, gan kokos, tāpat neizmantoja vairākas iespējas uz "grīna". Raunda otrajā pusē vienubrīd noslīdējis līdz +3, viņš līdz pirmās dienas beigām spēja atspēlēt divus sitienus un finišēt ar +1.