Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1171, Did:0, useCase: 3

Autors: Harijs Broza

Grandu duelī Losandželosā "Lakers" pārspēj "Heat"

Karstā svētdienas dienā šovbiznesa galvaspilsētā Losandželosā vietējie basketbola fani devās uz "Staples Center" arēnu izbaudīt vienu no sezonas saldajiem ēdieniem – „Lakers” spēli pret Maiami „Heat”. Arī man bija tā lieliskā iespēja maču vērot klātienē, bet Jums, Sportacentrs.com lasītāji neliela reportāža par un ap šo cīņu.

Lai iegūtu biļeti uz šo spēli pret ligas "karstāko komandu", līdzjutējiem bija jārēķinās ar pieklājīgu naudas summu. Uz „Lakers” – „Heat” spēli biļetes bija nešaubīgi visdārgākās šajā 2011./2012. regulārajā sezonā. Iemesli nav daudz jāmeklē... Kurš gan negrib redzēt vietējo „Lakers” spēli pret austrumu konferences līdervienību Miami „Heat” ar divām NBA superzvaigznēm LeBron James un Dwyane Wade. Šajā spēlē nepiedalījās trešā „Heat” lielā zvaigzne Chris Bosh, kurš sakarā ar vecāsmātes nāvi izlaida jau trešo spēli.

Dzirksteli mačam piešķīra fakts, ka NBA All-Stars spēles laikā pirms nedēļas Dwyane Wade salauza Kobe Bryant degunu, kā rezultātā „Lakers” lielākā zvaigzne ir spiesta spēlēt ar speciālu aizsargmasku. Protams, arī televīzijas reitingi šai spēlei ir vieni no augstākajiem un kā jau svētdienās ierasts, tad spēli translēja nacionālais televīzijas kanāls ABC. Lētākās sēdvietas „Staples Center” augšējos balkonos pirms spēles bija pārdošanā par apmēram 150-300 ASV dolāriem. Savukārt sēdvietas apakšējos centrālos sektoros svārstījās no 500 līdz 800 dolāriem. Bet, ja velējies sēdēt pirmajās rindās tieši blakus laukumam, kur parasti sēž vietējās slavenības ,tad bija jārēķinās ar aptuveni 1500-2500$.

Spēle nelika vilties „Lakers” līdzjutējiem. Pirmajā ceturtdaļā fanu mīlulis Kobe Bryant guva 18 punktus, kas deva Losandželosas komandai astoņu punktu pārsvaru. Arī otrajā ceturtdaļā „Lakers” kontrolēja mača gaitu un pārtraukumā devās ar 12 punktu pārsvaru – 50:38.Trešajā spēles ceturtdaļā „Heat” vienu brīdi izdevās pievilkt līdz diviem punktiem, bet mājiniekiem atkal izdevās atrāviens un pirms pēdējās spēles ceturtdaļas „Lakers” vadībā ar 71:62. Pēdējā ceturtdaļā piecas minūtes pirms spēles beigām Wade bija spiests atstāt laukumu ar sešām piezīmēm, kas „Staples Center” arēnā izsauca lielas ovācijas. Tā rezultātā tik loti gaidītais duelis starp Kobe un Wade noslēdzās nešaubīgi par labu vietējai Losandželosas zvaigznei. Arī visā mačā mājinieki nosargāja pārsvaru un svinēja uzvaru ar 93:83, sagādājot Maiami otro zaudējumu pēc kārtas. Bryant, kurš tagad ieguvis jaunu iesauku " Masked Mamba", kopumā guva 33 punktus.

„Lakers” komandā noteikti jāuzteic Metta World Peace, kurš aizvadīja lielisku spēli. "Pasaules Miera" rēķinā 17 punkti un arī aizsardzībā cienījama spēle pret šobrīd galveno kandidātu uz sezonas MVP - LeBron James. Viņš spēli noslēdza ar 25 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām. Double-double arī mājiniekam Adrew Bynum - 16+13. Savukārt „Heat” superzvaigznei D-Wade ne tā labākā spēle, realizēti 7 no 17 metieniem, kopumā 16 punkti un, kā jau minēju, priekšlaicīgi beigta spēle ar sešām piezīmēm.

Kas attiecas uz skatītājiem, tad, protams, visas sēdvietas bija aizpildītas, ka nebija vieta, kur adatai nokrist. Kā jau vienmēr „Lakers” spēlēs, tad starp līdzjutējiem bija arī vairākas slavenības. Futbola zvaigzne David Beckham bija ieradies ar savu vecāko dēlu Brooklyn, kuram bija dzimšanas diena. Viņš saņēma apsveikumu uz arēnas lielā ekrāna. Protams, Holivudas aktieris Jack Nicholson kā tas ierasts, bija savā sēdvietā laukuma malā. Vēl manāmi bija dziedātājs Lil Wayne, aktieris Denzel Washington un basketbola leģenda Kareem Abdul-Jabbar, kurš izpelnījās lielas „Lakers” līdzjutēju ovācijas pēc parādīšanās uz arēnas ekrāna.

