Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1171, Did:0, useCase: 3

Kā Skrastiņš viesojās Losandželosā...

Vējainā pirmdienas vakarā devos uz „Staples Center” Losandželosā, lai vērotu kārtējo „Kings” spēli. Debesīs zvaigznes nevarēja manīt, bet arēnā uz ledus laukuma gan. Ciemos bija ieradušās zvaigznes no Teksasas - Dalasas „Stars”.Un man kā latvietim bija patīkami, ka Losandželosā varēšu vērot šobrīd vienīgo NHL regulāri spēlējošo Latvijas hokejistu - Kārli Skrastiņu.

Šī man nebija pirmā iespēja skatīties Kārļa spēli NHL laukumos. Pirms tam, dzīvojot Maiami, vairākkārt devos uz Floridas „Panthers” spēlēm, kad panteru rindās Skrastiņš parasti veidoja pirmo aizsarga pāri kopā ar tagad Kalgari „Flames” spēlējošo Jay Bouwmeester .Tāpat kā toreiz, arī tagad Dalasas „Stars” komandā Kārļa galvenie uzdevumi ir ciešā spēle aizsardzībā un spēle mazākumā. Īpaši Skrastiņš izceļas metienu bloķēšanā, šajā elementā viņš ir viens no labākajiem visā līgā.

Šajā spēlē Skrastiņš, tāpat kā visā sezonā kopumā, izgāja laukumā trešajā aizsargu pārī. Sezonas pirmajā pusē Kārļa partneris bija Matt Niskanen, bet kā zināms amerikāņu aizsargs tika aizmainīts uz Pitsburgu. Pašlaik latvieša partneris aizsardzībā ir Mark Fistric, un arī šī spēle pret „Kings” nebija izņēmums. Spēles pirmajos divos periodos Skrastiņš spēlēja daudz, jo „Stars” bija vairāki noraidījumi un kā vienmēr šādās situācijās Kārlis bija laukumā mazākuma izspēlē, veidojot aizsargu paari ar Robidas. Latvietim pat bija divas ļoti labas iespējas gūt vārtus, viens no viņa izgājieniem mazākumā ir redzams manis sagatavotajā videomateriālā.

Skrastiņš mazākumā aizskrien pretuzbrukumā

Trešās trešdaļas beigu daļā Dalasa jau pārgāja uz spēli ar diviem aizsargu pāriem, kurus veidoja Robidas-Goligoski un Woywitka-Daley. Skrastiņš nebija laukumā nevienā no trijiem vārtu zaudējumiem un visā spēlē kopumā atstāja ļoti labu iespaidu. Īpaši jāuzteic viņa darba apjoms mazākumā - lielā mērā tieši pateicoties Skrastiņam „Kings” neizmantoja nevienu no sešiem vairākumiem.

Skrastiņš atvelk elpu minūtes pārtraukumā

Spēle kopumā bija ļoti nozīmīga abām komandām - pirms šī mača, komandas šķīra vien punkts. Attiecīgi „Stars” atradās 7.pozīcijā ar 77 punktiem, bet „Kings” ar 76 punktiem 8.vietā Rietumu konferencē. Ik reizi, kad karaļi izvirzījās vadībā, tā drīz zvaigznes panāca izlīdzinājumu. 3.periods jau aizritēja ar nospiedošu Dalasas komandas pārsvaru un „Kings” var būt priecīgi, ka spēja nosargāt 3:3 neizšķirtu pamatlaikā un ieguva vismaz vienu punktu. Savukārt jau pašā papildlaika sākumā Brenden Morrow izrāva uzvaru Dalasai, aizvedot no Losandželosas divus pelnītus punktus.

Kas attiecas uz Dalasas „Stars” kopumā, tad jāsaka, ka komanda pašlaik izskatās tiešām labi, pat spēlējot bez savainojumu ārstējošā uzbrukuma līdera Brad Richards. Nezinu, kas viņiem bija par problēmām februārī, kad tika piedzīvoti vairāki zaudējumi pēc kārtas, bet pēdējās spēlēs izskatās, ka vismaz „play-off” spēles izdosies sasniegt. Lai gan Stars nebūt nav favorītu vidū uz Stenlija kausu, manuprāt, šī komanda var parūpēties par nevienu vien pārsteigumu. Atcerēsimies, ka tagadējais Dalasas treneris Mark Crawford jau ir aizvedis vienu latvieti līdz Stenlija kausam... To pašu Ozo, kurš tagad cīnās par Gagarina kausu.

