Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2557, Did:0, useCase: 3

Blogs: NBA spēlētāju pāreju trakums ir sācies

viensviens.lv
viensviens.lv

Blogs: NBA spēlētāju pāreju trakums ir sācies
Vai Dveins Veids paliks Maiami?

Vakar NBA ir sākušās spēlētāju pārejas un pirmie darījumi pārsteidz ar saviem apmēriem. Sporta totalizatora viensviens.lv vadītājs Arvīds Rasa blogo par pirmajiem iespaidiem no redzētā.

Nolēmu uzrakstīt blogu, jo 140 Twitter simbolos to visu nav iespējams uzrakstīt, kas ir galvā pēc 1.jūlija svētkiem NBA apcirkņos. Tagad šampja pudeles tiek korķētas vaļā un gan jau kāda meitene drīz kļūs par NBA "baby mama", kā arī kāds vēl iekulsies kādās nopietnākās nepatikšanās, svinot jauno kontraktu.

Tik daudz darījumu vienā dienā es nespēju vismaz atcerēties: 25 jauni līgumi, divi "Rookie Extension", divas maiņas (viena no tām patiesībā, manuprāt, ir debīlākais, kas notika vakar un kārtējo reizi lieliski sevi ir pierādījis Vivek/Vlade kombo).

Lai visu vienuviet varētu labi apskatīties, iesaku uzmest aci SBNation lapai, kur ir visi darījumi, kas ir notikuši šī gada starpsezonā. Kā arī ir ļoti labs Kevin Pelton raksts, kur viņš analizē katru darījumu, ko tas nozīmē, kas katrai komandai ir darāms tālāk utt.

Necentīšos būt gudrāks par daudziem citiem, kas ASV raksta par šo un saņem arī naudu. Skaidrs, ka ir vairāki darījumi, kas ir acīmredzami un saprotami (Leonard, Green (GSW), Lopez, Knight, Dragic, Green (SAS), Thompson, Middleton, Shumpert). Protams, ir daži, kas bija tādi neskaidri, bet beigu beigās – #DaudzNaudas dara savu. Love paliek Klīvlendā, kas dod viņam drošību, ņemot vērā arī visas viņa traumas, kā arī skaidrs, ka, spēlējot kopā ar LBJ, vienmēr varēsi pretendēt uz titulu. Butler ir savādāka situācija, jo tomēr līdz šim ir pelnījis salīdzinoši maz, bet laikam viņam ir arī iespēja lauzt šo līgumu ātrāk, bet līguma detaļas gan jau drīz tiks paziņotas.

Protams, zemāka ešalona spēlētāju līgumi izraisa nedaudz lielāku izbrīnu, bet jāņem vērā, ka tie visi izskatīties tīri labi, kad klāt būs jaunais TV līgums un "salary cap" būs tuvu pie 110M.

Ja ir jāizceļ kāds līgums, tad noteikti pārsteidza Omer Asik līgums (lai arī tikai 4 gadi garantēti), jo visa analītika rādīja, ka viņš īsti kopā nestrādā ar Davis, kā arī viņa uzbrukums ir limitēts, kas pie Alvin Gentry varētu būt mīnuss. Šķita, ka īsti varbūt nav vajadzīgi divi centri (Ajinca), ko turēt blakus Davis, bet varbūt Gentry ir kaut kāda sava doma?

Protams, ka dienas līgums no "value" viedokļa noteikti ir Pierce uz Clippers, jo cipars ir teju 2 reizes mazāks kā varēja dabūt no Wizards, bet nospēlēja Doka faktors kā arī tas, ka Pierce ir iespēja spēlēt savās mājās (tomēr ir nācis no saulainās Kalifornijas). Šis līgums (ja noturēs DAJ) noteikti varētu ļaut turpināt cīnīties Rietumos.

Bet vēl jau nekas nav beidzies, ir vēl vairāki top čaļi, kas ir palikuši tirgū. Jāizskrien ātri tiem cauri. Top 10 veči, kas ir palikuši (balstīšos uz Tom Ziller reitingu).

