Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Latvijas dāmas otrās pēc Eiropas komandu golfa čempionāta pirmās dienas

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas dāmas otrās pēc Eiropas komandu golfa čempionāta pirmās dienas
Anna Diāna Švanka un Kristaps Krištopans
Foto: golf.lv

Latvijas dāmu izlase trešdien sasniedza otro labāko rezultātu Eiropas komandu golfa čempionāta pirmajā dienā, kamēr vīri palika devītajā vietā un nekvalificējās ceturtdaļfinālam.

Dāmu sacensībās pirmajā dienā trīs labākās latvietes 18 bedrīšu laukumu izgāja ar kopā 233 sitieniem (+17 PAR), par diviem sitieniem atpaliekot no Polijas. Individuāli sesto labāko rezultātu sasniedza Anna Diāna Švanka (76 sitieni), dalītajā devītajā vietā bija Laila Forstmane (78), kamēr 14. pozīcijā ir Marija Lūize Jučmane (79), bet dalītā 28. vietā ir Anna Estere Marksa (85).

Pirmā diena sacensībās bija kvalifikācija. Ceturtdien Latvija kā otrās vietas īpašniece aizvadīs ceturtdaļfināla dueli pret septītās vietas īpašnieci Bulgāriju, kas pirmajā dienā savāca 241 sitienu.

Tikmēr vīru turnīrā Latvija pirmajā dienā savāca 240 sitienus, par diviem sitieniem atpaliekot no pirmā astotnieka un iespējām turpināt cīņu par medaļām. Latvijas izlasi pārstāv Roberts Matisons (pirmajā dienā 78 sitieni), Reinholds Pīrāgs (79), Kristaps Krištopans (83) un Dāvis Tunsts (89).

Nākamajās dienās Latvijas vīri noskaidros galējo vietu 13 komandu turnīrā.

Dāmu sacensībās Latvijas izlasi pārstāv šī gada valsts amatieru meistarsacīkšu pirmo četru vietu ieguvēji, kamēr vīriem - valsts čempions Krištopans, ceturtās vietas ieguvējs Pīrāgs un divi labākie junioru vecuma spēlētāji.

Eiropas komandu čempionāta vīru turnīrā pērn triumfēja Lietuva, kamēr dāmām Turcija, kas šogad sacensībās nepiedalās. Vīru turnīrs pirmoreiz notika 2015. gadā, bet dāmu sacensības tika aizvadītas sezonu vēlāk.

Zīmīgi, ka Latvijas izlases uz turnīru devās ar vairākiem piedzīvojumiem. Vispirms lidmašīnas kavēšanās dēļ pat bija apdraudēta komandu laicīgi nokļūšana uz turnīru, bet vēlāk ceļā pazuda bagāža.