Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1171, Did:0, useCase: 3

Autors: Harijs Broza

Vieta, kurā jūt Arnolda elpu...

Atstājot Losandželosu, gara lidojuma laikā uz Londonu izdomāju, ka būtu grēks neuzrakstīt par Losandželosas bodybuilding meku – „Gold's Gym Venice” un vispār par fitnesu kā tādu šajā eņģeļu pilsētā. Galu galā praktiski visu sporta veidu pārstāvji, vai tas būtu hokejists, tenisists, vieglatlēts vai bobslejists (un tā varētu turpināt uzskaitīt), fizisko sagatavotību iegūst trenažieru zālē.

Pasaules izklaides un kino galvaspilsētā Losandželosā daudz ko nosaka cilvēka ārējais izskats, lai kādā noteiktā jomā tā sakot izsistos. Vienalga vai Holivudas aktieris, fitnesa modelis, kultūrists vai vienkāršs iedzīvotājs, kurš grib rūpēties par savu augumu un veselību, apmeklēs kādu no vietējiem fitnesa klubiem. Konkurence šeit ir milzīga, populārākie ir „Gold's Gym”, „24hrs Fitness”, „Equinox”, „LA Fitness”. Šīs ir fitnesu klubu (gym) ķēdes, kuriem ir vairākas zāles ne tikai Losandželosā, bet visā ASV. Piemēram „Gold's Gym” ir pārstāvniecības visā pasaulē. Pats dārgākais no šiem ir „Equinox Fitness”, kur mēneša abonements maksā aptuveni 170-230 dolāru, savukārt lētākais ir „24hrs Fitness” - apmēram 30-70 dolāru mēnesī.

Ir gan viena zāle, kuru, atrodoties Losandželosā, ir noteikti jāapmeklē kaut vai vienu reizi – „Gold's Gym Venice”. Šī trenažieru zāle ir dibināta tālajā 1965. gadā un ir oriģinālais no visiem daudzajiem Gold's klubiem. Ne velti tas tiek dēvēts par visa bodybuilding meku, kur savos ziedu laikos ir trenējies leģendārais Arnold Schwarzenegger (bijušais Kalifornijas gubernators, aktieris, kultūrists) un vēl citi pasaules slaveni kultūristi. Lai gan pats vairumā izmantoju citu Gold's klubu, kas atrodas Holivudā, tomēr ik pa reizei esmu devies arī uz šo slaveno Venice Beach zāli, lai tā teikt, trenējoties izjustu to īpašo atmosfēru un kā daudzi smejas, sajustu Arnolda elpu pakausī. Visapkārt zāles iekšienē ir bildes ar slaveniem pasaules kultūristiem, no kuriem ne viens vien ir tieši trenējies šajā bodybuilding Mekā. Tāda sajūta, ka uz tevi visu laiku noraugās tādas leģendas kā Lou Ferrigno, Charles Atlas, Ronnie Coleman un citi. Kopumā trenažieru zāle ir milzīga un ir redzams, ka ir ieturēts ''Old School'' stils, lai saglabātu to īpašo auru, ar ko Gold's Gym Venice ir tik ļoti populārs. Arī 1977.gada filmā ''Pumping Iron'' par Arnoldu Schwarzenegger, Lou Ferrigno un citiem ''bodybuilderiem'' ir plaši sii atspoguļota šī zāle. Netālu Venice pludmalē atrodas arī brīvās dabas ''gym''- „Muscle Beach'' un ikviens tūrists, kurš apmeklē šo populāro pludmali, var bieži noskatīties kā trenējas kāds ''bodybuilderis'' vai spēka vīrs.