Tagad Losandželosas „Lakers” dodas nelielā izbraukuma tūrē, bet nākamā spēle " Staples Center" arēnā būs svētdien (11.martā) - NBA klasika „Lakers” pret Bostonas „Celtics”.


, 2012-03-05 11:37, pirms 12 gadiem
Labs raksts, naakamreiz kad ej uz LAL speeli, pasveicini Kobe no manis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-03-05 13:36, pirms 12 gadiem
VISIEM GUDRINIEKIEM, KURI TE PIEKASĀS varu teikt tikai vienu, apsveicu ar titula iegūšanu: šā gada lauku pāķis! nu ja nav, ko darīt, tad nav, ko darīt. autors aiz savas gribas uzraksta norm rakstu, lai juusu peleeciigaas ikdienas padariitu interesantaakas, bet jums jau tas neaiziet, jūs atrastu, kur piesieties pat, ja to rakstu buutu rakstiijis NY Times...siikie uraali! paldies autoram, labs raksts no sava skata punkta!
, 2012-03-05 13:54, pirms 12 gadiem
ARNIX rakstīja: VISIEM GUDRINIEKIEM, KURI TE PIEKASĀS varu teikt tikai vienu, apsveicu ar titula iegūšanu: šā gada lauku pāķis! nu ja nav, ko darīt, tad nav, ko darīt. autors aiz savas gribas uzraksta norm rakstu, lai juusu peleeciigaas ikdienas padariitu interesantaakas, bet jums jau tas neaiziet, jūs atrastu, kur piesieties pat, ja to rakstu buutu rakstiijis NY Times...siikie uraali! paldies autoram, labs raksts no sava skata punkta!
tieshi manas domas da musu latvieshu tauta vispar ir es pat nezinu kaa lai pasaka
, 2012-03-05 14:01, pirms 12 gadiem
autors savu rakstu nosuutiija publiceeshanai man, taa ka visas savdabiigaas negaacijas luudzu manaa virzienaa..
Pirms tam gan izlasiet Harija staastu..
, 2012-03-05 14:14, pirms 12 gadiem
pirmie divi komentētāji - pilnīgi idioti varbūt pārmaiņas pēc kādreiz izlasiet rakstu,pirms komentējiet. Ne jau kādam Bekhema ģimene te ir dzīves jēga - tas vienkārši iekrāso stāstu par to,cik liela interese bijusi par šo maču.
, 2012-03-05 15:39, pirms 12 gadiem
Eh kā būtu gribējies tur būt un uzrakstīt da jebko, da varētu arī nerakstīt bet emocijas gan jau ka par miljonu!
, 2012-03-05 20:29, pirms 12 gadiem
Tiem cilvekiem,kuri sheit paarmet par raksta virsrakstu,tad virsraksts nav manis izdomats... Es nosutiju Sportacents.com aprakstu un dazhas bildes,bet virsraksts ir uz portala sirdsapzinas...
, 2012-03-05 22:55, pirms 12 gadiem
Iemet Harij arī savu treniņprogrammu.
8

Blogs: Brieža triumfs klātienē

1. aprīlī biju viens no apmēram 1500 latviešiem, kurš klātienē Dortmundē izbaudīja Maira Brieža triumfa brīdi. Lūk neliels ieskats tajā, ko redzēju un kā to izbaudīju.
13

Kā Skrastiņš viesojās Losandželosā...

Vējainā pirmdienas vakarā devos uz „Staples Center” Losandželosā, lai vērotu kārtējo „Kings” spēli. Debesīs zvaigznes nevarēja manīt, bet arēnā uz ledus laukuma gan. Ciemos bija ieradušās zvaigznes no Teksasas - Dalasas „Stars”.Un man kā latvietim bija patīkami, ka Losandželosā varēšu vērot šobrīd vienīgo NHL regulāri spēlējošo Latvijas hokejistu - Kārli Skrastiņu.
20

Aiz Detroitas zvaigžņotajām mugurām

Pēc trīs uzvarām pēc kārtas, „LA Kings” savās mājās uzņēma vienu no līgas grandiem „Detroitas Red Wings”. Šoreiz loti rezultatīvā spēlē karaļi piedzīvoja sāpīgu zaudējumu ar rezultātu 4:7.