Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2455, Did:0, useCase: 3

Autors: Mikus Saulītis

BJC Laimīte - divkārtējie Pasaules čempioni galda hokejā

BJC Laimīte - divkārtējie Pasaules čempioni galda hokejā
BJC Laimīte - 2014. gada Pasaules Galda hokeja KLUBU čempioni
No labās: Atis Sīlis, Edgars Caics, Karls Bindekrans, Artūrs Verčins un Jānis Galuzo

Aizvadītās nedēļas nogalē Čehijas pilsētā Letovicē norisinājās Pasaules klubu čempionāts galda hokejā. Tajā piedalījās arī BJC Laimīte no Rīgas, kas uz turnīru devās aizstāvēt pirms diviem gadiem izcīnīto čempiontitulu. Un tas arī izdevās - nezaudējot nevienu spēli BJC Laimīte kļuva par divkārtējo Pasaules čempioni galda hokejā.

Turnīrā Letovicē kopumā piedalījās 32 komandas no 10 valstīm. Vienīgā komanda no Latvijas bija BJC Laimīte, kuras sastāvā startēja pašreizējais Pasaules čempions Atis Sīlis, vicečempions Edgars Caics, kā arī Artūrs Verčins no Rīgas, krievs ar latviešu saknēm Jānis Galuzo un zviedrs Karls Bindekrans - sastāvs ļoti labs, lai varētu pretendēt uz augstāko rezultātu. Arī pirms turnīra BJC Laimīte tika izlikta ar pirmo numuru. Par viņu sīvākajiem konkurentiem tika uzskatīts čehu labākais klubs "THC Stiga Elites", somu "Turun Seudun PJK" un "Spjalerance", kā arī allaž sīkstie krievi "All Citrus-Art".

Kvalifikācijas kārtā komandas tika sadalītas pa astoņām komandām četrās grupās. Labākās trīs komandas no katras grupas iekļuva finālsacensībās jeb TOP12. Mūsu komanda ar uzdevumu tika galā godam un nepiedzīvoja nevienu zaudējumu. Bez mūsējiem finālsacensībās iekļuva arī trīs čehu komandas, divas krievu, zviedru un somu komandas, un pa vienai komandai no Slovākijas un Slovēnijas.

Finālsacensībās BJC Laimīte spēlēja vienā grupā ar krievu "All Citrus-Art", somu "Spjalerance", slovāku "Blue Dragon Košice" un divām čehu komandām - "Žabka Praha" un "Absolut Desperation". Arī šajā turnīra stadijā mūsējie nezaudēja ne vienam pretiniekam, taču vissīvāk tika nospēlēts ar abām tiešajām konkurentēm uz zeltu - krievu un somu komandas tika uzveiktas ar 8:7.

Izslēgšanas spēlēs jeb play-off mūsējiem 1/4 finālā pretī stājās somu "Turun Seudun PJK", kas tika uzveikts bez problēmām ar 9:3. 1/2 finālā nāca kārta somu labākajam klubam "Spjalerance", kuras sastāvāk 2008. un 2010. gada Eiropas čempions Ahti Lampi. Tomēr cīņa neizvērtās tik sīva, kā tika gaidīts - 10:2. Otrajā pusfinālā ļoti sīvā un interesantā cīņā krievu "All Citrus-Art" uzvarēja mājiniekus "THC Stiga Elites" ar 9:7, līdz ar to finālā latviešu un krievu klubu duelis.

Arī pirms 2 gadiem Sanktpēterburgā BJC Laimīte spēlēja pret krievu komandu, kuras sastāvā bija 2011. gada Pasaules čempions Oļegs Dmitričenko. Toreiz mūsējie uzvarēja sīvā cīņā ar 7:6. Tomēr, lai arī biežāk ir dzirdēts, ka titula aizstāvēšana ir grūtāka nekā tā izcīnīšana, šo nevar attiecināt uz BJC Laimīte komandu. Šoreiz pretinieki finālā tika pieveikti salīdzinoši pārliecinoši - ar 10:5. Acīmredzot pretinieku spēki un emocijas tika atstātas pusfinālā, kamēr mūsējie jau otro reizi varēja virs galvas celt Pasaules čempionu kausu - BJC Laimīte - divkārtējie Pasaules galda hokeja klubu čempioni!!!

Pasaules Klubu čempionāts 2014 - Letovice, Čehija - 12.04.2014.

1/4 fināls

KomandasRezultāts
(1) BJC Laimīte (LAT) - (3) Turun Seudun PJK (FIN)9:3
(4) Spjalerance (FIN) - (7) Legion (RUS)8:6
(5) All Citrus-Art (RUS) - (6) BH Chiefs (SWE)10:1
(2) THC Stiga Elites (CZE) - (8) HSC Žabka Praha (CZE)10:2

Pusfināls

KomandasRezultāts
(1) BJC Laimīte (LAT) - (4) Spjalerance (FIN)10:2
(2) THC Stiga Elites (CZE) - (5) All Citrus-Art (RUS)7:9

Fināls par 1. vietu

KomandasRezultāts
(1) BJC Laimīte (LAT) - (5) All Citrus-Art (RUS)10:5

Fināls par 3. vietu

KomandasRezultāts
(2) THC Stiga Elites (CZE) - (4) Spjalerance (FIN)9:5

, 2014-04-14 23:24, pirms 10 gadiem
Visi tika izkapāti!!!
, 2014-04-15 11:01, pirms 10 gadiem
Laimīgi tie, kas Laimītē trenējas
Godalgoto vietu ieguvēji. Foto": Latvijas Galda hokeja federācija.

Kalniņam kārtējais tituls Latvijas čempionātā galda hokejā

Inčukalna Sporta centrā tika aizvadīts 24. Latvijas čempionāts galda hokejā “Open” klasē. 90 dalībnieku konkurencē pēdējo trīs gadu izcīnīto čempiona titulu izdevās aizstāvēt mājiniekam Raineram Kalniņam, kurš finālā pārliecinoši ar 4:0 uzveica titulētāko Latvijas galda hokejistu Edgaru Caicu no bērnu un jauniešu centra “Laimīte”.
Foto: Latvijas Galda hokeja federācija.

Latvijas galda hokejistiem vairākas medaļas dažādās vecuma grupās pasaules čempionātā

Latvijas galda hokeja izlase ļoti veiksmīgi piedalījusies pasaules galda hokeja čempionātā, kurš norisinājās Norvēģijas pilsētā Brīnē. Latvijas sportisti parādīja izcilu sniegumu, triumfējot vai izcīnot medaļas vairākās disciplīnās un vecuma grupās.
Publicitātes foto

Rīgas atklātais čempionāts galda hokejā - jau 18. septembrī

Sestdien, 18. septembrī Rīgas Kultūras vidusskolā (Ganību dambis 7) norisināsies Rīgas atklātais čempionāts galda hokejā, kura laikā tiks noskaidroti galda hokeja čempioni un citu vietu ieguvēji, kā arī Latvijas 2021./2022. gada sezonas reitings vīriešu OPEN, sieviešu, junioru, junioru U-13 un senioru grupās.