Video ieskats „Gold's Gym Venice”

Daudziem varbūt ir kritisks viedoklis par kultūrismu, jo valda uzskats, ka tur tiek lietoti anabolie steroīdi, lai panāktu vēlamo efektu un piedalītos cīņā par uzvaru tādās sacensībās kā Mr.Olympia, Mr.Universe, Arnold Classic. Nenoliegšu, ka arī tā ir taisnība profesionālā kultūrismā, bet jāatceras, ka viņi arī smagi strādā svaru zālē visu gadu un ievēro attiecīgās diētas pirms sacensībām, lai sasniegtu šos perfektos augumus un dzīvē no daudz kā ir jāatsakās, tādējādi ziedojot sevi pilnībā bodibildingam.Un ir arī sacensības natural bodybuilding jomā, kur iztiek bez steroīdiem, visu panākot ar ļoti smagu darbu un pareizi sabalansētu uzturu. Tiek ieguldīti milzīgi finansiāli līdzekļi, jo parasti ir jāēd aptuveni 6-8 reizes pa dienu un, ja vēl pieskaita klāt uztura bagātinātājus, trenažieru zāles abonementu, sporta ekipējumu, tad arī sapratīsiet, ka lēti tas nav.

Tiem, kuri nākotnē plāno apmeklēt Losandželosu un ir uz tu ar fitnesu, noteikti jādodas gan uz „Gold's Gym Venice”, gan brīvās dabas ''gymu'' -''Muscle Beach''. Kas zina, varbūt sastapsiet pašu Arnoldu.














Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-04-26 14:35, pirms 13 gadiem
Yuri rakstīja: Super, paldies! Traki gribētos tur pabūt! Varētu vairāk pafilmēt ar "labāku" kameru.
Taada nu reiz ir taa I-PHONE 4 video kvalitaate...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-04-26 16:29, pirms 13 gadiem
Tevi čist var tikai apskaust Uzaicini ciemos uz ASV Un jā var arī redzēt, ka esi diezgan biežs šo sportazāļu apmeklētājs

P.s Mby varēsi kkad aiziet ja ir iespējams uz Kings vai Lakers PO spēli lai redz kāda atmosfēra no fanu vietaam ?? Tas būtu super... Tavus rakstus jau tā lasu ar aizrautiiibu..
, 2011-04-26 16:48, pirms 13 gadiem
janioss rakstīja: Tevi čist var tikai apskaust Uzaicini ciemos uz ASV Un jā var arī redzēt, ka esi diezgan biežs šo sportazāļu apmeklētājs

P.s Mby varēsi kkad aiziet ja ir iespējams uz Kings vai Lakers PO spēli lai redz kāda atmosfēra no fanu vietaam ?? Tas būtu super... Tavus rakstus jau tā lasu ar aizrautiiibu..
Diemzheel Play Off man iet gar degunu,jo esmu jau atbraucis uz Eiropu...Kings jau diemzheel ir izkritis pirmajaa kaartaa pret haiziviim,savukaart NBA Lakers iet negaidiiti gruuti pret Hornets...
, 2011-04-27 16:54, pirms 13 gadiem
Autors malacis!
8

Blogs: Brieža triumfs klātienē

1. aprīlī biju viens no apmēram 1500 latviešiem, kurš klātienē Dortmundē izbaudīja Maira Brieža triumfa brīdi. Lūk neliels ieskats tajā, ko redzēju un kā to izbaudīju.
13

Kā Skrastiņš viesojās Losandželosā...

Vējainā pirmdienas vakarā devos uz „Staples Center” Losandželosā, lai vērotu kārtējo „Kings” spēli. Debesīs zvaigznes nevarēja manīt, bet arēnā uz ledus laukuma gan. Ciemos bija ieradušās zvaigznes no Teksasas - Dalasas „Stars”.Un man kā latvietim bija patīkami, ka Losandželosā varēšu vērot šobrīd vienīgo NHL regulāri spēlējošo Latvijas hokejistu - Kārli Skrastiņu.
20

Aiz Detroitas zvaigžņotajām mugurām

Pēc trīs uzvarām pēc kārtas, „LA Kings” savās mājās uzņēma vienu no līgas grandiem „Detroitas Red Wings”. Šoreiz loti rezultatīvā spēlē karaļi piedzīvoja sāpīgu zaudējumu ar rezultātu 4:7.