Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1171, Did:0, useCase: 3

Karaļi un pīles izkaujas pēdējā mačā pirms "play-off"

Nacionālās hokeja līgas regulāro sezonu sestdienas vakarā noslēdza Losandželosas „Kings”, kas savā laukumā uzņēma principālos pretiniekus no kaimiņu pilsētas - Anaheimas „Ducks”. Ar 3:1 uzvarēja viesi, bet abas komandas cīņu turpinās arī "play-off". Neraugoties uz to, spēles laikā bija vairāki kautiņi

Abas vienības jau iepriekšējā vakarā aizvadīja savstarpējo spēli Anaheimā, kurā uzvaru ar rezultātu 2:1 izcīnīja vietējās pīles. Tādejādi „Ducks” nodrošināja vietu izslēgšanas spēlēs, bet „Kings” to jau bija izdarījuši vienu spēli iepriekš pret Fīniksas koijotiem. Pēdējā spēlē „Staples Center” arēnā atlika sadalīt konkrētas vietas Rietumu konferencē un vēlāk (svētdien vēl spēles aizvada gan „Black Hawks”, gan „Stars”) uzzināt arī savus play-off pretiniekus.

Spēles starp karaļiem un pīlēm vienmēr tiek gaidītas ar īpašu interesi, kā nekā kaimiņu duelis. To apliecināja arī spēle Losandželosā, kura izvērtās asa ar dažiem kautiņiem. Pēc pirmās trešdaļas „Ducks” spēja izvirzīties vadībā ar 2:0,kad izcēlās Brandon McMillan un Saku Koivu, bet otrajā trešdaļā jau 3:0 panāca aizsargs Francois Beauchemin. Ryan Smith gan spēja vienus vārtus atgūt , tomēr visā spēlē mājiniekiem zaudējums ar rezultātu 1:3. Kas attiecas uz dūru cīņām, tad pirmās trešdaļas kautiņā starp Westgarth un Parros bija grūti noteikt uzvarētāju, jo lielāko daļu kautiņa abi „uzdejoja valsi”. Bet pēdējās trešdaļas noslēgumā jau izveidojās masveida izkaušanās starp karaļiem un pīlēm. Vienlaicīgi izvicojās divi pāri, „Kings” spēlētājs Clifford pamatīgi atrāvās no „Ducks” spēlētāja Brookbank. Ja šiem spēlētājiem kautiņi ir ierasta lieta, tad cimdu nomešana un izkaušanās starp 40 gadus veco Teemu Selanne un mājinieku Richardson gan bija pārsteigums. Šajā divcīņā gan kādam atdot uzvaru bija grūti.

Kautiņi „Kings” – „Ducks” spēlē



Pēc šīs spēles Anaheimas „Ducks” pacēlās uz 4.vietu Rietumos un tādejādi ieguva sava laukuma priekšrocības „play-off” pirmajā kārtā. Savukārt Losandželosas „Kings” būs vai nu 7.vai 8.vietā, jāsagaida svētdienas rezultāti, lai uzzinātu konkrētas pozīcijas. „Kings” būs ļoti grūti kaut ko izdarīt vai nu pret „Canucks” vai arī „Sharks”, jo smags trieciens komandai ir uzbrukuma līdera Anze Kopitar pirms divām nedēļām spēlē pret „Avalanche” lauztā potīte un līdz ar to sezona viņam galā. Un joprojām jāiztiek arī bez viena no vadošajiem uzbrucējiem Justin Williams, kurš gan varētu atgriezties ierindā vēlāk izslēgšanas spēlēs.

Savukārt Anaheimas „Ducks” komandā fantastisku regulāro sezonu aizvadīja Corey Perry, kurš ar 50 gūtajiem vārtiem ir līgas labākais vārtu guvējs. Teicamu sniegumu demonstrēja arī somu veterāns Teemu Selanne, kuram kopumā 80 rezultativitātes punktiem (31+49).Varu tik minēt, ka Somijā „Ducks” ir viena no populārākajām NHL komandām, jo bez Selanne šajā vienībā ir vēl trīs somu veterāni - Saku Koivu, Jarkko Ruutu un Toni Lydman. Anaheimai pirmās divas uzbrukuma maiņas Ryan-Getzlaf-Perry un Blake-Koivu-Selanne izskatās iespaidīgi, turklāt viņiem vēl ir visas līgas rezultatīvākais aizsargs, slovāks Lubomir Visnovsky. „Play-off” cīņās liels faktors pīlēm būs vārtsargu izvēle un parādītais sniegums. Hiller, Emery, Ellis? Pirmajiem diviem problēmas ar veselību, bet par Ellis lielas pārliecības nav, lai gan pēdējās spēles nocīnījās teicami. Starp citu šī būs pirmā reize, kad abi Dienvidkalifornijas klubi vienlaicīgi spēlēs „play-off” izcīņā vienā sezonā.

Koncerts pirms spēles pie arēnas











  +7 [+] [-]

, 2011-04-10 16:47, pirms 13 gadiem
Kvalitatīvs raksts.!

  +2 [+] [-]

, 2011-04-10 17:41, pirms 13 gadiem
Ļoti labi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-04-11 17:41, pirms 13 gadiem
Paldies, ļoti foršs raksts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja