Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2455, Did:0, useCase: 3

Autors: Mikus Saulītis

Caics izcīna vieglu uzvaru Latvijas kausa 1. posmā

Caics izcīna vieglu uzvaru Latvijas kausa 1. posmā
Latvijas Kausa 1. posma TOP 3:
1. Edgars Caics
2. Valts Smagars
3. Jevgēnijs Zaharovs

Aizvadītās nedēļas nogalē tika dots starts Latvijas Kausam galda hokejā, jo Ventspilī tika aizvadīts pirmais posms. Par uzvarētāju tajā bez problēmām kļuva rīdzinieks Edgars Caics, finālā uzvarot Valtu Smagaru no Skrundas galda hokeja kluba. Trešā vieta Smagara kluba biedram - Jevgēnijam Zaharovam.

Latvijas kausa jaunās sezonas pirmais posms Ventspilī pulcēja 51 dalībnieku, viņu vidū arī Pasaules reitinga vicelīderis Edgars Caics no BJC Laimīte. Vadoties pēc Pasaules reitinga dalībnieki tika sadalīti četrās kvalifikācijas grupās. Labākie seši no katras grupas turpināja cīņu 1. līgā, kur tika aizvadīts apļa turnīrs.

Pirmajā līgā pirmo vietu izcīnīja Edgars Caics, otrā vieta, nedaudz pārstidzoši, Caica jaunajam kluba biedram Raivim Migliniekam, bet trešā un ceturtā diviem Skrundas GHK pārstāvjiem, attiecīgi Edgaram Muceniekam un Jevgēnijam Zaharovam.

1/4 finālā uzvaras bez problēmām izcīnīja Caics un Zaharovs, kamēr Migliniekam un Muceniekam nācās iespringt un sīvā cīņā tomēr atzīt savu pretinieku pārākumus, aizvadot maksimālo spēļu skaitu.

Pusfinālos uzvaras svinēja un finālam kvalificējās Caics un Smagars, kas ar pārliecinošām uzvarām attiecīgi pret Jevgēniju Zaharovu un Edgaru Saulīti atstāja sausajā arī sērijā.

Finālā neapturams turpināja būt Edgars Caics, kurš pret Smagaru finālā guva vidēji 5.5 vārtus spēlē. Arī rezultāts likumsakarīgs - četras bezatbildes uzvaras un Latvijas kausa pirmā posma trofeja kabatā.


Latvijas Kausa 1. posms - Ventspils, Latvija - 17.10.2015.

Fināls par 1. vietu

SpēlētājiRezultātiSērija
(1) Edgars Caics - (2) Valts Smagars4:2, 5:0, 7:6, 6:2,4:0

Fināls par 3. vietu

SpēlētājiRezultātiSērija
(5) Jevgēnijs Zaharovs - (3) Edgars Saulītis4:3, 4:3*, 5:03:0

Pusfināls

SpēlētājiRezultātiSērija
(1) Edgars Caics - (5) Jevgēnijs Zaharovs8:0, 8:1, 8:1*, 5:2,4:0
(2) Valts Smagars - (3) Edgars Saulītis3:2, 4:0, 2:1*, 6:2,4:0

1/4 fināls

SpēlētājiRezultātiSērija
(1) Edgars Caics - (16) Andrejs Kuzņecovs7:2, 4:1, 8:3*, 7:4,4:0
(11) Raivis Miglinieks - (3) Edgars Saulītis5:3, 4:5, 2:3, 2:1, 3:1, 3:4, 0:33:4
(7) Edgars Mucenieks - (2) Valts Smagars2:5, 4:3, 6:3, 1:3, 2:3, 3:2*, 3:43:4
(5) Jevgēnijs Zaharovs - (4) Sandis Kristaps Lagzdiņš2:1, 5:4*, 4:3, 2:4, 1:4, 3:2*4:2

* - papildlaikā
Visi rezultāti


Latvijas kauss nominācijās

Ņemot vērā OPEN kategorijā ieņemtās vietas, tika noskaidroti uzvarētāji arī četrās citās kategorijās - dāmām, veterāniem, junioriem un jaunākajiem junioriem.

Veterānu kategorijā par uzvarētāju kļuva Sandis Kalniņš, otrajā un trešajā vietā atstājot mājiniekus Aleksandru Žernovoju un Gunti Ernšteinu. Jāpiemin, ka uz Inčukalnu šāds tituls sen nav ceļojis, jo pēdējo reizi tālajā 2009. gadā to izdarīja Aivars Vāvers, izcīnot sudraba medaļas Latvijas čempionātā veterāniem.

Kā vienīgajai no dāmām iekļūstot 1. līgā, savā kategorijā jau priekšlaicīgi uzvaru izcīnīja mājiniece Elēna Rācenāja. Arī otrajā līgā bija tikai viena dāma - Gundega Paķe, kas arī garantēja viņai sudraba medaļu sieviešu konkurencē jau pēc turnīra kvalifikācijas kārtas. Trešo vietu savā starpā sadalīja turnīra debitantes - Sarma Vēberga un Annija Liše, kur gan savstarpējās spēlēs, gan arī turnīra kopvērtējumā pārāka izrādījās Sarma Vēberga.

