Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1171, Did:0, useCase: 3

Globālais reportieris "Kings" un "Sharks" spēlē

Pēdējā spēlē pirms "All-Star” spēles pārtraukuma Losandželosas "Kings” savā mājas arēnā "Staples Center" uzņēma citu Kalifornijas klubu Sanhosē "Sharks". Spēle bija ļoti nozīmīga abām komandām, jo abas balansē uz play-off robežas Rietumu konferencē. Pēc trīs zaudējumiem pret haizivīm savā laukumā iepriekšējās tikšanās reizēs šoreiz mājinieki iepriecināja līdzjutējus, uzvarot ar 3:2, visu izšķirot pēcspēles metienu sērijā.

Pēc burvīgas saulainas dienas Losandželosā, hokeja līdzjutēji devās uz „Staples Center” arēnu cerībā vērot kā karaļi iznīcina no Sanhosē krastiem atpeldējušās haizivis. Par spēles nozīmīgumu liecināja tas, ka visas biļetes uz šo spēli faktiski tika izpārdotas un arēnā varēja just tādu kā „play off” gaisotni. Un, protams, ja vēl ierodas komanda ar tādiem spīdekļiem kā J.Thornton, D.Heatley, J.Pavelski, P.Marleau, D.Setoguchi, D.Boyle, jaunais talants L.Couture un pagājušā Stenlija kausa izcīņas varonis no „Black Hawks” pārnākušais vārtsargs soms Antti Niemi, tad viss top skaidrs, kāpēc basketbola pilsētā Losandželosā arī hokeja arēna ir pārpildīta.

Abas komandas pēdējās spēles bija aizvadījušas veiksmīgi. „Sharks” uzvarējuši četras spēles pēc kārtas, savukārt „Kings” uzvaras pēdējās divās spēlēs. Spēles pirmā trešdaļa aizritēja ar nelielu „Sharks” pārākumu. Labas iespējas bija Thornton maiņai ar Pavelski un Marleau, kā arī Couture virknējumam ar Heatley un Setoguchi. Savus momentus izveidoja arī mājinieku triecienmaiņa Brown-Kopitar-Loktinov. Bet pirmā trešdaļa noslēdzās bez vārtu guvuma. Otrās trešdaļas otrajā pusē beidzot varēja uzgavilēt „Kings” līdzjutēji, vārtus guva Ryan Smith. Bet ilgi nebija jāgaida, kad priecāties varēja arī no Sanhosē visai kuplā skaitā atbraukušie „Sharks” fani. Haizivīm ar nepilnas minūtes intervālu izcēlās attiecīgi Clowe un Setoguchi. Pēc divām trešdaļām vadībā viesi 2:1.

Trešo periodu mājinieki uzsāka ar ofensīvu, kura vainagojās ar krieva Aleksey Ponikorovsky gūtajiem vārtiem. Šie viņam bija pirmie vārti kopš 18.decembra. Rezultāts 2:2 tā arī saglabājās līdz pamatlaika beigām, lai gan „Sharks” nespēja izmantot četru minušu vairākumu un lielisks „Kings” vārtos bija J.Quick. Arī papildlaikā uzvarētāju neizdevās noskaidrot un visu izšķira pēcspēles metienu sērija, kurā pārāki izrādījās mājinieki. Vienīgo izgājienu ceturtajā metienu sērijā realizēja J.Stoll, kurš pārspēja Niemi, bet „Kings” vārtsargs Quick nosargāja vārtus neieņemtus šajā pēcspēles metienu sērijā.

Izšķirošie bullīši

Pirms spēles un pārtraukumos, pastaigājoties pa „Staples Center” arēnu, varēja redzēt, ka uz „Kings” fanu kreklu mugurām dominē tādi vārdi kā Kopitar, Doughty, Brown. Bet bija prieks ieraudzīt arī paaris fanus, kuri vēl nav aizmirsuši mūsu Raiti Ivanānu.

Lai gan pirms tam biju apmeklējis vairākas NHL spēles ne tikai Losandželosā ,bet arī Floridā un Toronto, šī bija pirmā iespēja klātienē vērot „Sharks”, manu komandu par kuru tik loti fanoju bērnībā, kad tajā spēlēja latvieši Irbe un Ozoliņš. Toreiz „Sharks” vēl bija komanda, kurai liels panākums bija jau iekļūšana „play off”. Vēl tagad atceros kā „Sharks” sensacionāli pārspēja Detroitas „Red Wings” pirmajā „play off” kārtā. Tagad komanda ir viena no līgas favorītiem ar vairākiem top spēlētājiem. Savukārt „Kings” ar tādiem spēlētājiem kā Kopitar, Brown, Smith, J.Johnson, Doughty ir visas iespējas tikt tālu šosezon. Protams, daudz kas būs atkarīgs arī no vārtsarga Quick spēles.

Apskatu sagatavoja Sportacentrs.com globālais reportieris Harijs Broza.
Piesakies par Sportacentrs.com globālo reportieri!

 +14 [+] [-]

, 2011-01-28 12:12, pirms 13 gadiem
rudenī biju Sanhosē uz Sharks-Devils spēli, tā jau viss forši, zāle pilna gandrīz, bet nu tā fanošanas kultūra pilnīgi nekāda... iekšēji biju lepns par to kas notiek tribīnēs Rīgā!

  +6 [+] [-]

, 2011-01-28 13:30, pirms 13 gadiem
Beidzot vismaz kāds cilvis nemēģināja tizloties ar uzvārdiem! Patīkami, ka nebija jāmokās ar Sorntonu un Kučūru...

     [+] [-]

, 2011-01-28 17:25, pirms 13 gadiem
Žēl tomēr ka Ivanāns vairs nav iekš Kings viņš tur daudz labāk iederējās nekā CF, Calgary kautkā man nevisai simpatizē un izskatās ka Raitim tur ar to spēlēšanu būs švaki ja viņš vispār šosezon vēl vispār tiks pie spēlēšanas, neveicas viņam tur Kanāda diemžēl. Apskats baigi labs prieks lasīt!

  +4 [+] [-]

, 2011-01-28 20:03, pirms 13 gadiem
Kaut man kaut reizi dzīvē būtu iespēja noskatīties kādu NHL spēli klātienē, un ja vēl tā būtu Caps, Flyers, Pens, Habs, un vēl daudzu lielisku komandu spēlē, es patiešām būtu priecīgs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-01-29 00:13, pirms 13 gadiem
Noteikti buus raksts par NBA All Stars speeli,kas 20.februaarii notiek Los Angeles Staples Center areenaa...Savukaart Kings dodas ilgaa izbraukuma tuuree,bet centishos apmekleet arii kaadas no Lakers vai Clippers speeleem pirms tam un aprakstiit kaadu no shiim speeleem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-01-30 14:32, pirms 13 gadiem
theozijs rakstīja: rudenī biju Sanhosē uz Sharks-Devils spēli, tā jau viss forši, zāle pilna gandrīz, bet nu tā fanošanas kultūra pilnīgi nekāda... iekšēji biju lepns par to kas notiek tribīnēs Rīgā!
Jā, man arī tāpat. Pilna arēna, bet viss kluss, vienīgi viens iedzēris Maple Leafs fans ik minūti bļāva:"Go Leafs, Go!" Biju, kads Sandīns vēl spēlēja...