Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Latvijas "match-play" čempionātā uzvar Gavars

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lielisku atgriešanos golfa sacensību apritē piedzīvojis viens no Latvijas talantīgākajiem golferiem - Mikus Gavars, kurš triumfēja Arclinea Latvijas Match-Play čempionātā golfā, kas ar vērienīgu pasākumu noslēdzās svētdien, 29.jūlijā.

Par turnīra lielāko sensāciju kļuva Kristapa Krištopana aizkļūšana līdz finālam, pa ceļam apspēlējot vairākkārtējo Latvijas čempionu Kārli Broderu, kurš šajā turnīrā uzvarēja pirms gada, kā arī Kristapu Gulbi, kurš pirms tam bija pieveicis drošāko pretendentu uz panākumu turnīrā, neseno Latvijas čempion "stroke" ieskaitē - Robertu Eihmani.

Fināls izvērtās par īstenu drāmu, kurā ļoti tuvu uzvarai bija tieši Kristaps Krištopans, taču pēdējā bedrītē ieripinot bumbiņu no 8 metru attāluma, neizšķirtu izrāva un skatītājiem gavilēt lika Mikus Gavars. Uzvarētājs tika noskaidrots papildus bedrītē, kurā savu uzvaru noformēja Mikus Gavars, viens no Latvijas talantīgākajiem golferiem, kuram šī bija atgriešanās turnīros pēc ilgākas prombūtnes no sacensību aprites.

Atsevišķi tika aizvadīts arī Latvijas čempionāts dāmām – "Lexus" dāmu kauss, kurā pretiniecēm cerības neatstāja viena no Latvijas vadošajām golferēm, lielisku sezonu Amerikas studentu līgās aizvadījusī Māra Puisīte, finālā diezgan pārliecinoši apspēlējot Indru Eniņu. Viņa pirms tam sagādāja pārsteigumu, pusfinālā apspēlējot pagājušā gada čempioni Lindu Dobeli, kas tika uzskatīta par drošu pretendenti uz dalību finālā savā turnīra zarā.

Papildus nacionālā turnīra čempiona titulam golferiem bija iespēja cīnīties arī par "Lexus uzlecošās zvaigznes" balvu, kuru savā īpašumā ieguva Harijs Bariss, savā finālā pievicot Gunti Učelnieku un "Miele Izaicinājuma kausu", kuru izcīnīja Armands Puče, finālā apspēlējot Vili Krištopanu.

Kopējais turnīra balvu fonds bija iespaidīgs – "Turkish Airlines" sagādātais lidojums divām personām biznesa klasē uz Dubaiju un atpakaļ.