Junioru konkurencē uzvaru izcīnīja Raivis Miglinieks, kurš kā vienīgais juniors iekļuva play-off kārtā. Otrā vieta ventspilniekam Eliānam Ēdelim, bet trešā inčukalnietim Filipam Buhtujevam.

Jaunāko junioru konkurencē piedalījās 8 jaunie censoņi - seši no Inčukalna GHK un pa vienam no Ventspils un Skrundas. Pēc kvalifikācijas kārtas, visiem barjera izrādījās par augstu, līdz ar to visi turpināja cīņu 3. līgā, kur arī noskaidroja labākos savā starpā. Kas interesanti - labāko trīs dalībnieku skaitā iekļuva arī trīs jaunākie juniori un play-off cīņās ar 2. līgas vājākajiem dalībniekiem tika noskaidroti gala vietas. Pēc uzvaras 3. līgā, arī trīs play-off kārtas uzvarēja Elīss Jānis Depše, kurš finālā par 37. vietu uzvarēja Reinaru Siliņu no Inčukalna, kam arī sudrabs jaunāko junioru kategorijā. Trešā vieta vēl vienam inčukalnietim Robertam Suharevam.


Latvijas Kausa 2015/2016 kopvērtējums

Tā kā šis bija pirmais posms, tad kopvērtējumā vietu secība ir tieši tāda pati, kā posmā. Labāko desmitniekā visvairāk ir pārstāvēti ir BJC Laimīte un Skrundas GHK klubi - no katra pa trim. Divi pārstāvji ir no VJN Ventspils, savukārt pa vienam no Inčukalna un Jēkabpils. Latvijas Kausa ieskaitē iet visi četri posmi, tāpēc - kādam no vadošajiem spēlētājiem neierodoties uz kādu no nākamajiem posmiem, izredzes uzvarēt kopvērtējumā zudīs.
Pirmo vietu pašreiz ieņem Edgars Caics un, kas interesanti, pēdējo reizi Latvijas kausu viņš ieguva 2011/2012 sezonā. Vai šogad viņam izdosies pēc četru gadu pārtraukuma atgūt Latvijas kausa titulu - to redzēsim sezonas gaitā.

VSpēlētājsPārstāvniecība1.p2.p3.p4.pKopā
1.Edgars CaicsBJC Laimīte120---120
2.Valts SmagarsSkrundas GHK115---115
3.Jevgēnijs ZaharovsSkrundas GHK112---112
4.Edgars SaulītisInčukalna GHK110---110
5.Raivis MiglinieksBJC Laimīte108---108
6.Edgars MucenieksSkrundas GHK106---106
7.Sandis Kristaps LagzdiņšBJC Laimīte104---104
8.Andrejs KuzņecovsJēkabpils GHK102---102
9.Rūdolfs KamzolsVJN Ventspils100---100
10.Eliāns ĒdelisVJN Ventspils98---98

Nākamais Latvijas reitinga turnīrs norisināsies 7. novembrī, kad Inčukalnā tiks aizvadīts Latvijas kausa 2. posms.

Sīkāk par citiem turnīriem Latvijā un Pasaulē:
GALVENĀS ZIŅAS - www.galdahokejs.lv

Kurš kļūs par Latvijas Kausa kopvērtējuma uzvarētāju?

  • 14

  • 4

  • 6

  • 2

  • 4



Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Godalgoto vietu ieguvēji. Foto": Latvijas Galda hokeja federācija.

Kalniņam kārtējais tituls Latvijas čempionātā galda hokejā

Inčukalna Sporta centrā tika aizvadīts 24. Latvijas čempionāts galda hokejā “Open” klasē. 90 dalībnieku konkurencē pēdējo trīs gadu izcīnīto čempiona titulu izdevās aizstāvēt mājiniekam Raineram Kalniņam, kurš finālā pārliecinoši ar 4:0 uzveica titulētāko Latvijas galda hokejistu Edgaru Caicu no bērnu un jauniešu centra “Laimīte”.
Foto: Latvijas Galda hokeja federācija.

Latvijas galda hokejistiem vairākas medaļas dažādās vecuma grupās pasaules čempionātā

Latvijas galda hokeja izlase ļoti veiksmīgi piedalījusies pasaules galda hokeja čempionātā, kurš norisinājās Norvēģijas pilsētā Brīnē. Latvijas sportisti parādīja izcilu sniegumu, triumfējot vai izcīnot medaļas vairākās disciplīnās un vecuma grupās.
Publicitātes foto

Rīgas atklātais čempionāts galda hokejā - jau 18. septembrī

Sestdien, 18. septembrī Rīgas Kultūras vidusskolā (Ganību dambis 7) norisināsies Rīgas atklātais čempionāts galda hokejā, kura laikā tiks noskaidroti galda hokeja čempioni un citu vietu ieguvēji, kā arī Latvijas 2021./2022. gada sezonas reitings vīriešu OPEN, sieviešu, junioru, junioru U-13 un senioru grupās.