Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2455, Did:0, useCase: 3

Autors: Mikus Saulītis

Caics: "Šogad Latvia Open bija labāks, jo uzvarēju es"

Caics: "Šogad Latvia Open bija labāks, jo uzvarēju es"
Latvia OPEN 2013 uzvarētājs Edgars Caics
Foto: Vitālijs Skorobogatovs, St.Pēterburga

Sestdien, 21. septembrī, Inčukalnā norisinājās Pasaules tūres posms galda hokejā Latvia OPEN 2013. Pirmo vietu izcīnīja Pasaules ranga līderis Edgars Caics, otro Atis Sīlis, bet trešo Dmitrijs Košmans no Krievijas, kurš bronzas finālā uzveica mūsējo Raivi Pukinski. Pāris komentāri no visiem trim mūsu sportistiem.

Edgars Caics - 1. vieta Latvia OPEN 2013

Lai arī pašreiz ir Pasaules ranga līderis, tomēr šī ir viņa pirmā starptautiskā uzvara pēc pusotra gada pārtraukuma, kad 2012. gada aprīlī tika uzvarēts Czech Open. Pēc tam kopā septiņos starptautiskajos turnīros tika izcīnītas sešas otrās vietas. Trijos no šiem fināliem tika zaudēts kluba biedram un draugam Atim Sīlim, tāpēc papildu motivācija viņam nebija jāmeklē.

- Kā vērtē mačus Inčukalnā kā pirmo reizi Pasaules Tūres (PT) statusā?
- Inčukalns godam izpildīja visus organizatoriskos pasākumus pirms turnīra. Bija mazas tehniskas problēmas. Galdi bija fantastiski, arī dalībnieku sastāvs ļoti solīds mazajam PT posmam. Vēlētos pateikties visiem cilvēkiem, kas piedalījās šī lieliskā turnīra organizēšanā. Man kā spēlētājam ir ļoti patīkami, ja viss, kas no manis tiek prasīts ir tikai spēlēt, nav jādomā par blakus lietām. Tiešām gribētu pateikties Sandim (Kalniņam) un visiem, kas palīdzēja sagatavot spēļu galdus. Tie bija vieni no labākajiem uz kādiem esmu spēlējis. Līdz ar to arī rezultāti ir labi un ir arī prieks spēlēt.
- Ja salīdzina Latvia Open 2012 (Ventspilī) un Latvia Open 2013 (Inčukalnā) - kas ir mainījies, kas ir labāk?
- Turnīrs Inčukalnā bija profesionālāks. Kaut arī bija redzams, ka ventspilnieki arī bija centušies pirms gada. Izpaudās tas, ka Inčukalnā ir notikuši daudz augstas klases turnīri un iepriekš pieļautās neprecizitātes ir novērstas. Patika tas, ka bija padomāts par apmeklētājiem un tika pārraidīta arī Rīgas Dinamo spēle uz lielā ekrāna. Arī dalībnieku sastāvs bija krietni spēcīgāks nekā pirms gada. Bet galvenais iemesls, kāpēc Inčukalnā bija labāk spēlēt labāk - šoreiz finālā ar 4-3 uzvarēju es, nevis Atis.
- Vai Latvijai šāds mazais PT posms ir vajadzīgs?
- Esmu dzirdējis, ka ir skeptiski viedokļi par vēl vienu PT posmu Latvijā. Bet, ja viss ir tik labā organizatoriskā līmenī, ar tik spēcīgu dalībnieku sastāvu kā sestdien Inčukalnā, tad šāds posms nāk tikai par labu mums un mūsu jauno spēlētāju izaugsmei.

Atis Sīlis - 2. vieta Latvia OPEN 2013

Tā kā bija uzvarējis 2013. gada Pasaules čempionātā un arī PT pirmajā posmā Bergenā, kā arī nav piedzīvojis zemāku vietu par pirmo kopš 6.aprīļa, tad Atis bija galvenais favorīts arī šajā turnīrā. Tomēr šoreiz nācās atzīt Caica pārākumu.