LeBron James – domāju, ka neviens nešaubās, ka būs 1+1 līgums un paliks Cavaliers
Marc Gasol – vai būs 5 gadu max, vai 3+1, tās ir detaļas, noteikti paliks Memphis. (UPDATE: Ir jau ziņas, ka Gasol ir vienojies ar Grizzlies par 5 gadu līgumu un 108 miljoniem – ir jau pelnījis).
LaMarcus Aldridge – THE SPURS ARE COMING! THE SPURS ARE COMING! Izskatās, ka SAS ir favorīti, bet nevar vēl izslēgt ne Portlendu, ne arī Suns, kas itkā ir tagad arī reāli pretendenti. Maniem Lakers te noteikti nekas nespīd. Bet domāju, ka būs Spurs sastāvā un domās ar kādu numuru, lai spēlē.
DeAndre Jordan – šim čalim laikam ir opcijas vai nu Mavs vai arī Clippers. Ņemot vērā, ka viņš grib 3+1 līgumu, tad Clippers reāli nav priekšrocību, lai viņu paturētu, ja vien neskaita to, ka šobrīd ir komanda, kas būtu konkurētspējīga.
Tim Duncan – vai vispār ir jādomā, kur viņš spēlēs?
Dwyane Wade – šobrīd vispār nekas nav skaidrs ar šo čali. Skaidrs, ka noteikti gribēja, lai Heat “atmaksā” par iepriekšējiem gadiem neņemto naudu, bet Riley jau tomēr ir mafijas galva Miami. Heat gan no PR viedokļa vajag paturēt Wade, bet šobrīd ir tik neskaidra situācija, cik nu vien var būt.
Greg Monroe – Laikam jau ir favorīts, lai kļūtu par Porziņģa komandas biedru. Vai Knicks tas sākumā būs labi? Diez vai, ja Monroe ir vājš aizsardzības spēlētājs, kas Knicks noteikti nenāks par labu. Protams, tagad, kad vairākas komandas ir palikušas bez spēlētājiem, tad kāds arī mēģinās viņu dabūt (cerams, ka Lakers tie nebūs).
Robin Lopez – Milwaukee ar viņu tiekās un šobrīd viņiem vajag centru kā ēst, bet šis noteikti būtu ideāls spēlētājs daudzām komandām. Kapā aizsardzībā, neko daudz uzbrukumā nevar, bet šobrīd jau arī tas basketbols tāds vairs īsti nav. Labāk, lai Lakers un Knicks mēģina viņu dabūt nekā Monroe.
Wesley Matthews – laikam jau opcijas (bez POR) ir Mavs un Kings. Ahileja cīpslas plīsums noteikti viņam maksāja daudz naudas, bet kāds šobrīd būs gatavs viņam pārmaksāt (ņemot vēra traumu, jo šī trauma ir viena no ļaunākajām, kas var būt, jo nav daudz pozitīvu piemēru pēc atgriezšanās). Izskatās perfekta iespēja Kings izdarīt kaut ko stulbu!
Tobias Harris – daudz runājuši ir par to, ka Harris un Skiles nevarēs sastrādāties (tā bija Bucks), un līdz ar Hezonjas draftēšanu, Magic var iztikt bez Harris. Ne jau velti ir pateikuši, ka, ja kāds piedāvās Max kontraktu, tad viņi nepiedāvās tādu pašu līgumu (ir RFA). Iespējams, ka vairākas komandas tagad varētu arī fokusēties uz viņu. Atkal par Lakers – daudzi grib, lai viņu paņemtu, kas iespējams nebūtu sliktākais variants, ja cipars būs pareizs.

Protams, ir vēl tādi čaļi kā Monta Ellis, Rodney Stuckey, kas varētu kādam kaut ko dot, bet dziļāk iet arī šobrīd nav vērts. Jāsagremo viss trakums, kas ir noticis, un jāļauj visiem papriecāties par šobrīd notiekošo NBA.

Blogs pārpublicēts no vietnes hoopdaddy.org

     [+] [-]

, 2015-07-02 15:48, pirms 9 gadiem
Ja Aldridzs uz Spurs, tad Dankans speelees kaa centrs?

     [+] [-]

, 2015-07-02 15:58, pirms 9 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ja Aldridzs uz Spurs, tad Dankans speelees kaa centrs?
Abi var spēlēt kā centri, gan kā PF. Pārkers tagad varēs mierīgi iet cauri un nekāds Deandrē nevarēs tupēt zem groza. Suns spēlē viņš īsti nederētu.

     [+] [-]

, 2015-07-02 16:07, pirms 9 gadiem
chubaki rakstīja: Abi var spēlēt kā centri, gan kā PF. Pārkers tagad varēs mierīgi iet cauri un nekāds Deandrē nevarēs tupēt zem groza. Suns spēlē viņš īsti nederētu.
+ Spliters un Diavs no solinja = buutu lielisks garais gals.

     [+] [-]

, 2015-07-02 16:08, pirms 9 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: + Spliters un Diavs no solinja = buutu lielisks garais gals.
spliteru jau aizmainīja!

     [+] [-]

, 2015-07-02 16:14, pirms 9 gadiem
chubaki rakstīja: spliteru jau aizmainīja!
NBA.com neko taadu neredzu.

     [+] [-]

, 2015-07-02 16:17, pirms 9 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: NBA.com neko taadu neredzu.
Tā vismaz runā:

San Antonio Spurs trade Tiago Splitter to...

     [+] [-]

, 2015-07-02 16:22, pirms 9 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: NBA.com neko taadu neredzu.
Lai atbrivotu lidzeklus traidoja prom par velti

  -1 [+] [-]

, 2015-07-02 17:27, pirms 9 gadiem
Runā, ka Rīgas Dinamo meklēšot centrus...