Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Makilrojs izlaiž pārsvaru, Vudss izstājas savainojuma dēļ

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Makilrojs izlaiž pārsvaru, Vudss izstājas savainojuma dēļ
Rasels Henlijs
Foto: AP/Scanpix

Svētdien dramatiskā cīņā Floridā noslēdzās "Honda Classic" turnīrs, kurā čempions tika noskaidrots četru golferu pārspēlē, tajā triumfējot amerikānim Raselam Henlijam. Ilgu laiku vadībā bija Rorijs Makilrojs, kurš arvien nespēj pārtraukt ieilgušo posmu bez tituliem. Tikmēr Taigers Vudss turnīru nepabeidza muguras savainojuma dēļ.

Turnīra pēdējo dienu ar divu sitienu pārsvaru sāka Makilrojs, kurš nelielo handikapu nespēja noturēt. Rorijam pēdējā bedrītē bija iespēja izraut uzvaru, taču sistā "eagle" bumbiņa aizripoja pavisam nedaudz garām.

Tā rezultātā četri golferi – bez Makilroja arī Rasels Henlijs, Raiens Pālmers un Rasels Nokss – cīnījās pārspēlē. Vienīgais 18. bedrīti (pirmā "play off" bedrīte) ar "birdie" spēja iziet Henlijs, gūstot dramatisku uzvaru un tiekot pie karjeras otrā PGA titula, kam līdzi nāk 1 080 000 dolāru vērts čeks un kvalificēšanās gada pirmajam "major" turnīram – "Masters".

Makilrojs bija uzvarējis trīs no četriem PGA turnīriem, kuros viņš atradās vadībā pēc 3. raunda. Makilrojs pēc neizmantotās iespējas atzina, ka pēdējā raundā nav spēlējis pietiekami labi, lai pelnītu uzvaru. Makilrojs pēdējo titulu izcīnīja pirms 463 dienām. Pirms 414 dienām viņš noslēdza iespaidīgo līgumu ar Nike. Zīmīgi, ka ar jauno ekipējumu Ziemeļīrijas golferis arvien nespēj gūt uzvaras.

Kārtējā tumšā diena Taigeram Vudsam. Amerikānis piektdien ar milzu pūlēm iekļāvās "cut", dienu vēlāk aizvadīja lielisku raundu ar 65 sitieniem, bet vakar izstājās pēc 13. bedrītes, turnīru nepabeidzot muguras sāpju dēļ.

Vudss profesionāļa karjeras laikā no turnīra izstājies sesto reizi. Tiesa, vienreiz tas notika neilgi pirms sacensību sākuma ("Kemper Open" 1998. gadā). Četri no pēdējiem pieciem izstāšanās gadījumiem Vudsam fiksēti laika posmā no 2010. gada līdz vakardienai. Pagaidām nav zināms, vai viņš šonedēļ spēlēs "WGC-Cadillac Championship", kur uzvarēja pērn.