Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1171, Did:0, useCase: 3

Basketbols Losandželosā – Grifins pret "Mavericks"

Kamēr Losandželosā valda burvīgs saulains laiks un daudzi izvēlas pa dienu atpūsties kādā no vietējām pludmalēm kā Malibu, Santa Monica, Venice Beach vai citām, tikmēr vakari ir īstais laiks, lai dotos uz „Staples Center” arēnu noskatīties kādu basketbola izrādi. Šoreiz Losandželosā viesojās Dalasas „Mavericks”, lai divu dienu laikā aizvadītu cīņas ar vietējiem klubiem „Clippers” un „Lakers”. Tad arī mans ieskats trešdienas vakara spēlē starp „Mavericks” un „Clippers”.

Lai gan komandas atrodas diametrāli pretējās pozīcijās Rietumu konferencē ( „Mavericks” trešajā vietā, bet „Clippers” trešie no beigām), tomēr cīņa solījās būt interesanta, jo parasti „Clippers” mājas spēles aizvada visai sekmīgi. Visas biļetes uz šo maču tika izpārdotas, jo Dalasas komanda ar tādiem spēlētājiem kā Dirk Nowitzki, Jason Kidd, Shawn Marion, Tyson Chandler, Pedrag Stojakovic, Jason Terry ir nešaubīgi viena no labākajām NBA komandām. „Mavericks” ir sasnieguši izslēgšanas spēles visās sezonās kopš 2000./2001. gada, kamēr „Clippers” tas šajā laika posmā ir izdevies tikai vienreiz. Bet arī mājinieku rindās ir spēlētājs, kurš īpašus komentārus neprasa - Blake Griffin.

Pirms diviem gadiem ar pirmo numuru draftā izvēlētais spēlētājs aizvada savu debijas sezonu, jo pērno sezonu bija spiests izlaist savainojuma ārstēšanas dēļ. Kurš gan nezina viņa slavenos ''dankus''? Savu prasmi Grifins apliecināja arī „All Stars” slam dunk konkursā, uzvarot ar iespaidīgu šovu, iedankojot pāri pie groza apakšas novietotai automašīnai. Arī ''rookie'' sezonas statistikas rādītāji viņam lieliski - vidēji 22 punkti spēlē un 12 atlēkušās bumbas, kopumā jau 57(!) double-double. Visās pilsētās, kurās „Clippers” šosezon viesojas, tribīnes ir aizpildītas. Nav jāmin, kurš ir „vaininieks”... Bez Blake Griffin noteikti jāmin arī tādi spēlētāji kā Eric Gordon (rezultatīvākais komandas spēlētājs), saspēlēs vadītājs Mo Williams (februārī tika iemainīts no „Cavaliers”, pretī atdodot publikas mīluli Baron Davis), kā arī viens no fanu favorītiem centrs Chris Kaman.

Šī spēle kopumā bija līdzīga, tikai mača pēdējā ceturtdaļā Dalasai izdevās izrāviens. Kā rezultātā apmēram piecas minūtes pirms spēles beigām viesi sasniedza 16 punktu pārsvaru. Savu lomu šeit nospēlēja Mo Williams divas tehniskās piezīmes pēc kārtas un līdz ar to noraidījumu no laukuma. Daudzi mājinieku fani jau steidzās pamest arēnu, bet „Clippers” pēdējās piecās minūtēs spēja pietuvoties līdz pat četriem punktiem, tomēr beigās likumsakarīgs zaudējums 100:106. „Mavericks” rindās labākie bija komandas līderis Dirk Nowitzki ar 24 punktiem, kā arī rezervists Jose Barea, kura kontā 22 punkti. Ar 10 rezultatīvām piespēlēm izcēlās 38 gadus vecais veterāns Jason Kidd. Savukārt mājinieku rindās Blake Griffin sasniedza 57. „double-double” sezonā - 25 punkti un 17 savāktas bumbas pie groziem.

