Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Kevins Stadlers 239. turnīrā beidzot izcīna pirmo uzvaru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kevins Stadlers 239. turnīrā beidzot izcīna pirmo uzvaru
Kevins Stadlers
Foto: AFP/Scanpix

Ar ASV golfera Kevina Stadlera uzvaru svētdien Skotsdeilā (Arizona) noslēdzās "Waste Management Phoenix Open" golfa turnīrs. Stadlers 33 gadu vecumā izcīnīja pirmo PGA titulu, kvalificējoties sezonas pirmajam "major" turnīram – "Masters".

Stadlers triumfēja ar rezultātu -16, par vienu sitienu apsteidzot kanādieti Greiemu De Laē un savu tautieti Babu Vatsonu, kurš lūkoja izcīnīt pirmo uzvaru kopš 2012. gada "Masters" triumfa. Vatsons pēdējā bedrītē netrāpīja vienkāršu sitienu, lai nodrošinātu pārspēli ar Stadleru.

Lai izcīnītu karjeras pirmo PGA titulu, 33 gadus vecajam Stadleram bija nepieciešami 239 turnīri. Panākums Skotsdeilā Stadleram ļāvis kvalificēties sezonas pirmajam "major" turnīram – "Masters". 1982. gadā Ogastā uzvarēja Kevina tēvs Gregs.

Abiem aprīlī tur būs vēsturisks starts – vienā "Masters" pirmo reizi spēlēs turnīra bijušais čempions ar savu dēlu. Zīmīgi, ka Kevins Ogastā vēl nav spēlējis un "major" turnīros kopumā ar spīdošiem rezultātiem nav izcēlies, labāko no tiem (51. vieta) uzrādot 2007. gada "Open" turnīrā.

Pēc svētdienas notikumiem Arizonā PGA tūrē ir deviņi tēva-dēla dueti, kuriem izdevies izcīnīt titulu.