Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1171, Did:0, useCase: 3

Toronto baltiešu čempionātā hokejā piekto reizi triumfē igauņi

Piektdien, 15. aprīlī, spēlējot Toronto Maple Leafs „MasterCard Centre for Hockey Excellence” treniņu zālē, Toronto igauņu amatieru hokejisti ar minimālu 2:1 finālspēlē pieveica latviešus un piekto gadu pēc kārtas turnīra pastāvēšanas laikā izcīnīja Baltiešu kausu. Latvieši ceturto gadu pēc kārtas atkal ieņēma otro vietu, bet lietuvieši palika trešie. Nedēļu iepriekš latvieši pieveica šo pašu igauņu sastāvu 5:2, bet pirms tam nospēlēja neizšķirti ar lietuviešiem, kamēr igauņiem bija tikai viena uzvara pret lietuviešiem.

Salīdzinot ar latviešiem, igauņu sastāvam ir ievērojami mazākas vecuma atšķirības, komandas kodols ir jaunāks un komanda spēlē saliedētāku hokeju. Toties latviešiem starp jaunākajiem un vecākajiem spēlētājiem ir vismaz 30 gadu atstarpe. Par sliktu nāca arī tas, ka vairāki latviešu spēlētāji finālā nevarēja piedalīties. Starp tiem bija kapteinis Viktors Korbs, kurš ir pēdējās vidusskolas klases skolnieks un spēlē junioru A komandā Toronto, kas ir vienu līmeni zem OHL (arī igauņiem bija viens junioru A spēlētājs). Korbs ar ģimeni bija devies uz Kanādas rietumiem, pavadot dažus gadus jaunāku māsu Emmu vietējā hokeja turnīrā. Emma arī spēlē ar latviešiem un, lai gan viņai vēl vairākus gadus jāpavada vidusskolā, par viņu kā potenciālu hokejisti interesējās vairākas vadošas ASV NCAA universitātes. Ar abu Korbu un vēl pāris spēlētāju klātbutni, rezultāts varēja būt pavisam citādāks.

Latviešu komandā ir gan Kanādā uzauguši latviešu izcelsmes spēlētāji kā arī vairāki, kuri pēdējā gadā ir iebraukuši no Latvijas, to vidū Kaspars Šveicers, Mārtiņš Gailis un Jānis Ozollapa. Vārtsargs Šveicers bija labākais spēlētājs latviešiem un bez viņa pūlēm rezultāts šoreiz varēja būt krietni nelabvēlīgāks.

Spēli noskatījās vairāk nekā simts Toronto un tās apkārtnes latvieši un igauņi – spēlētāju ģimenes, draugi un atbalstītāji. Toronto igauņu un latviešu kredītsabiedrības bija galvenie sponsori gan spēlei, gan kārtējiem treniņiem, bet Latviešu sporta apvienība Kanādā palīdzēja administratīvajos jautājumos.

 +27 [+] [-]

, 2011-04-16 12:19, pirms 13 gadiem
sataisīja nesmukuimu visam LV hokejam.

  +5 [+] [-]

, 2011-04-16 14:40, pirms 13 gadiem
huy rakstīja: sataisīja nesmukuimu visam LV hokejam.
Nu, leiši vismaz ir pie vietas

  +4 [+] [-]

, 2011-04-17 20:06, pirms 13 gadiem
Tie nevar būt mūsējie ;D vai arī tur neķer RD un izlases spēles

     [+] [-]

, 2011-04-18 07:28, pirms 13 gadiem
amatieri Tur opis ar brilēm spēlē

  -4 [+] [-]

, 2011-04-18 11:39, pirms 13 gadiem
Apkaunojums Latvijas hokejam!
Lai jau vīri spēlē, bet lai nevietā nevalkā Latvijas vārdu!

  +6 [+] [-]

, 2011-04-18 12:36, pirms 13 gadiem
Poish rakstīja: Apkaunojums Latvijas hokejam!
Lai jau vīri spēlē, bet lai nevietā nevalkā Latvijas vārdu!
nevajag tik ļoti ņemt pie sirds...

  +5 [+] [-]

, 2011-04-20 15:36, pirms 13 gadiem
Nu nekas, Jābrauc palīgā. Vēl viena krīze un emigrācijas vilnis un Toronto Latviešus pat vietējie Kanādieši nevarēs apspēlēt

  +4 [+] [-]

, 2011-05-22 22:38, pirms 13 gadiem
Ko jūs ņerkstat?!
Tas vispār ir satriecoši, ka cilvēki pavisam citā pasaules malā spēj atrast līdzīgi domājošus tautiešus pat no tādām pundurvalstīm kā LV, EE un LT un vienoties kopīgās komandās. Tas tiešām ir satriecoši, tā tik turēt!

Un rezultāts patiesībā ir otršķirīgs.

Man ir liels prieks, ka ārzemēs veidojas latviešu kopienas un cilvēki neaizmirst savu identitāti!