Grifins apspēlē Novicki



Vēl mazliet gribu pieminēt par mājinieku līdzjutējiem. Kāda tad ir atšķirība starp „Clippers” un „Lakers” faniem? Nešaubīgi tā ir milzīga, jo nevar pat salīdzināt, cik daudz fanu Losandželosā ir leikeriem un cik „Clippers”. Kad abas komandas tiekas savā starpā, tad nospiedošs vairākums atbalsta „Lakers”. Bet kopumā abu komandu fanu attiecības nav naidīgas, kā, piemēram, dažu pilsētu dueļos Eiropas klubos (Grieķijā, Turcijā...). Tās ir ļoti draudzīgas, bieži pat līdzjutēji jūt līdzi abām komandām un vieni otriem novēl veiksmi. Protams, liela loma ir komandu uzrādītajiem rezultātiem ,ja „Lakers” ir viena no līgas leģendārākajām komandām ar vairākiem tituliem, tad „Clippers” ir iemantojis tādu kā lūzera slavu starp NBA basketbola līdzjutējiem. Savs faktors ir arī biļešu cenām, uz „Clippers” spēlēm tās ir krietni zemākas un līdz ar to arī ne tik bagātie fani var apmeklēt NBA spēles. Savukārt „Lakers” līdzjutējus, kuri parasti sēž labākajās vietās (apakšējos sektoros pie laukuma), mēdz dēvēt par Holivudas publiku. Slavenības bieži vien aiziet tur pazīmēties, jo tā skaitās prestiža lieta sēdēt laukuma malā un atbalstīt „Lakers”. Tā teikt publicitāte garantēta un nākamajā dienā paparaci sabildētās bildes, kā viena vai otra slavenība jūt līdzi, ir redzamas pa visiem dzeltenajiem medijiem.

”Clippers” karsējmeitenes



Pašreiz šeit aktualitāte ir arī par iespējamu trešās NBA komandas mājvietu Losandželosas rajonā. Sakramento klubs „Kings” gatavojas pārcelties uz Losandželosas kaimiņpilsētu Anaheimu. „Lakers” un „Clippers” klubu vadības jau ir izteikušas iebildumus pret to, jo tas tomēr būs vēl viens konkurents, kurš var paņemt lielu daļu no vietējā basketbola tirgus kumosa. Pavisam drīz jau arī uzzināsim, vai nākamsezon NBA būs klubs ar jaunu nosaukumu(visticamāk, Anaheimas „Royals”).











  +5 [+] [-]

, 2011-03-31 14:07, pirms 13 gadiem
Labs rakstu sērija par abām LA komandām.Paldies.

  +2 [+] [-]

, 2011-03-31 14:11, pirms 13 gadiem
Taa tik turpini!Vai nav bijusi doma uz kaadu LA Galaxy machu aizbraukt Bekhemu paveerot,kad sezona ies valjaa?

  +4 [+] [-]

, 2011-03-31 14:25, pirms 13 gadiem
Prieks lasīt,šādus rakstus!

  -1 [+] [-]

, 2011-03-31 16:00, pirms 13 gadiem
Nezināju, ka Grifins draftēts tika pagājušo sezon...

     [+] [-]

, 2011-03-31 16:14, pirms 13 gadiem
Baxter19 rakstīja: Taa tik turpini!Vai nav bijusi doma uz kaadu LA Galaxy machu aizbraukt Bekhemu paveerot,kad sezona ies valjaa?
Bekhems jau sen nespele Galaxiya

     [+] [-]

, 2011-03-31 17:16, pirms 13 gadiem
valmierietis19 rakstīja: Bekhems jau sen nespele Galaxiya
Joprojām oficiālājā rosterī

  +1 [+] [-]

, 2011-03-31 18:25, pirms 13 gadiem
skauž, lasot šos rakstus, super!

  +4 [+] [-]

, 2011-03-31 19:35, pirms 13 gadiem
Baxter19 rakstīja: Taa tik turpini!Vai nav bijusi doma uz kaadu LA Galaxy machu aizbraukt Bekhemu paveerot,kad sezona ies valjaa?
doma jau ir aiziet paskatiities Bekhema jaunaako frizuuru...atvainojos,paskatiities kaa speelee Galaxy...

     [+] [-]

, 2011-04-02 12:21, pirms 13 gadiem
Interesanti palasīt. Paldies par rakstu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-04-06 03:04, pirms 13 gadiem
Forsus rakstus veido, man seviski patika tas pirmais teikums- mm saaku vizualizeet pat.