1996.gada Kolarado „Avalanche” izcīnītais Stenlija kauss pagaidām ir vienīgā reize, kad galveno balvu virs savas galvas ir cēlis latvietis. Gribu arī pieminēt faktu, kas saista Latviju ar „Stars” komandu. Šajā komandā pirms Kārļa Skrastiņa ir spēlējuši jau divi latviešu hokejisti - Helmuts Balderis un Artūrs Irbe. Baldera laikā, toreiz vēl tālajā 1989.-1990. gada sezonā (pats gan no tā laika neko dižu neatceros, jo vēl spēlējos smilšu kastē), komanda bāzējās Minesotā ar nosaukumu „North Stars”. Tātad, nākamais latvietis, kuram varbūt kādreiz būs tā iespēja spēlēt šajā klubā, varēs būt pagodināts, ka pirms viņa šeit spēlējušas trīs Latvijas hokeja leģendas.

Rakstu sagatavoja: Harijs Broza











 +31 [+] [-]

, 2011-03-08 15:30, pirms 13 gadiem
lielisku darbu veicis esi autorpaldies par raxtu

  +1 [+] [-]

, 2011-03-08 15:57, pirms 13 gadiem
labs raksts. mazs akmens autora dārziņā par Niskanenu, viņš ir amerikānis, ir pat spēlējis pret Latvijas izlasi ASV sastāvā 2009. gada PČ Bernē

  +6 [+] [-]

, 2011-03-08 16:03, pirms 13 gadiem
Uz pussekundi dzirdéju 'Sarauj', bet tad sapratu, ka tas ir 'Let's Go!'- anglu variants

  -2 [+] [-]

, 2011-03-08 17:46, pirms 13 gadiem
1.x dzirdu, ka komanda pariet uz 2 aizsargu pariem ljoti interesatni

     [+] [-]

, 2011-03-08 18:15, pirms 13 gadiem
Iws91 rakstīja: 1.x dzirdu, ka komanda pariet uz 2 aizsargu pariem ljoti interesatni
Tieshi taa,peedejaas tresdalas nosleedzoshajaas minuutees Stars jau speeleeja tikai ar 2 paariem un tieshi tad Kings bija pamatiigi iespiesti aizsardziibas zonaa...Jaatziimee Robidas-Goligoski ,katram pa nospeeleetam 26 minuteem shajaa speelee,saliidzinot Fistric 14 min un Skrastinam 16 min.

     [+] [-]

, 2011-03-08 18:28, pirms 13 gadiem
Raksts labs, paldies! Varētu citreiz nedaudz aprakstu, par turienes līdzjūtējiem. Cik lasīts no sportistiem un OZO teiktā, tād visszemākā līmeņa līdzjūtēji laikam bija NY Rangers komandai.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-03-08 21:50, pirms 13 gadiem
Varēji uzbļaut: ''Dinamo sauc palīgā''

     [+] [-]

, 2011-03-08 22:52, pirms 13 gadiem
Cik maksā biļete Staples centrā? Vismaz tajā vietā, kur sēdēji?

  +2 [+] [-]

, 2011-03-08 23:07, pirms 13 gadiem
quarterr rakstīja: Cik maksā biļete Staples centrā? Vismaz tajā vietā, kur sēdēji?
Kaa jau mineeju manaa rakstaa par fanu izmaksaam,tad bileshu cena ir aptuveni no 30$-150$,atkariibaa no vietas. Konkreeti shai speelei pret Stars man bilete izmaksaaja 120$,bet taas ir viens no labaakajiem sektoriem,uzreiz aiz speeleetaaju solina.

     [+] [-]

, 2011-03-09 09:28, pirms 13 gadiem
Es kā puisis no laukiem nesaprotu vienu- Kad pavēro bildes, tur nav redzams vārtu tiesnesis aiz vārtiem. Viņš tur vispār ir? Visur tik skatītāji degunu pie aizsargstikla piespieduši

     [+] [-]

, 2011-03-13 09:11, pirms 13 gadiem
Delfino rakstīja: Es kā puisis no laukiem nesaprotu vienu- Kad pavēro bildes, tur nav redzams vārtu tiesnesis aiz vārtiem. Viņš tur vispār ir? Visur tik skatītāji degunu pie aizsargstikla piespieduši
vaartu tiesnesi nhl aizstaaj kameras

     [+] [-]

, 2011-03-18 21:50, pirms 13 gadiem
Harijs gan jau konsultants vai uz pastāvīgu dzīvi pārcēlies..