- Kā vērtē mačus Inčukalnā kā pirmo reizi pasaules tūres statusā?
- Man ļoti patika PT Inčukalnā, jo tur arī piedalījās labākie lietuviešu, igauņu un arī krievu spēlētāji.
- Ja salīdzina Latvia Open 2012 (Ventspilī) un Latvia Open 2013 (Inčukalnā) - kas ir mainījies, kas ir labāk?
- Latvian OPEN 2013 labāks, jo līmenis tika uzlabots un Inčukalnā vienmēr ir patīkami atgriezties. Ļoti laba bija ēdināšana, kas mani pārsteidza, orķestris un dejotāji. Tas liecina par līmeni. Sliktāk nekā nebija. Vienīgi tehnika šoreiz pievīla, jo neļāva dejotājām parādīt priekšnesumu un pa reizēm grūtāk bija iesākt mačus.
- Vai Latvijai šāds mazais PT posms ir vajadzīgs?
- Jā, noteikti ir vajadzīgs šāda veida turnīrs. Latvija ir galda hokeja lielvalsts, un tas palīdz mūsējiem tikt pie lielākiem reitinga punktiem, kas līdzsvaro patieso vietu izkārtojumu Pasaules reitingā. Organizatori bija visaugstākajā līmenī, bet vienu mīnusiņu es pamanīju. Galdi bieži vien leca ārā no kājiņām, kas ietekmēja mača ātrumu.
- Kad varam gaidīt revanšu pret Caicu?
- Ar Edgaru spēlējot, finālā es nejutos labi un rezultāts tādai kondīcijai bija ļoti labs. Šis tas nesanāca, bet nākamajā turnīrā būs interesanti, jo zinu, uz ko ir jākoncentrējas.

Raivis Pukinskis - 4. vieta Latvia OPEN 2013

Atgriezies galda hokejā pēc vairāk kā 2 gadu pārtraukuma, sakarā ar darba lietām ārzemēs. Šajā pārtraukumā divreiz tika uzspēlēts Rīgas čempionātā, bet tas arī viss. Tā rezultātā Pasaules reitingā piedzīvots kritiens uz 586. vietu un pirms turnīra tika izlikts ar tikai 72. numuru. Tomēr tas netraucēja viņam atgriezties ar pusfinālu Latvia OPEN 2013.

- Kā ir atgriezties mačos pēc 2 gadu pārtraukuma?
- Tas noteikti priekš manis ir izaicinājums atgriezties pēc ilgāka pārtraukuma. Pirmkārt - tāpēc, ka daudzi ar mani vairs nerēķinās. Otrkārt - daudzi spēlētāji pa šo laiku ir progresējuši. Tas radīja papildus motivāciju un izsalkumu pēc galda hokeja, bet pirms šī lielā pārtraukuma bija tieši pretēji - es biju noguris no šīs spēles.
- Kas ir izmainījies pa šo laiku?
- Pa šo laiku lielas izmaiņas neredzu, ja nu vienīgi ir pacēlies un izlīdzinājies vidējais līmenis un mūsu divu vadošo spēlētāju līmenis kļuvis vēl neaizsniedzamāks.
- Kā vērtē mačus Inčukalnā kā pirmo reizi pasaules tūres statusā?
- Inčukalnā kā vienmēr turnīri noorganizēti līmenī, par visu padomāts. Neteiktu, ka šis Pasaules tūres turnīrs īpaši ar kaut ko atšķīrās no citiem Inčukalnā organizētajiem turnīriem. Bija nedaudz spēcīgāks dalībnieku sastāvs.


Godalgoto vietu ieguvēji. Foto": Latvijas Galda hokeja federācija.

Kalniņam kārtējais tituls Latvijas čempionātā galda hokejā

Inčukalna Sporta centrā tika aizvadīts 24. Latvijas čempionāts galda hokejā “Open” klasē. 90 dalībnieku konkurencē pēdējo trīs gadu izcīnīto čempiona titulu izdevās aizstāvēt mājiniekam Raineram Kalniņam, kurš finālā pārliecinoši ar 4:0 uzveica titulētāko Latvijas galda hokejistu Edgaru Caicu no bērnu un jauniešu centra “Laimīte”.
Foto: Latvijas Galda hokeja federācija.

Latvijas galda hokejistiem vairākas medaļas dažādās vecuma grupās pasaules čempionātā

Latvijas galda hokeja izlase ļoti veiksmīgi piedalījusies pasaules galda hokeja čempionātā, kurš norisinājās Norvēģijas pilsētā Brīnē. Latvijas sportisti parādīja izcilu sniegumu, triumfējot vai izcīnot medaļas vairākās disciplīnās un vecuma grupās.
Publicitātes foto

Rīgas atklātais čempionāts galda hokejā - jau 18. septembrī

Sestdien, 18. septembrī Rīgas Kultūras vidusskolā (Ganību dambis 7) norisināsies Rīgas atklātais čempionāts galda hokejā, kura laikā tiks noskaidroti galda hokeja čempioni un citu vietu ieguvēji, kā arī Latvijas 2021./2022. gada sezonas reitings vīriešu OPEN, sieviešu, junioru, junioru U-13 un senioru grupās.